Champions League: Τιτανομαχία στο «Άνφιλντ» με αύρα... τελικού!

Champions League: Τιτανομαχία στο «Άνφιλντ» με αύρα... τελικού!

Τα νοκ - άουτ του Champions League επιστρέφουν και υπόσχονται νέες συγκινήσεις, με την καρδιά της Ευρώπης αυτή τη φορά να χτυπάει σε Μέρσεϊσαϊντ και Φρανκφούρτη (21/2, 22:00)!

s1-podosfairo
Το Champions League επιστρέφει με νέες εντυπωσιακές κόντρες στο πλαίσιο της φάσης των «16» και μερικοί από τους μεγαλύτερους γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παίρνουν θέσεις μάχης. Στο «Ανφιλντ» Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν και πάλι βλέμματα μόλις λίγους μήνες μετά το ραντεβού τους στον τελικό του Champions League, ενώ την ίδια ώρα η Άιντραχτ θα προσπαθήσει να εκτροχιάσει το τρένο της ασταμάτητης Νάπολι.

Αύρα εκδίκησης στο «Ανφιλντ»

Το ζευγάρι που συνέθεσε τον τελικό του 2022, φέτος ανταμώνει νωρίς για τα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Και αυτή τη φορά η Λίβερπουλ ευελπιστεί πως το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό ποντάροντας στο «οχυρό» του «Ανφιλντ». Οι Reds φιλοξενούν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην αναμέτρηση που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα στη βραδιά, με την αύρα εκδίκησης να πλανάται πάνω από την ατμόσφαιρα του Μέρσεϊσαϊντ.

Πόσω δε μάλλον μετά την τόνωση ψυχολογίας που έχουν πάρει οι Κόκκινοι με δυο σερί νίκες στην Premier League απέναντι σε Έβερτον και Νιούκαστλ που τους έχουν επαναφέρει στο κυνήγι της πρώτης τετράδας. Οι απουσίες βέβαια συνεχίζουν να ταλανίζουν το μυαλό του Κλοπ, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κονατέ, Λουίς Ντίας και Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να θεωρείται ο Ντάργουιν Νούνιες.

Από την άλλη πλευρά η λαβωμένη Βασίλισσα ταξιδεύει στο «Ανφιλντ» με στόχο ακόμα μια νέα νίκη εις βάρος της Λίβερπουλ που θα θέσει τα θεμέλια για την πρόκριση στα προημιτελικά. Προερχόμενη βέβαια από μια προβληματική επανεκκίνηση στη La Liga που την έχει φέρει στο -8 από την κορυφή, η Ρεάλ δεδομένα δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι.

Κλείσιμο
Οι απουσίες μάλιστα των Κρόος, Τσουαμενί και Μεντί αναμφίβολα θα αποτελέσουν έξτρα τροχοπέδη για τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος για ακόμα μια φορά θα πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα μέσα στη σεζόν προκειμένου να συνθέσει την κατάλληλη ενδεκάδα που θα αποδράσει αλώβητη από το «Ανφιλντ».

Το Λίβερπουλ - Ρεάλ μέσα από τη «γλώσσα» των αριθμών:
  • Η Λίβερπουλ κέρδισε τους τρεις πρώτους αγώνες της εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στην ευρωπαϊκή διοργάνωση μεταξύ 1981 και 2009. Έκτοτε, οι Κόκκινοι είναι χωρίς νίκη σε έξι αγώνες εναντίον τους
  • Αυτό θα είναι το τέταρτο ταξίδι της Ρεάλ Μαδρίτης στο Άνφιλντ για να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στο Champions League.
  • Η Λίβερπουλ είναι χωρίς νίκη στους τελευταίους έξι αγώνες της με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το μεγαλύτερο σερί τους ποτέ χωρίς νίκη απέναντι σε αντίπαλο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο/ Champions League.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει μόνο ένα από τα επτά προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια της εναντίον αγγλικών ομάδων στο Champions League, με αυτή τη νίκη να έρχεται εναντίον της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ τον Απρίλιο του 2022.
  • Αφού έχασε τον εναρκτήριο αγώνα της για το Champions League 2022-23 (1-4 εναντίον της Νάπολι), η Λίβερπουλ κέρδισε κάθε έναν από τους πέντε τελευταίους ευρωπαϊκούς αγώνες της. Μόνο μία φορά στο παρελθόν είχαν μεγαλύτερη νικηφόρα πορεία υπό τον Γιούργκεν Κλοπ στον θεσμό, με επτά συνεχόμενες νίκες μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022
  • Αυτή θα είναι η όγδοη φορά που ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, μετρώντας τρεις νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία
  • Ο Αντσελότι κέρδισε στο πιο πρόσφατο ταξίδι του στο Άνφιλντ, χάρη στη νίκη με 2-0 ως προπονητής της Έβερτον τον Φεβρουάριο του 2021
  • Ο Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε άμεση συνεισφορά σε επτά γκολ στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στο UEFA Champions League (πέντε γκολ, δυο ασίστ)
  • Ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ έχει σκοράρει 43 γκολ στο Champions League - αν βρει δίχτυα σε αυτόν τον αγώνα, θα ισοφαρίσει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά (44) ως ο Αφρικανός παίκτης με το καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση
  • Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, έχει παίξει 324 λεπτά στο Champions League από την τελευταία φορά που σκόραρε (έναντι της Μάντσεστερ Σίτι τον Μάιο του 2022), με τον Γάλλο να αποτυγχάνει να βρει δίχτυα σε κάθε μία από τις πέντε τελευταίες εμφανίσεις του στη διοργάνωση.

Γερμανική απόπειρα για τον εκτροχιασμό της Νάπολι

Στο άλλο ματς της βραδιάς η κάτοχος του Europa League φιλοξενεί μια από τις κορυφαίες και πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης στο πρόσωπο της Νάπολι. Αφού έχουν σμπαραλιάσει τα πάντα στο διάβα τους πίσω στην Ιταλία, οι Παρτενοπέι ταξίδεψαν στη Γερμανία για να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρωτιά άλλωστε που κατέλαβαν στον όμιλο με αξιοσημείωτο τον θρίαμβο απέναντι στην Λίβερπουλ αποδεικνύει πως η Νάπολι δεν περιορίζει τις μαγικές της ιδιότητες μόνο εντός των ιταλικών συνόρων. Και με το δίδυμο Οσιμέν - Κβαρατσχέλια να οδηγεί το άρμα, πλέον στρέφει το βλέμμα της στην αξιόμαχη Άιντραχτ.

Ένα σύνολο που δεδομένα δεν αποτελεί φόβητρο στο Champions League, όμως έχει αποδείξει πως είναι πλήρως ικανό να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή - έκπληξη. Προς το παρόν οι πτήσεις των Αετών έχουν περιοριστεί στην 6η θέση της Bundesliga, αλλά διαθέτουν μονάδες όπως ο Κόλο Μουανί που μπορούν να προκαλέσουν πολύ εύκολα προβλήματα απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους.

Και σαν πλεονέκτημα για τους Γερμανούς στέκεται το γεγονός πως έχουν σαν μοναδική απουσία τον Ερίκ Ντιμπά Εμπιμπέ για την προσεχή αναμέτρηση, τη στιγμή που η Νάπολι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τζιακόμο Ρασπαντόρι.

Τα στατιστικά του Άιντραχτ - Νάπολι
  • Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τη Νάπολι, με τη γερμανική ομάδα να κερδίζει τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις για τους «16» του Κυπέλλου UEFA το 1994-95 (1-0 εντός και εκτός έδρας)
  • Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει χάσει μόνο δύο από τους 11 αγώνες της εναντίον της ιταλικής ομάδας μέχρι σήμερα, μένοντας αήττητη σε καθένα από τα πιο πρόσφατα τέσσερα ραντεβού
  • Η τελευταία ιταλική ομάδα που νίκησε την Άιντραχτ ήταν η Παλέρμο τον Οκτώβριο του 2006 στους ομίλους του UEFA
  • Η Νάπολι κέρδισε τους δύο τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της εναντίον γερμανικών ομάδων στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, νικώντας τη Βόλφσμπουργκ με 4-1 τον Απρίλιο του 2015 και τη Λειψία με 2-0 τον Φεβρουάριο του 2018.
  • Πριν από το 2015 η Νάπολι είχε αποτύχει να κερδίσει στους 10 πρώτους εκτός έδρας αγώνες της εναντίον γερμανικής ομάδας

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης