Αγγλία: Συμφωνία «μαμούθ» άνω του 1 δισ. ευρώ της EFL με το Sky Sports

Η συμφωνία θα αποτελείται από εγγυημένες πληρωμές 1,02 δισ. ευρώ και 46 εκατ. ευρώ σε οφέλη μάρκετινγκ

Η αγγλική Football League (EFL) ενέκρινε μια συμφωνία ρεκόρ με το Sky Sports για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πρωταθλημάτων της αξίας 935 εκατομμυρίων λιρών (1,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων - 1.07 δισ. ευρώ) μέσα την επόμενη πενταετία, επιτυγχάνοντας μία αύξηση 50% σε σχέση με την τρέχουσα συμφωνία της, όπως ανέφερε την Παρασκευή (5/5).

Οι σύλλογοι της EFL ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της συμφωνίας, η οποία θα οδηγήσει στη μετάδοση περισσότερων από 1.000 αγώνων απ’ τις σεζόν 2024/25 έως 2028/29.

Η EFL, η οποία διοργανώνει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα κάτω απ’ την Premier League, υπογράμμισε επίσης ότι η συμφωνία θα αποτελείται από εγγυημένες πληρωμές 895 εκατομμυρίων λιρών (1,02 δισ. ευρώ) και 40 εκατομμυρίων λιρών (46 εκατ. ευρώ) σε οφέλη μάρκετινγκ.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στο ποδόσφαιρο, όσον αφορά τον αριθμό των αγώνων που θα μεταδοθούν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Sky Sports, Τζόναθαν Λιχτ, συμπληρώνοντας πως: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την EFL και τα 72 κλαμπ μέλη της για να προσφέρουμε στους φιλάθλους την πιο διασκεδαστική εμπειρία θέασης».


Ειδήσεις σήμερα: 

Βασιλιάς Κάρολος: Λάμψη και υψηλοί προσκεκλημένοι στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Χανιά: «Μπαμπά πνίγομαι» - Δόκιμος αστυφύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο

Σερβία: Καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης του 21χρονου που σκότωσε 8 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr