Stoiximan Super League 1, Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: VARβάτη ανατροπή με ποδοσφαιρική μαγκιά - Δείτε τα γκολ

Stoiximan Super League 1, Άρης-ΠΑΟΚ 1-2: VARβάτη ανατροπή με ποδοσφαιρική μαγκιά - Δείτε τα γκολ

Ο Αρης ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο με γκολ και δυο δοκάρια, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε το μέταλλό του στο β', σκόραρε δις με παρέμβαση του VAR (Σβαμπ με πέναλτι, Ζίφκοβιτς) και έφυγε με τη νίκη - Σύρραξη στο τέλος, αποβλήθηκε ο Λουτσέσκου!

paok-aris-m2
Ο ΠΑΟΚ έκανε μια σπουδαία ανατροπή η οποία τον διατηρεί σε τροχιά διεκδίκησης του Πρωταθλήματος καθώς παρότι βρέθηκε με 1-0 πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε βγει ολοκληρωτικά από το παιχνίδι, απάντησε με τα γκολ των Σβαμπ, Ζίβκοβιτς στο δεύτερο. Ο δε Άρης ήταν αυτοκαταστροφικός καθώς θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, δεν το έκανε και στο δεύτερο μέρος.. μια άλλη ομάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο. Ένταση και σύρραξη υπήρξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπου μετά από χειρονομίες που αντάλλαξαν οι άνθρωποι του πάγκου του ΠΑΟΚ με τους οπαδούς του Άρη, τα πλαστικά μπουκάλια που πέταξαν οι τελευταίοι αποβλήθηκε ο Ραζβάν Λουτέσκου.

Έτσι έπαιξαν…
Δύο αποφάσεις του Τόλη Τερζή προκάλεσαν αίσθηση ότι αυτή του Μάριου Σιαμπάνη κάτω από τα δοκάρια αλλά και η επιστροφή του Χουάν Ιτούρμπε στην 11αδα. Στο 4-4-1-1 των «κίτρινων» διατηρήθηκαν τα δίδυμα σε κέντρο άμυνα (Φαμπιάνο-Μπράμπετς) και άξονα μεσαίας γραμμής (Ετέμπο-Νταρίντα), ενώ πίσω από τον Καμαρά έπαιξε η τριάδα των Ματέο-Πάλμα-Ιτούρμπε. Ο Μαζικού επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Οντουμπάτζο διατηρήθηκε στο αντίστοιχο δεξιό.

Η έκπληξη του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν η παρουσία του Κετζιόρα (αντί του Σάστρε) στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεδομένης της απουσίας του Ίνγκι Ίνγκασον, διατηρήθηκε το δίδυμο των Κάργα-Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας όπως και ο Ράφα Σοάρες στην αριστερή πτέρυγα. Στο δικό του 4-2-3-1, ο ΠΑΟΚ είχε τους Ντάντας-Αουγκούστο στον άξονα και την τριάδα των Κωνσταντέλια-Νάρεϊ-Ζίβκοβιτς πίσω από τον Ολιβέιρα ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η τρομερή εκτέλεση του Λούις Πάλμα
Το πρώτο δεκάλεπτο δεν πρόσφερε το παραμικρό σε ποιότητα, θέαμα και συναίσθημα κι αυτό φρόντισε να αλλάξει ο Λούις Πάλμα στο 12ο λεπτό. Ο 23χρονος επιθετικός πήρε την μπάλα (σχεδόν) από τη γραμμή του κέντρου, δεν βρήκε κανέναν στο διάβα του και βλέποντας τον Κοτάρσκι έξω από την εστία του έκανε υποδειγματικό πλασέ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (1-0). Ο Άρης απέκτησε την ψυχολογία του αγώνα κι αυτό φάνηκε στα λεπτά που ακολούθησαν.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Προηγήθηκε το τραγικό λάθος του Πίτερ Ετέμπο στο 18’ το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να βγει στην transition επίθεση φτάνοντας σε τελείωμα με τον Ολιβέιρα από πλάγια θέση εντός της περιοχής.

Κλείσιμο
Ο Ματέο Γκαρσία εξελίχθηκε σε άριστος μαέστρος του Άρη στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 23’ αλλά στη σέντρα του Χουάν Ιτούρμπε (σ. σ. έκανε ένα από τα καλύτερα του ημίχρονα έχοντας απέναντί του τον Κετζιόρα) η μπάλα ήταν λίγο πιο ψηλά απ’ ότι ήθελε ο Αργεντίνος χαφ των «κίτρινων».

Αργός ο ΠΑΟΚ χωρίς απειλή στο σετ παιχνίδι
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τη δημιουργία που τον χαρακτήρισε σε άλλα παιχνίδια και προφανώς σ’ αυτό συνετέλεσε το ότι δεν πήρε τίποτε από τη μεσοεπιθετική τριάδα του (Κωνσταντέλιας-Νάρεϊ-Ζίβκοβιτς). Μέτρησε πολλές ημιτελείς προσπάθειες και παράλληλα είχε να διαχειριστεί τη δυσκολία στην άμυνα και κυρίως στη δεξιά πλευρά με τους Κάργα-Κετζιόρα. Πάντως στο 34’ άγγιξε το γκολ σε μία φάση όπου από εκτέλεση κόρνερ οι κόντρες οδήγησαν την μπάλα σε πορεία προς τα δίχτυα πριν την καταλυτική παρέμβαση του Μάριου Σιαμπάνη. Αυτή η φάση μαζί με την αντίστοιχη του Ολιβέιρα στο 44’ ουσιαστικά στοιχειοθέτησαν την αντίδραση του ΠΑΟΚ αλλά…

Τα δοκάρια στέρησαν στον Άρη το ισχυρό πλεονέκτημα
Βάσει της εμφάνισής του και των ευκαιριών του, ο Άρης θα μπορούσε να είχε αποκτήσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Ωστόσο, στάθηκε άτυχος στη φάση του 38ου λεπτού όπου ο Ιτούρμπε απείλησε με κεφαλιά (σχεδόν από το ύψος του πέναλτι) αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι ενώ στο κόρνερ που ακολούθησε και μετά από κεφαλιά του Φαμπιάνο η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Πέραν αυτών των φάσεων, ο Άρης σε τουλάχιστον τρεις ακόμη περιπτώσεις είχε τις προϋποθέσεις για γκολ αλλά δεν τις αξιοποίησε. Κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0.

Δείτε ΕΔΩ τα δοκάρια.

Οι τρεις αλλαγές του Λουτσέσκου
Η κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν άφηνε άλλα περιθώρια στον Ραζβάν Λουτσέσκου από την αλλαγή του αγωνιστικού σχεδίου με τρεις αλλαγές καθώς απέσυρε τους Ντάντας, Κετζιόρα και Νάρεϊ κι έτσι το παιχνίδι τους Σβαμπ, Σάστρε και Τάισον. Ο ΠΑΟΚ πήρε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε να φτιάξει φάση αλλά υστέρησε στη λεπτομέρεια, σαν το κακό κοντρόλ του Ολιβέιρα στο 53’ λόγω του οποίου δεν έγινε τελική προσπάθεια. Ίσως γι’ αυτό ο προπονητής του ΠΑΟΚ προχώρησε στην αντικατάστασή του στο 61’ ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μπράντον Τόμας.

Το «ριφιφί» του ΠΑΟΚ
Ο Άρης του δεύτερου μέρους δεν είχε καμία σχέση με την παθιασμένη ομάδα του πρώτου και για την ακρίβεια αυτόν τον χαρακτήρα έδειξε ο ΠΑΟΚ. Προφανώς συνετέλεσαν σ’ αυτό οι αλλαγές του Λουτσέσκου καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 67 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ. Για την ακρίβεια σε επαφή του Μπράμπετς με τον Κωσταντέλια και μετά από παρέμβαση του VAR ο Σουηδός διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Αυστριακός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Δείτε ΕΔΩ το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζίβκοβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του καθώς μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρας και ασθενή απόκρουση του Σιαμπάνη, ο Ζίβκοβιτς ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-2). Αρχικά υποδείχθηκε οφ σάιντ ο Σοάρες αλλά μετά από παρέμβαση του AVAR το γκολ μέτρησε κανονικά καθώς βάσει των γραμμών ο ακραίος μπακ του ΠΑΟΚ καλυπτόταν.

Δείτε ΕΔΩ το 1-2.

Σύρραξη στα τελευταία λεπτά
Μετά την ψυχρολουσία, ο Τόλης Τερζής έριξε στο παιχνίδι ό,τι επιθετικό όπλο είχε σχηματίζοντας επιθετική τριάδα με τους Καμαρά, Γκρέι, Πάλμα με τον Καμάτσο στα άκρα. Ωστόσο, παιχνίδι δεν παίχθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά καθώς επικράτησαν, η ένταση και οι πτώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Ειδικά με την έναρξη των καθυστερήσεων υπήρξε σύρραξη καθώς μετά από ένταση μεταξύ των ανθρώπων του πάγκου του ΠΑΟΚ με οπαδούς του Άρη – οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χειρονομίες - οι οπαδοί του Άρη έριξαν πλαστικά μπουκάλια στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, εκεί κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης στην κορύφωση της έντασης (κυρίως με τον Λουτσέκσου) και συνεχίστηκαν τα… γαλλικά και τα αλληλοσπρωξίματα μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Σουηδός διαιτητής απέβαλε τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Επί της ουσίας, για περίπου δέκα λεπτά η μπάλα δεν κύλησε στο χορτάρι!

Δείτε ΕΔΩ την ένταση μεταξύ των πάγκων και την αποβολή Λουτσέσκου.

Όταν άρχισε ξανά το παιχνίδι, ο Άρης προσπάθησε να ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και ο ΠΑΟΚ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Αουγκούστο στο 112’.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Οντουμπάτζο, Καμαρά, Φαμπιάνο (Άρης), Σβαμπ (ΠΑΟΚ)

Δείτε ΕΔΩ πως πανηγύρισαν στον ΠΑΟΚ την τεράστια ανατροπή.

Ο MVP: Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ξεκάθαρο MVP, παίρνει αυτόν τον τίτλο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς λόγω του τέρματος που πέτυχε και το οποίο ήταν το νικητήριο για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Αουγκούστο ήταν ίσως ο πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟΚ, ενώ από την ώρα που μπήκε ο Σβαμπ στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν το κέντρο.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Νταρίντα ήταν σκιά του καλού εαυτού του ενώ το δεύτερο ημίχρονο του Οντουμπάτζο ήταν επιεικώς κακό. Ο Πίτερ Ετέμπο είχε κακές αποφάσεις. Κακό παιχνίδι από τον Κετζιόρα για τον ΠΑΟΚ.

Η «γκάφα»: Αυτή του Ετέμπο στο 18ο λεπτό ασχέτως του ότι δεν την πλήρωσε ο Άρης με το κακό τελείωμα του Ολιβέιρα.

Το «στραγάλι»: Ο Μοχάμεντ Αλ Χακίμ είχε τρομακτική δυσκολία στη διαχείριση του αγώνα κι έχασε πολλές φάσεις. Στη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ παρενέβη ο Αλβανός Τζουχίν Τσάτζια από το VAR και στη συνέχεια ο Σουηδός διαιτητής το υπέδειξε προκαλώντας τον εκνευρισμό των ανθρώπων του Άρη. Στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ αρχικά ο επόπτης υπέδειξε οφ σάιντ αλλά με την παρέμβαση του VARτο γκολ μέτρησε. Τα χειρότερα για τον Αλ Χακίμ ήρθαν στο τέλος του αγώνα με τη σύρραξη που υπήρξε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ έκανε μια σπουδαία ανατροπή η οποία τον διατηρεί σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Ο δε Άρης αποδείχθηκε αυτοκαταστροφικός καθώς έκανε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο. Μετά τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ άλλαξε ολοκληρωτικά στο γήπεδο, κυριάρχησε για περίπου 30 λεπτά έως το σημείο της ανατροπής με το γκολ του Ζίβκοβιτς καθώς στη συνέχεια δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Είχε διαδοχικές πτώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, ένταση, νεύρα και σύρραξη.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (85΄Πίρσμαν), Ετέμπο (86’ Νταμπό), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (80’ Γκρέι), Ιτούρμπε (80’ Καμάτσο), Πάλμα (85’ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα (46’ Σάστρε), Κουλιεράκης, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (46’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (46’ Τάισον), Ζίβκοβιτς (88’ Καντουρί), Ολιβέιρα (61’ Τόμας).

Ειδήσεις σήμερα:

«Θρίλερ» με τη διάσωση της Credit Suisse - Απορρίπτει ως πολύ μικρή την προσφορά $1 δισ. της UBS

Παύλος Πολάκης: Επέστρεψε με φόρα στα πληκτρολόγια, αγνοώντας την προτροπή Τσίπρα για «νηφάλιο λόγο»

Μυστήριο με τον θάνατο Πολωνής ερωμένης πολυεκατομμυριούχου στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης