Stoiximan Super League, Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν

Stoiximan Super League, Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν

Πολλές οι φάσεις αλλά κανένα γκολ στην Τρίπολη με την Λαμία να παραμένει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού

5873791
Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τη Λαμία, έχασε μεγάλες φάσεις με τον Μπαράλες, ενώ η Λαμία στη μία μεγάλη της στιγμή στο ματς είδε τον Τσιφτσή να κρατάει το μηδέν με τη βοήθεια του δοκαριού. Σημαντικός βαθμός και για τις δύο ομάδες στην προσπάθειά τους για παραμονή (30 ο Αστέρας, 27 η Λαμία).

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Γιάννης Δουβίκας παρέταξε τον Αστέρα με τους Τσιφτσή στο τέρμα και τους Ατιένθα-Καστάνιο στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν Γκαρθία και Αλβαρες ήταν στα άκρα κι οι Ιγκλέσιας-Μουνάφο στον άξονα, με τους Τίλικα, Κρέσπι και Μπαρτόλο να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον Μπαράλες.

Από την άλλη, ο Βόκολος ξεκίνησε με τον Κοσέλεφ στο τέρμα και τους Αμπάντα, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Σιμόν στην άμυνα (από τα αριστερά προς τα δεξιά). Τζανδάρης και Νούνιες ήταν στον άξονα κι οι Σλίβκα-Μαρτίνες στα άκρα με τον Μεντίνα να είναι κοντά στον Βέργο.

Ανώτερος ο Αστέρας, χωρίς όμως τη μεγάλη φάση και το γκολ
Το πρώτο μέρος δεν είχε υψηλό τέμπο, οι γηπεδούχοι είχαν σαρωτικά υπέρ τους την κατοχή, δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις για γκολ αλλά καμία από αυτές τις φάσεις δεν ήταν κλασική.

Κλείσιμο
Οι Αργεντίνοι των Αρκάδων ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να απειλήσουν. Ο Μπαρτόλο ήταν κινητικός και στο 30' η σέντρα του βρήκε τον Κρέσπι αλλά ο Ισπανός είδε την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Στο 39' ο Ιγκλέσιας έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο ύστερα από κόντρα έφερε ένα κόρνερ. Οι κιτρινομπλέ είχαν άλλες δύο στιγμές με τους Κρέσμπι και Μπαράλες αλλά οι κεφαλιές τους πάλι δεν είχαν στόχο.

Η Λαμία από την άλλη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει. Είχε περιοριστεί σ' έναν παθητικό ρόλο ενώ στο 20' ο Βόκολος αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Βέργο που χτύπησε στον ώμο σε ένα μαρκάρισμα με τον Καστάνιο.

Ο Αστέρας συνέχισε να χάνει φάσεις, η Λαμία δεν... έκλεψε το ματς
Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Αστέρα να είναι και πάλι πιο απειλητικός. Η πρώτη καλή στιγμή στο β' μέρος ήρθε στο 52' αλλά το φάουλ του Μπαρτόλο από το ημικύκλιο πέρασε άουτ, με τον Αργεντινό να γλιστράει. Στο 55' παραλίγο να γίνει το 1-0, στη μεγαλύτερη φάση του ματς ως εκείνη τη στιγμή. Ο Τιλίκα έβγαλε τον Μπαρτόλο στην αντεπίθεση, ο Αργεντινός γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Μπαράλες σουταρε μέσα από την περιοχή αλλά τον νίκησε ο Κοσέλεφ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην αντίπαλη εστία χωρίς όμως να μπορούν να σπρώξουν τη μπάλα στην αντίπαλη εστία. Αυτό δεν έγινε ούτε στο 66' με το δυνατό σουτ του Κρέσπι που πέρασε άουτ. Ο Μπαράλες είχε άλλη μια καλή στιγμή με την σκαστή κεφαλιά του στο 70' να καταλήγει στα χέρια του αντίπαλου κίπερ.

Στο επόμενο λεπτό, πάντως, η Λαμία πήγε να κάνει τη ζημιά στην πρώτη της κιόλας φάση στο ματς! Από την εκτέλεση φάουλ του Σλίβκα, η κεφαλιά του Μεντίνα, ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Τσιφτσή, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κράτησε το μηδέν.

Οι κιτρινομπλέ, βρέθηκαν ξανά κοντά στο 1-0 με τη μεγαλύτερή τους φάση στο ματς. Από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακας της Λαμίας, ο Ατιένθα με το κεφάλι έστρωσε στον Μπαράλες, ο οποίος δεν κατάφερε να σημαδέψει την ανυπεράσπιστη εστία.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε άλλη μία καλή στιγμή για την ομάδα της Τρίπολης. Ο Τιλίκα εκτέλεσε το φάουλ,από την κεφαλιά του Μπαράλες έγινη η προβολή του Καστάνιο υπό πίεση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

MVP: Ο Τσιφτσής στη μοναδική στιγμή της Λαμίας κράτησε το μηδέν για την ομάδα του σε τρομερή απόκρουση με τη βοήθεια του δοκαριού.

Στο ύψος του: Ο Κοσέλεφ από την πλευρά του όπου χρειάστηκε ήταν... παρών και είπε «όχι» στον Μπαράλες και όπου χρειάστηκε καθάρισε για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαράλες δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στις 4 τελικές που είχε. Ειδικά σε δύο στιγμές ο Αργεντινός έπρεπε να βρει... πλεκτό.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 78' ο Μπαράλες με κενή εστία θα έπρεπε να είχε κάνει το γκολ και να τελειώνει το ματς για την ομάδα του.

Το «στραγάλι»: Στο πρώτο μέρος, ο Τζήλος δεν είχε καμία αμφίρροπη φάση, όπως και στο δεύτερο. Είχε ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα της καριέρας του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Αστέρας με νίκη θα καθάριζε την υπόθεση «παραμονή», ενώ κι η Λαμία από την πλευρά της ήθελε τους τρεις βαθούς για να κερδίσει έδαφος. Στο πρώτο μέρος, οι Αρκάδες έδειξαν να το θέλουν περισσότερο χωρίς όμως να βγάλουν τη μεγάλη φάση

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Γιάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Ατιένθα, Καστάνιο, Ρούμπεν Γκαρθία, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τίλικα (90+1' Μπερτόγλιο), Κρέσπι, Μπαρτόλο (76' Σίτο), Μπαράλες (90' Μπαράλες)


Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαρτίνες (68' Βασιλαντωνόπουλος), Νταβίντ Σιμόν, Σλίβκα (87' Μπεχαράνο), Τζανδάρης (68' Στάνκο), Nούνιες (87' Τσούκαλος), Μεντίνα, Βέργος (20' Μανούσος)

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα τρία νέα ονόματα - Τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Με ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία η Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν που «πρόδωσε» τους εκτελεστές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης