Νάπολι: Η πόλη του Μαραντόνα γιορτάζει ξανά - Πάρτι στους δρόμους για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια

Νάπολι: Η πόλη του Μαραντόνα γιορτάζει ξανά - Πάρτι στους δρόμους για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια

Αυτό το ιστορικό βράδυ δεν κοιμήθηκε κανείς στην πόλη του «Θεού του Ποδοσφαίρου»

napoli_prwtathlima_xr
Εδώ και αρκετές ημέρες - από την προηγούμενη εβδομάδα - ήταν όλα έτοιμα για το χθεσινό βράδυ. Η πόλη είχε βγάλει τα... καλά της ρούχα από το πατάρι και τα φόρεσε και πάλι μετά από 33 χρόνια. Η Νάπολι πανηγύρισε, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ουντινέζε, το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990 και μόλις το τρίτο στην ιστορία της.

 Τα προηγούμενα δύο (1987, 1990) είχαν κατακτηθεί από την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο κόσμος της Νάπολι πανηγύρισε χθες και για τον δικό του Θεό, το όνομα του οποίου φέρει πλέον το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας. Ο ίδιος «είδε» τους πανηγυρισμούς των δικών του ανθρώπων από τις εκατοντάδες προσωπογραφίες του που βρίσκονται διάσπαρτες στην φτωχική πόλη που τόσο αγάπησε και ακόμη περισσότερο αγαπήθηκε.
 

Οι Παρτενοπέι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Ουντινέζε εκτός έδρας με 1-1 με το «χρυσό» γκολ του Βίκτορ Οσιμέν και κλέιδωσαν το πρωτάθλημα. Μετά το τελευταίο σφύριγμα στο «Φρίουλι» όλα τα μέλη της ομάδας έστησαν πάρτι μαζί με τους 10.000 οπαδούς που ταξίδεψαν στο Ούντινε και πολλοί εξ αυτών μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές

Οι φίλαθλοι ήθελαν να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες αυτήν την ιστορική στιγμή και δεν δίστασαν να πάρουν και... αναμνηστικά. Ένας από τους πιο... άτυχους παίκτες ήταν ο Πιοτρ Ζιελίνσκι, ο οποίος έμεινε χωρίς σορτσάκι και με το εσώρουχο, όταν περικυκλώθηκε από φίλους της Νάπολι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csdsj1qn1v3l)

Την ίδια στιγμή, στη Νάπολη και το στάδιο «Ντιέγκο Μαραντόνα» που ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα στις οθόνη, επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν και κατακλύζουν κατά χιλιάδες το διαδίκτυο.
Κλείσιμο
 

Βεγγαλικά, καπνογόνα, πανηγυρισμοί στους δρόμους, αγκαλιές και αποθέωσε στον δικό τους «Ντιεγκίτο».
Ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί από την όμορφη πόλη της Νότιας Ιταλίας ήταν εκείνο που τραβήχτηκε από ένα πολύ υψηλό σημείο  της περιοχής και φαίνονται πως τα βεγγαλικά «απλώνονταν» παντού σαν διαδοχικές εκρήξεις. Στη Νάπολι, δεν «επιτρεπόταν» να κοιμηθεί κανείς χθες βράδυ. 

Αυτή ήταν η στιγμή για τους φίλους της Νάπολι και όσους ασπάζονται τον... Μαραντονισμό να γιορτάσουν τη δική τους Ανάσταση.


Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος λογαριασμός στο twitter, αν αγαπάς το ποδόσφαιρο «δεν θα ήθελες να είσαι πουθενά αλλού αυτό το βράδυ, μόνο στη Νάπολι». 
 Από τους πανηγυρισμούς «τρελάθηκαν» και οι αρκετοί τουρίστες που έτυχε να βρίσκονται στη πόλη της Νότιας Ιταλίας αυτές τις ημέρες, γράφοντας στα social media πως όσα είδαν μπροστά τους ήταν ανεπανάληπτα.
«Δεν μπορώ να πάω στο ξενοδοχείο μου» έγραψε κάποιος ο οποίος συμμετείχε μάλλον... αναγκαστικά στους πανηγυρισμούς:

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο στα social media που προφασίζονται πως είναι από τους χθεσινούς πανηγυρισμούς στη Νάπολη, είναι ψευδές καθώς πρόκειται για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια μιας ομάδας από το Σπλιτ της Κροατίας το 2020 και συχνά... κάνει την εφμάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό είναι το εν λόγω βίντεο:

Δείτε περισσότερα βίντεο από τη Νάπολη:

@spazionapoli

NAPOLI CAMPIONE D’ITALIA!🇮🇹💙🏆3️⃣ #napoli #scudettonapoli #tifosinapoli

♬ suono originale - Spazio Napoli




Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης