Άγιαξ: Πρωταθλητής στα έσοδα, αλλά κινδυνεύει να μείνει εκτός Champions League

Άγιαξ: Πρωταθλητής στα έσοδα, αλλά κινδυνεύει να μείνει εκτός Champions League

Η τελευταία φουρνιά που βγήκε από τις ακαδημίες του ή προέκυψε από αγορές νεαρών ποδοσφαιριστών έφερε χρυσάφι στα ταμεία του συλλόγου, αλλά οι... περήφανες πωλήσεις έφεραν και το αγωνιστικό αδιέξοδο στον Άγιαξ

27062433
Ο Άγιαξ, τρίτος στη βαθμολογία της Eredivisie μετά τη χθεσινή ήττα (3-0) από την PSV Αϊντχόφεν, κινδυνεύει να τερματίσει-στις 4 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος-εκτός των δύο θέσεων 1-2 για πρώτη φορά σε 13 σεζόν και να χάσει τη συμμετοχή του στο Champions League την επόμενη περίοδο (2023/24), καθώς αγωνίζεται να φτιάξει μια νέα ομάδα στον απόηχο των ρεκόρ πωλήσεων πέρυσι.

Ήταν πρωταθλητής επτά φορές και δεύτερος άλλες πέντε τις τελευταίες 12 σεζόν, ενώ τερμάτισε τρίτος πίσω από την AZ Αλκμααρ και την Τβέντε το 2009.

Η κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερέψει καθώς η επόμενη αναμέτρησή του Άγιαξ στο πρωτάθλημα στις 6 Μαΐου είναι στο Άμστερνταμ με την ΑΖ Άλκμααρ, η οποία βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω του στην τέταρτη θέση (62 έναντι 60).

Ο Άγιαξ, ο οποίος συναντά ξανά την Αϊντχόφεν αυτή την Κυριακή (30/4) στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, πλήρωσε το τίμημα για τη δική του επιτυχία τις τελευταίες τρεις σεζόν κατάκτησης του τίτλου και την πορεία του στον ημιτελικό του Champions League το 2019, πουλώντας το μεγαλύτερο μέρος των παικτών του και χάνοντας τον προπονητή του Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εάν τελικά τερματίσει στην 3η θέση θα πρέπει να παίξει στο Europa League την επόμενη σεζόν μετά από 13 διαδοχικές σεζόν που αγωνίζονται στο Champions League.
Στη βαθμολογία της Eredivisie προηγείται η Φέγενορντ (73), μπροστά από την PSV Αϊντχόφεν (65).

Ο Άγιαξ, ο οποίος είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, είχε έσοδα 216,2 εκατομμυρίων ευρώ από παραχωρήσεις την τελευταία σεζόν, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 155 εκατομμυρίων μόνο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Βραζιλιάνο Αντόνι και τον αμυντικό Λισάντρο Μαρτίνες.

Όμως, παρά το θετικό τραπεζικό ισοζύγιο, ο σύλλογος βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και αγωνίζεται να αντικαταστήσει τους παίκτες που έφυγαν.

Ο αρχηγός Ντούσαν Τάντιτς είπε χθες (23/4) ότι έχει παρατηρήσει πτώση στο επίπεδο στις καθημερινές προπονήσεις και στους αγώνες.

Κλείσιμο
«Κερδίσαμε έναν κορυφαίο αγώνα όλη τη σεζόν», είπε κάνοντας αναφορά στην επιτυχία (1-2) στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας αυτό τον μήνα επί της Φέγενορντ. «Χρειαζόμαστε περισσότερη ποιότητα στην ομάδα».

Ο Άγιαξ ηττήθηκε με 6-1 εντός έδρας από τη Νάπολι και 3-0 από τη Λίβερπουλ στο Champions League και τον Ιανουάριο απέλυσε τον προπονητή Άλφρεντ Σρόιντερ μετά από μόλις μισή σεζόν στην ομάδα, έπειτα από μια σειρά από επτά αγώνες χωρίς νίκη.

Ο Tζον Χέιτιγκα ανέλαβε για το υπόλοιπο της σεζόν. «Είναι μια δύσκολη σεζόν, το συνειδητοποιούμε όλοι», είπε την Κυριακή.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, η ποιότητα έχει...φύγει και μια εντελώς νέα ομάδα πρέπει να διαμορφωθεί. Αυτό απαιτεί χρόνο. Πρέπει να πάρουμε τη φετινή χρονιά όπως είναι, αλλά να δούμε πολύ κριτικά την επόμενη σεζόν», πρόσθεσε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Παρίσι - Νεκρή 45χρονη που πιάστηκε το παλτό της στις πόρτες του Μετρό

«Οδικός χάρτης» 68 ημερών για τις κάλπες και τις διερευνητικές

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 28χρονο στο Αγρίνιο - Πρότεινε την ενοχή του για ασέλγεια σε 4χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης