Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Ο αντίπαλος παίζει χωρίς πίεση»

Μπαρτζώκας για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Ο αντίπαλος παίζει χωρίς πίεση»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησαν για το παιχνίδι της Παρασκευής (21:30) στο ΣΕΦ

5848236
Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ωστόσο, αύριο (31/03, 21.30) θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

«Δεν θα έλεγα πως ο στόχος της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς πρωτιά, αλλά η καλύτερη δυνατή θέση», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια, ούτε τα περιθώρια να σκεφτούμε για πρωτιά. Τα παιχνίδια και το πρόγραμμα μας είναι καταιγιστικό. Αύριο παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και πρωτίστως θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες βλέψεις».

5848243


Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τους «πράσινους» και που θα κριθεί, είπε: «Αν θα γίνει ένα αμυντικό παιχνίδι κανείς δεν το ξέρει. Έρχεται μέσα από το feeling των παικτών. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τον Παναθηναϊκό, εύκολο για εμάς γιατί παίζουμε στο γήπεδο μας, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Εμείς έχουμε έναν στόχο μπροστά μας, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας με τα περισσότερα παιχνίδια. Παίξαμε δώδεκα. Είναι πάρα πολλά παιχνίδια. Σε κάποια εμφανιζόμαστε κουρασμένοι και πνευματικά και σωματικά, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσουμε όλοι μια ώθηση για να ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο όσο καλύτερα μπορούμε. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος για να είμαστε καλοί στα πλέι οφ».

Για το αν «μετρά» ή όχι το γεγονός ό,τι η ομάδα του μετρά ένα σερί 12-0 επί του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Δεν έχει σημασία τι έχει γίνει στα προηγούμενα ματς. Ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς πίεση και δεν έχει κάτι να χάσει. Μόνο να κερδίσει. Εμείς έχουμε να χάσουμε αν χάσουμε το παιχνίδι, οπότε αυτό που μετρά είναι η προσέγγιση με σεβασμό στον αντίπαλο και να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά. Είναι ομάδα που εκτιμάμε και σεβόμαστε. Δεν πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το παιχνίδι χωρίς να προσπαθήσουμε».

Τέλος, αναφορικά με το αν θα είναι σε θέση να δώσουν το παρών οι Μουστάφα Φαλ (ήταν άρρωστος και δεν έπαιξε κόντρα στην Βιλερμπάν) και Αϊζάια Κάνααν (επιστρέφει αύριο από τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε με άδεια για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του), είπε: «Ο Φαλ είναι καλύτερα και θα συμμετέχει στην προπόνηση. Ο Κάνααν επιστρέφει αύριο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξει χωρίς προπόνηση».

5848269


Βεζένκοφ:«Να παραμείνουμε στην πρώτη θέση»

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Σάσα Βεζένκοφ είπε:«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σταδιακά και μέσω της δουλειάς μας καταφέραμε μετά την είσοδο στα πλέι οφ να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα πω, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, πως βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μένουν άλλα τρία ματς. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο δυνατά γίνεται, γιατί τα πλέι οφ είναι μια άλλη διαδικασία. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν. Βλέπουμε τον Παναθηναϊκό, είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε να τελειώσουμε καλά την εβδομάδα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Για την αναμέτρηση με τους «πράσινους», είπε: «Έχουμε δει τι κάναμε λάθος στο ΟΑΚΑ, γνωριζόμαστε πολύ καλά οι δύο ομάδες, οπότε δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να προσθέσουμε. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, με ενέργεια με τον κόσμο μας και να κάνουμε άλλο ένα βήμα προς τον στόχο μας στην Ευρωλίγκα. Κάθε παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό και ξεχωριστό με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ματς Ευρωλίγκα, εμείς κοιτάμε τον στόχο μας, να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση. Ψυχολογικά είμαστε καλά, έχουμε σκαμπανεβάσματα, όμως το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε το αποτέλεσμα και να βελτιωνόμαστε. Πρέπει να παίξουμε σαράντα λεπτά συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».

Ειδήσεις σήμερα:

«Διωγμένοι» από την Ηλεία η παπαδιά και ο εραστής της 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του ιερέα

Ακρωτηριασμός 8χρονου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης - Έκλεισε πόρτα πάνω στο δάχτυλό του

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Κόκκοτα στη δεξίωση Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης