La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία 4-2: Τρίποντο με χατ τρικ Μπενζεμά

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία 4-2: Τρίποντο με χατ τρικ Μπενζεμά

Έφτασε τα 350 γκολ με την φανέλα της Ρεάλ ο Γάλλος επιθετικός - Στο -8 από την Μπαρτσελόνα οι Μαδριλένοι

27117046
Η τεσσάρα από την Τζιρόνα έπεσε… βαριά στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ξέσπασε στην Αλμερία (4-2) και έριξε ξανά στους οκτώ βαθμούς, με ματς περισσότερο, την απόστασή της από την πρωτοπόρο της La Liga, Μπαρτσελόνα, η οποία αργότερα υποδέχεται την Μπέτις στο «Καμπ Νόου» (22:00).

Τιμπό Κουρτουά, Ντάνι Θεμπάγιος και Καρίμ Μπενζεμά επέστρεψαν στην ενδεκάδα της Βασίλισσας, με τον Λούκα Μόντριτς να έχει τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού και τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκουράζει Ντάνι Καρβαχάλ και Φεδερίκο Βαλβέρδε.

Resumen de Real Madrid vs UD Almería (4-2)


Χωρίς τον τιμωρημένο κεντρικό αμυντικό Σρτζαν Μπάμπιτς ο Ρούμπι, με τον Ροντρίγκο Έλι να παίρνει την θέση του για μια ομάδα που έκανε αρκετό ροτέισον, αφού ψάχνει βαθμούς σε άλλα παιχνίδια για να διεκδικήσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

Μαγεία Ροντρίγκο, χατ – τρικ εξπρές του 350άρη Μπενζεμά
«Φουριόζοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι, ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με την Οσασούνα (Σάββατο 06/05, 23:00), θέλοντας να αφήσουν πίσω τους το μεσοβδόμαδο 4-2 από την Τζιρόνα.

Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ, τελειώνοντας από κοντά μια πολύ ωραία ενέργεια του Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος «χόρεψε» τον Μέντες, ύστερα από εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Έντερ Μιλιτάο.

Με αυτό το γκολ, ο Μπενζεμά έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία της Βασίλισσας που φτάνει τα 350, με πρώτο βεβαίως τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, Κριστιάνο Ρονάλντο (451 συνολικά).

Οι φιλοξενούμενοι, παρά το γκολ, δεν κλείστηκαν και έψαξαν το γκολ, αφήνοντας ταυτόχρονα και κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στην εντέλεια η Ρεάλ και, κυρίως, ο πολύ κεφάτος Ροντρίγκο.

Κλείσιμο
Στο 17ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος έκανε μια α-πί-θα-νη ντρίμπλα με τακουνάκι στον Σαμού Κόστα, μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε έτοιμο το 2-0 στον Μπενζεμά, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Φερνάντο για να ξεπεράσει τον Ούγκο Σάντσες στην τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της La Liga, πίσω μόνο από Λιονέλ Μέσι (474), Κριστιάνο (311) και Τέλμο Θάρα (251).

Ο Λαρζί Ραμαζανί, με κεφαλιά λίγο άουτ, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων (26’), με τον Πορτίγιο να έχει άλλο ένα καλό σουτ άουτ (38’), απέναντι σε μια Ρεάλ που έπαιζε στο ρελαντί, αλλά ακόμα και έτσι έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Και, στο 41’, ο Λούκας Βάθκεθ ανατράπηκε από τον Ραμαζανί στη γωνία της μεγάλης περιοχής κοντά στην τελική γραμμή, με το καθαρό πέναλτι να αναλαμβάνει ο Μπενζεμά για το χατ – τρικ και το 3-0. Με αυτό το τέρμα, ο Γάλλος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος (17 έναντι 18) όταν, πριν από την διακοπή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η διαφορά ήταν… 12-5 υπέρ του Πολωνού επιθετικού της Μπαρτσελόνα!

Η γκολάρα του Ροντρίγκο και το πρεστίζ της Αλμερία
Αμυντικά, βεβαίως, η Ρεάλ εξακολουθεί να έχει… θεματάκια, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Βινίσιους Μάρκες για να σημειώσει το… πρώτο γκολ της τιμής για την Αλμερία, πλασάροντας εντελώς μόνος του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ροντρίγκο, εκτός από την ασίστ – μαγεία στο δεύτερο γκολ του Μπενζεμά, έβαλε την σφραγίδα του στο ματς και με γκολάρα αφού, μόλις στο δεύτερο λεπτό του δεύτερου μέρους, νίκησε τον Φερνάντο με καταπληκτικό σουτ στο «παραθυράκι» της εστίας.

Η Ρεάλ δημιουργούσε ευκαιρίες όπως και όποτε ήθελε, αλλά και η Αλμερία δεν έχανε την ευκαιρία να ψάξει την εστία του Κουρτουά, τον οποίο νίκησε και πάλι στο 61’, όταν ο Λούκας Ρομπερτόνε, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή τέσσερα λεπτά νωρίτερα, σκόραρε με κεφαλιά, ύστερα από λάθος πάσα του Τόνι Κρόος. Και όμως, συμβαίνουν και αυτά…

Ακυρωθέν γκολ στον Ροντρίγκο για οφσάιντ, πέναλτι υπέρ της Ρεάλ που αναιρέθηκε μέσω VAR, αποχώρηση με ενοχλήσεις του Βινίσιους Ζούνιορ (δεν φάνηκε να είναι κάτι σοβαρό), ακυρωθέν γκολ στον Εντουάρντο Καμαβινγκά και τρία (!) δοκάρια, ένα του Μπενζεμά και δύο του Μάρκο Ασένσιο, για ένα 4-2 που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι (πολύ) μεγαλύτερο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά – Ντάνι Θεμπάγιος, Τσουαμενί, Κρόος (72’ Νάτσο) – Ροντρίγκο (72’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (82’ λ. τρ. Ντάνι Καρβαχάλ).

Αλμερία (Ρούμπι): Φερνάντο – Μέντες, Έλι, Τσούμι, Ακιέμε (75’ Θεντέγιες) – Αρνάου (57’ Εγουάρας), Πορτίγιο, Ντε λα Οθ (57’ Ρομπερτόνε), Σαμού Κόστα (75’ Μελέρο), Ραμαζανί (64’ Λουίς Σουάρες) – Βινίσιους Μάρκες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής στη La Liga έχουν ως εξής:

Οσασούνα-Σοσιεδάδ 0-2 (6΄ αυτ. Ερέρα, 90΄ Κούμπο)

Resumen de CA Osasuna vs Real Sociedad (0-2)



Ελτσε-Ράγιο Βαγεκάνο 4-0 (45' Μορέντε, 52' Μπογιέ, 53' Φιντέλ, 72' Κουμπάου)

Resumen de Elche CF vs Rayo Vallecano (4-0)


Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμερία 4-2 (5', 17', 42' πεν. Μπενζεμά, 47' Ροντρίγκο-45' Μάρκες, 62' Ρομπερτόνε)

Resumen de Real Madrid vs UD Almería (4-2)


Μπαρτσελόνα-Μπέτις 29/04

Κάντιθ-Βαλένθια 30/04

Βιγιαρεάλ-Θέλτα 30/04

Εσπανιόλ-Χετάφε 30/04

Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 30/04

Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 01/05

Σεβίλη-Τζιρόνα 01/05


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 76

Ρεάλ Μαδρίτης 68 -32αγ.

Ατλέτικο Μαδρίτης 63

Σοσιεδάδ 58 -32αγ.

Βιγιαρεάλ 50

Μπέτις 49

Αθλέτικ Μπιλμπάο 46

Οσασούνα 44 -32αγ.

Ράγιο Βαγεκάνο 43 -32αγ.

Τζιρόνα 41

Σεβίλη 41

Μαγιόρκα 40

Θέλτα 39

Βαγιαδολίδ 35

Αλμερία 33 -32αγ.

Βαλένθια 33

Κάντιθ 32

Χετάφε 31

Εσπανιόλ 28

Έλτσε 16 -32αγ.


Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

O Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο «Πρώτο Θέμα»: Ολα κρίνονται στις 21 Μαΐου

Άρειος Πάγος: Yλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων για το κόμμα Κασιδιάρη κατέθεσε η ΝΔ στο Α1 τμήμα - Δείτε το υπόμνημα

Κιμ Καρντάσιαν: Έτοιμη να τα παρατήσει όλα και να γίνει δικηγόρος πλήρους απασχόλησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης