Europa Conference League: Φιορεντίνα-Λεχ Πόζναν και Γάνδη-Γουέστ Χαμ στα προημιτελικά
H Άλκμααρ των Παυλίδη-Χατζηδιάκου θα παίξει με την Άντερλεχτ και η Νις με την Βασλεία
Το Conference League είναι για 2η σεζόν στη ζωή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστός ο δρόμος προς τον τελικό του ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στην Πράγα, που παίρνει τη σκυτάλη από τα Τίρανα.
Στα προημιτελικά η Φιορεντίνα θα παίξει με την φορμαρισμένη Λεχ Πόζναν από την Πολωνία και η Γάνδη με τη Γουέστ Χαμ που δεν τα πάει καλά στην Premier League αλλά είναι από τα φαβορί για τον ευρωπαϊκό τίτλο.
Η Άλκμααρ των Παυλίδη-Χατζηδιάκου που έβγαλε νοκ άουτ την Λάτσιο θα παίξει με την Άντερλεχτ στο ντέρμπι των Κάτω Χωρών και η γαλλική Νις θα κονταριστεί με την Βασιλεία.
Στα ημιτελικά το ζευγάρι της Λεχ Πόζναν με την Φιορεντίνα θα παίξει με τον νικητή του Βασιλεία-Νις ενώ η Γάνδη ή Γουέστ Χαμ θα συναντήσει την Άλκμααρ ή την Άντερλεχτ.
Η προημιτελική φάση θα διεξαχθεί στις 13 και 20 Απριλίου και οι ημιτελικοί στις 11 και 18 Μαΐου. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Eden Arena (Πράγα) στις 7 Ιουνίου.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.