Basket League Ολυμπιακός - Ιωνικός Ν. 100-68: Νίκησε, διασκέδασε και τώρα... Κύπελλο

Basket League Ολυμπιακός - Ιωνικός Ν. 100-68: Νίκησε, διασκέδασε και τώρα... Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Ιωνικό Νικαίας με 100-68 με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να χαίρονται κάθε στιγμή τους στο παρκέ και να μπαίνουν πλέον σε ρυθμό Final 8

5804317
Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό παρά την τεράστια διαφορά των δύο ομάδων και επιβλήθηκε με 100-68. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του σε μία προσπάθεια αφενός να μην τους πιέσει με υπερβολικό χρόνο συμμετοχής και αφετέρου να διατηρήσουν τον ρυθμό τους ενόψει Final 8 Κυπέλλου (16-19/02).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqgox8ylzajd)


Ο Ολυμπιακός ήθελε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να επιβάλλει τον ρυθμό του και να δείξει στον αντίπαλο πως δεν θα μπορούσε να φανεί ανταγωνιστικός. Και το κατάφερε αφού με πολύ καλή άμυνα και πόντους από Βεζένκοβ, Κάνααν και Φαλ προηγήθηκε με 9-0 (3'). Οι όποιες προσπάθειες του Μαυροκεφαλίδη δεν ήταν ικανές να αλλάξουν κατάσταση με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να απομακρυνθούν περισσότερο χάρη σε καλάθια του Γουόκαπ (25-6, 8').

Κλείσιμο
Ο Μπαρτζώκας είχε λύσεις στον πάγκο του, ο Τσίκληρας λιγότερες και έτσι στη δεύτερη περίοδο η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε. Ο Μπλακ πήρε μπάλες και τελείωσε καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι, η πίεση στην πίσω πλευρά έφερνε κλεψίματα και το σκορ μετά από διαδοχικούς αιφνιδιασμούς έγινε 40-12 (16').

Η άμυνα του Ιωνικού ρίσκαρε δίνοντας πολλά ελεύθερα σουτ τριών πόντων στους παίκτες του Ολυμπιακού και η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου δικαιώθηκε. Η καλή άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν επέτρεπε στον Iωνικό να μειώσει με αποτέλεσμα όταν ήρθαν οι λύσεις στην επίθεση (Παπανικολάου, Μπολομπόι) ξεπεράστηκε το όριο των 30 πόντων (56-24, 24'). Η αστοχία των «ερυθρόλευκων» από τα 6.75 δεν τους εμπόδιζε να διασκεδάζουν στο παρκέ σκοράροντας από κοντινή απόσταση και διατηρώντας τη διαφορά τους από τον Ιωνικό (68-38, 30').

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μπαρτζώκας έκανε το ροτέισον που είχε κατά νου δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στον Τσάμη (3π.) ενώ ο Τσίκληρας σκεφτόταν τις 15 μέρες που ακολουθούν χωρίς αγώνα, αλλά με αρκετή προπόνηση. Η διαφορά έπιασε τη μέγιστη τιμή της στο 35' με τρίποντο του Λαρεντζάκη (81-46) και η κόρνα της λήξης βρήκε το ταμπλό να γράφει 100-68.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός από το τζάμπολ κιόλας έβαλε τέλος σε όποια μαθηματική πιθανότητα υπήρχε να χάσει το παιχνίδι από τον Ιωνικό.

O MVP: Πολλοί και διάφοροι. Ο Βεζένκοφ ολοκλήρωσε με ένα ακόμη double double (18π., 13ρ., 4ασ.) ενώ ο Παπανικολάου πρόσφερε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε πολύ κακό απόγευμα οι Μάντζαρης, Αρσενόπουλος, Λέισι και Σίμονς.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ορεξάτοι οι Μπολομπόι (8π.), Μπλακ (8π.), Λούντζης (9π., 3ρ., 3ασ.), Λαρεντζάκης (9π., 3ρ., 5ρ., 6λ.) και Πίτερς (13π., 5ρ., 6ασ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 74% στα δίποντα, 30 ασίστ και 11/39 τρίποντα (39%).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ανεξαρτήτως αντιπάλου οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν πολύ σοβαρά λόγω αυτής της σωστής συνήθειας που έχουν αποκτήσει. Το ίδιο κι έκαναν και κόντρα στους Νικαιώτες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έπαιξαν όλοι ενώ και ο Πίτερς βρήκε ρυθμό μετά την πολυήμερη απουσία του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-9, 48-20, 68-38, 100-68

Ειδήσεις σήμερα 

Δορυφορικός χάρτης δείχνει την παραμόρφωση του εδάφους μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία

Σώθηκε κοριτσάκι 149 ώρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία – Δείτε βίντεο

«Πάγωσαν» 228 περιοχές στην Ελλάδα το πρωί της Κυριακής - Στους -12°C κατρακύλησε η θερμοκρασία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης