Super League 1, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκο πάρτι - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκο πάρτι - Δείτε τα γκολ

Με αντεπίθεση στο 2ο μέρος (50' Μουκουντί, 53' Μπακαμπού, 67' Κανός) ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε την ΑΕΚ στην OPAP Arena και την έριξε από την κορυφή - Μείωσε ο Τσούμπερ στο 82', κόκκινη στον Μπιέλ στο 70'

aek-osfp_79
Η πρώτη ομάδα που «αλώνει» την OPAP Arena έγινε ο Ολυμπιακός βάζοντας... φωτιά στην κορυφή.

Οι ερυθρόλευκοι με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος από αυτογκόλ του Μουκουντί, και από πλασέ τον Μπακαμπού και Κανός έφυγε με το τρίποντο από τη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-3 με την Ένωση να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο νέο γήπεδο μετά από ένα τρομερό σερί 14 νικών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4nqwychord)


Η ΑΕΚ πλήρωσε τις χαμένες της ευκαιρίες στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και οι Πειραιώτες με αποτελεσματικότητα βρήκαν τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, με την Ένωση να μειώνει με τέρμα του Τσούμπερ. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Μπιέλ στο 70'.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Μίτσελ
Διαφοροποιήσεις είχε η αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σύγκριση με όσα αναμένονταν. Ο Αλμέιδα αποφάσισε να προωθήσει τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, με τον Πινέδα από πίσω του, αφήνοντας στον πάγκο τον Τσούμπερ όπως και τον Λιβάι Γκαρσία φυσικά, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής διατήρησε τον Σιμάνσκι μαζί με τον Γιόνσον, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Άμραμπατ δεξιά.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4mumxr7k2p)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4mlgm3d4dt)


Στα μετόπισθεν ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία και η τετράδα της αμυντικής γραμμής αποτελούταν από τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα. Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Μίτσελ επέλεξε τελικά τον Κανός αντί του Μασούρα για το αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Χάμες να μένει στον πάγκο. Δεξιά ήταν ο Μπιέλ, στην κορυφή ο Μπακαμπού και οι Χουάνγκ και Σαμασέκου δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο. Στα μετόπισθεν ο Πασχαλάκης ξεκίνησε στην εστία και την τετράδα στην άμυνα συνέθεταν οι Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντοή, Ροντινέι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4m964sl89l)


Απόλυτη κυρίαρχος η ΑΕΚ και κρεσέντο χαμένων ευκαιριών
Το πρώτο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος από πλευράς ΑΕΚ που πήρε από το ξεκίνημα το πάνω χέρι, δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα σε καμία από αυτές. Η πρώτη κλασική ευκαιρία των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 19' με τον Άμραμπατ να βγάζει μια έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Αραούχο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη στο τετ-α-τετ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4m7n7dns8h)


Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ βγήκε ξανά απειλητικά στην επίθεση, με τον Πινέδα να υποδέχεται την μπάλα, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Το γκολ, ωστόσο, δεν μέτρησε σωστά με τη χρήση του VAR καθώς στη διεκδίκηση με τον Χουάνγκ, ο Μεξικανός χαφ βρήκε την μπάλα με το χέρι. Η Ένωση συνέχιζε να είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena και στο 33' ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να πέσει εντυπωσιακά στη γωνία του και να βγάλει με δυσκολία την κεφαλιά του Πινέδα από τη σέντρα του Ρότα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4n6xyrqobt)


Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός στην πρώτη του μεγάλη στιγμή πήγε να πάρει αυτός κεφάλι στο σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν από λάθος του Βίντα ο Μπακαμπού βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά δεν κατάφερε να τον πλασάρει από πλάγια θέση. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να είναι συνεχώς στην επίθεση και να έχει ακόμα μια μεγάλη στιγμή σε σουτ του Αραούχο στην κίνηση μετά από μπαλιά του Ρότα, με τον Αργεντινό φορ απέναντι από τον Πασχαλάκη να μην βρίσκει στόχο.

Ο αποτελεσματικός Ολυμπιακός «χτύπησε» τρεις φορές
Η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, δημιουργώντας νέα καλή στιγμή στο 49' σε σουτ του Γκατσίνοβιτς που πέρασε δίπλα από το κάθετο και από τη στιγμή που η Ένωση δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός το τιμώρησε και μάλιστα δύο φορές. Αρχικά στο 50' ο Μπιέλ σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία στο πόδι του Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4mojo35ka1)


Η ΑΕΚ εμφανώς επηρεασμένη από το προβάδισμα του Ολυμπιακού έχασε το μυαλό της και τρία λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 0-2 παγώνοντας τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Γκατσίνοβιτς έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή των ερυθρόλευκων από τον Σαμασέκου, ο Φορτούνης με βαθιά μπαλιά έβγαλε τον Μπακαμπού στην πλάτη του Μουκουντί τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη και ο επιθετικός του Ολυμπιακού αυτή τη φορά πλάσαρε τον Αθανασιάδη δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4mxqncjcqp)


Ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρις μαζεμένες αλλαγές με τους Λιβάι, Ελίασον και Τσούμπερ να αντικαθιστούν Γκατσίνοβοτς, Άμραμπατ και Γιόνσον ψάχνοντας να αλλάξει τις συνθήκες του ματς, αλλά ο σούπερ αποτελεσματικός Ολυμπιακός «χτύπησε» και τρίτη φορά στην αντεπίθεση. Ο Φορτούνης πάσαρε στον Μπακαμπού, αυτός στον Κανός και ο τελευταίος μέσα στην περιοχή πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 0-3 στο 67' που έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4mq1at1mjd)



Τρία λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Μπιέλ να βλέπει σωστά τη δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ στον Αραούχο και να αποβάλλεται με τον Ολυμπιακό να μένει με δέκα. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πινέδα στο 71' κρατώντας το μηδέν στην εστία του και τον Μίτσελ να περνάει στο παιχνίδι Βρουσάι και Ελ Αραμπί αντί Φορτούνη και Μπακαμπού. Ο Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας και τον Φερνάντες στο ματς αντί του Χατζισαφί.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4mdrrmqedt)


Η ΑΕΚ στο 81' αντέδρασε με τον Τσούμπερ να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη μειώνοντας σε 1-3, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς αλλά ο Μουκουντί εξ επαφής με το κεφάλι δεν βρήκε δίχτυα σε μια νέα ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ολυμπιακό να φεύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

5831028
5830867
5831130
5831350



MVP: Ο Φορτούνης. Είχε συμμετοχή τόσο στο δεύτερο γκολ στην ασίστ στον Μπακαμπού, όσο και στο τρίτο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Μπακαμπού ο οποίος σκόραρε το δεύτερο γκολ και έβγαλε την ασίστ στον Κανός για το τρίτο τέρμα.

Αδύναμος κρίκος: Η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ που πλήρωσε τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες.

Η γκάφα: Οι γκάφες για την ακρίβεια που έκανε η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος δεχόμενη γκολ στην κόντρα. Κακό ματς από το αμυντικό δίδυμο των Βίντα και Μουκουντί.

5831144
5831244
5831402
5831421


Το στραγάλι: Ο Ιταλός Μαριάνι σωστά κλήθηκε στο VAR από τον συμπατριώτη του Αμπατίστα για να τσεκάρει το γκολ του Πινέδα, ακυρώνοντας το για χέρι του Μεξικανού. Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος διαμαρτύρεται για πέναλτι του Ντόι στον Πινέδα στο 4' σε σπρώξιμο του αμυντικού του Ολυμπιακού. Σωστή η αποβολή του Μπιέλ με δεύτερη κίτρινη.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ πλήρωσε τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες και ο σούπερ αποτελεσματικός Ολυμπιακός βρήκε τρία γκολ σε τρεις φάσεις στο δεύτερο μέρος και έγινε η πρώτη ομάδα που περνάει νικηφόρα από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αποτέλεσμα που βάζει... φωτιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ενόψει των play offs.

5830894
5831173
5831239
5831253



Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί (73' Φερνάντες), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (65' Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (65' Λιβάι Γκαρσία), Άμραμπατ (65' Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντόη, Ροντινέι, Χουάνγκ (91' Ρέτσος), Σαμασέκου, Φορτούνης (72' Βρουσάι), Κανός (80' Μασούρας), Μπιέλ, Μπακαμπού (72' Ελ Αραμπί)

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική, μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Επίθεση σε Βαρουφάκη: Δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στον 17χρονο

Όσκαρ: Από τον Μπενίνι στον Μπρόντι - Οι πιο… άβολες ευχαριστήριες ομιλίες στην ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης