Premier League, Λίβερπουλ - Γουλβς 2-0: Πήρε ανάσα με Τσιμίκα

Βασικός ο Έλληνας ποδοσφαιριστής - Χτύπησε στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ με Φαν Ντάικ και Σαλάχ

O Γιούργκεν Κλοπ έδωσε φανέλα βασικού στον Τσιμίκα και ο διεθνής μπακ φρόντισε να τον δικαιώσει για την επιλογή του. Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Γουλβς, ο «Tsimi» ήταν εξαιρετικός, έδωσε ασίστ και βοήθησε την ομάδα του να βρεθεί στο -6 από την τετράδα (με ματς λιγότερο από την Τότεναμ). Στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη οι «Λύκοι».

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Η Λίβερπουλ δεν ήταν πειστική στο α' μέρος, είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα, αλλά δεν είχε τον τρόπο να φανεί απειλητική. Ο Τσιμίκας ήταν θετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει και επιθετικά. Οι Reds είχαν μόλις δυο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ελιοτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σα. Στον αντίποδα, η Γουλβς, με μόλις ένα σουτ στο στόχο δεν μπόρεσε να κάνει πολλά...



Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ ήταν πιο πειστική, κυκλοφορούσε ιδανικά τη μπάλα, δημιουργούσε πιο εύκολα φάσεις, με τον Τσιμίκα να είναι πιο δημιουργικός. Αντίθεταμ η Γουλβς είχε μόλις μια προσπάθεια στην αντίπαλη εστία, με την άμυνά της να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. Ετσι, στο 73' ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους, όταν από ασίστ του Ζότα, ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Οι «Κόκκινοι» είχαν τον αέρα και στο 77' ο Τσιμίκας με υπέροχη κούρσα, μοίρασε στον Σαλάχ, ο οποίος με τον μηρό έφτασε τα 127 γκολ με τη Λίβερπουλ (ένα λιγότερο από τον Φάουλερ). Παράλληλα, ήταν η έκτη του διαδοχική σεζόν που πετυχαίνει 20+ γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις). Oσο για τον διεθνή μπακ, ήταν η έκτη του ασίστ στη σεζόν (τρεις στην Premier League).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Το μοιραίο λάθος του σταθμάρχη που έφερε την τραγωδία

Τραγικές στιγμές για τους συγγενείς των θυμάτων - Πώς γίνεται η αναγνώριση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr