Euroleague, Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 86-76: Επέστρεψαν τα χαμόγελα πριν τον Ολυμπιακό

Euroleague, Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 86-76: Επέστρεψαν τα χαμόγελα πριν τον Ολυμπιακό

Με κορυφαίο τον Γιώργο Παπαγιάννη (24 πόντους και 11 ριμπάουντ) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και πάει με καλή ψυχολογία την Παρασκευή στο ΣΕΦ

papagiannis
Δεδομένα ο Παναθηναϊκός δεν έχει να «κυνηγήσει» τίποτα έως το τέλος της Euroleague. Παρά μόνο ψυχολογία, «χημεία» και καλές εμφανίσεις ενόψει του ενός και μοναδικού στόχου που έχει να διεκδικήσει έως το τέλος της σεζόν.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές


Αν και πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε κάκιστο πρόσωπο στο ματς με την ΑΕΚ, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου γύρισε εντελώς τον διακόπτη, έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και έφτασε σε μια εύκολη νίκη με την οποία «διασκέδασε» κάπως τις εντυπώσεις σε σχέση με το τελευταίο ματς.


Κλείσιμο

Ήταν ορεξάτος, μοίρασε καλύτερα τη μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ είχε και έναν Παπαγιάννη από τα πιο τρελά όνειρα των φιλάθλων της ομάδας! Ο «Big Papa» είχε βραδιά καριέρας στο ΟΑΚΑ με 24 πόντους χωρίς να χάσει ούτε σουτ (10/10 εντός παιδιάς και 11 ριμπάουντ) και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.


Το ματς
Ο Χρήστος Σερέλης ήθελε σε πρώτη φάση να «χτυπήσει» τις αμυντικές αδυναμίες της Μπάγερν μετά τις ουκ ολίγες απουσίες της και γι' αυτόν τον λόγο εστίασε σε μια περισσότερο επιθετική πεντάδα προκειμένου να «χτίσει» μια διαφορά στο σκορ. Μετά το αρχικό 2-5 οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν 8-0 σερί και βρέθηκαν στο +5 (10-5) ύστερα από πέντε λεπτά στο ματς. Όμως ο Γουάιλερ-Μπαμπ είχε ξεκινήσει πολύ καλά το παιχνίδι για την Μπάγερν και με προσωπικές ενέργειες από την περιφέρεια έφερε το ματς στα ίσια (12-12) με επιμέρους 7-2 της ομάδας του και τον ίδιο να είχε 8 πόντους (3/3 σουτ) έως εκείνο το σημείο. Μάλιστα επέστρεψε και στο προβάδισμα (14-15 στο 7') ενώ βρέθηκε και στο +5 (17-22) δύο λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εκείνος που προσπαθούσε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ έχοντας το απόλυτο με 11 πόντους και 5/5 εντός παιδιάς (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο) με το σκορ στην πρώτη περίοδο να κλείνει στο 21-27 υπέρ των Βαυαρών. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε το απόλυτο έχοντας εκμεταλλευτεί και τις τέσσερις ασίστ του Πάρις Λι ωστόσο οι υπόλοιποι παίκτες των «πρασίνων» είχαν 1/6 εντός παιδιάς και 7/11 βολές. Αντίστοιχα η Μπάγερν είχε κλείσει το δεκάλεπτο με 5/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 5/5 βολές.

Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το ξεκίνημα της 2ης περιόδου για τον Παναθηναϊκό, καθώς κράτησε στο «μηδέν» την Μπάγερν για δύο λεπτά και μπόρεσε να πραγματοποιήσει σερί 9-0 για το προβάδισμα με 30-27 στο 12'. Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι και στο +7 (40-33 στο 16') με τους «πράσινους» να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και ταυτόχρονα να γυρίζουν καλύτερα τη μπάλα στην επίθεση, βγάζοντας και κάποιες συνεργασίες.

Στην εξίωση του σκοραρίσματος είχαν μπει οι 10 από τους 11 παίκτες που είχαν χρησιμοποιηθεί με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε επιμέρους 22-6 για την διψήφια διαφορά (43-33) δύο λεπτά πριν από το ημίχρονο το οποίο έκλεισε στο +5 (48-43) για λογαριασμό των γηπεδούχων. Στο πρώτο ημίχρονο το «τριφύλλι» είχε μετρήσει 9/14 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 12/19 βολές, 9-3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 4 λάθη, ενώ η Μπάγερν είχε αντίστοιχα 8/15 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 9/9 βολές, 11-6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 8 λάθη.


Όπως ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την 2η περίοδο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπήε και στην αφετηρία του β' ημιχρόνου καθώς σημείωσε γρήγορο σερί 8-0 με 2/2 τρίποντα του Ματ Τόμας και βρέθηκε στο +13 (56-43) στο 22'. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος στο 3ο δεκάλεπτο και έχοντας σημειώσει 12 πόντους βοήθησε τους «πράσινους» να προηγηθούν και με 19 πόντους διαφορά (69-50) στο 28'. Ο Παναθηναϊκός έλεγχε απόλυτα το ματς, είχε πάρει το μομέντουμ και ουσιαστικά είχε βάλει και τις βάσεις για την 11η νίκη του στην φετινή Euroleague. Ο Πάρις Λι είχε προλάβει να μοιράσει έως εκείνο το σημείο 10 τελικές πάσες ενώ ο Παπαγιαννης συνέχισε να κυριαρχεί στο ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» κατέβασαν ρυθμό, ο Σερέλης ανακάτεψε την τράπουλα θέλοντας να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, κάτι που η γερμανική ομάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μειώνοντας σε 74-67 στο 34'. Συγκεκριμένα είχε πραγματοποιήσει σερί 10-0 έχοντας εκμεταλλευτεί την χαλάρωση των γηπεδούχων και τις κακές επιλογές στην επίθεση. Όμως δεν υπήρχε συνέχεια. Ο Παπαγιάννης επέστρεψε με την ίδια... φόρα στο παρκέ και κάνοντας ρεκόρ καριέρας «καθάρισε» για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 48-43, 71-54, 86-76.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πότε κλείνει η Βουλή - Οι διερευνητικές εντολές και η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Νέα Σμύρνη: «Σκότωσα τους δαίμονες» φώναζε ο 17χρονος που τραυμάτισε τη μητέρα του

Επίθεση σε σχολείο στο Νάσβιλ: Εκδίκηση το πιθανό κίνητρο της 28χρονης σφαγέα, λένε οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης