Η UEFA ζήτησε ενημέρωση για την «υπόθεση Νεγκρέιρα» και την εμπλοκή της Μπαρτσελόνα

Η UEFA ζήτησε ενημέρωση για την «υπόθεση Νεγκρέιρα» και την εμπλοκή της Μπαρτσελόνα

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τις πληρωμές της Μπαρτσελόνα σε εταιρία του πρώην αντιπροέδρου της ισπανικής επιτροπής διαιτησίας μετά την παρέμβαση της UEFA

26882710
Η «υπόθεση Νεγκρέιρα» αρχίζει να παίρνει ανησχυτικές διαστάσεις για τη Μπαρτσελόνα, καθώς πέρα από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Ισπανία, πλέον στο... κάδρο μπήκε και η UEFA.

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έστειλε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία «όλες τις πληροφορίες που έχει μέχρι σήμερα» σχετικά με υποτιθέμενες πληρωμές από την Μπαρτσελόνα στον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της RFEF, Αντρέου Καμπς.

«Η UEFA ζήτησε πληροφορίες από την RFEF, η RFEF απάντησε και έστειλε όλες τις πληροφορίες που έχει μέχρι σήμερα», είπε ο Αντρέου Καμπς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της ισπανικής ομοσπονδίας, στο Λας Ρόζας, βόρεια της Μαδρίτης.

Πρόσθεσε ότι η RFEF έχει «προσφερθεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να τους ζητήσει η UEFA».

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία η Εισαγγελία ερευνά την Dasnil 95 SL, μια εταιρεία που ανήκει στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών από το 1994 έως το 2018, ο οποίος έλαβε πληρωμές από την Μπαρτσελόνα μεταξύ 2016 και 2018, όπως αποκάλυψε το πρόγραμμα "Qué t'hi jugues" του SER Catalunya. Οι πληροφορίες αυτές κάνουν λόγο για καταβολή 1,4 εκατ. ευρώ στον Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Συνοδευόμενος σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου από τον Λουίς Μεδίνα Κανταλέγο, τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής διαιτητών, ο Αντρέου Καμπς διαβεβαίωσε ότι η RFEF είχε στείλει όλες τις πληροφορίες που ζήτησε ο εισαγγελέας της Βαρκελώνης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση.

Κλείσιμο
Στις 17 Φεβρουαρίου, η ισπανική εφημερίδα El Mundo αποκάλυψε ότι η Μπαρτσελόνα είχε πληρώσει περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 στην εταιρεία Dasnil 95 SL. Μεταξύ των πληροφοριών που ζητήθηκαν, ο εισαγγελέας ρώτησε την ισπανική ομοσπονδία «για τον Νεγκρέιρα και τις λειτουργίες του και για το σύστημα διορισμού των διαιτητών», σύμφωνα με τον Αντρέου Καμπς.

Ο τελευταίος εξήγησε ότι η RFEF δεν είχε υποβάλει καταγγελία για να μην εμποδίσει την έρευνα, τονίζοντας ότι «εάν ο εισαγγελέας υποβάλει μήνυση για να ξεκινήσει έρευνα από έναν δικαστή, τότε Η RFEF θα ζητήσει να συμμετάσχει στην ανακριτική διαδικασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Για κακούργημα κατηγορείται ο σταθμάρχης - «Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Το δεύτερο λάθος του σταθμάρχη - Έβλεπε για 5,5 χλμ. το τρένο στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας

Σύγκρουση τρένων: Μαθητές σχολείων έγραψαν με τις τσάντες τους «Πάρε όταν φτάσεις»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης