Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 2-2: Έσωσε τον βαθμό αλλά δεν γλίτωσε την «γκέλα»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 2-2: Έσωσε τον βαθμό αλλά δεν γλίτωσε την «γκέλα»

Η μαχητική Λιντς προηγήθηκε με 0-2 στο «Ολντ Τράφορντ», όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να επιστρέψει, ισοφάρισε σε 2-2 και έσωσε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Πρώτη εντός έδρας απώλεια για τους Κόκκινους Διαβόλους μετά από 13 ματς

s1-podosfairo
Στα 13 παιχνίδια σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ». Η μαχητική Λιντς προηγήθηκε με δυο γκολ μέσα στην έδρα των Κόκκινων Διαβόλων, όμως οι γηπεδούχοι με δυο γκολ σε οκτώ λεπτά ισοφάρισαν σε 2-2 και έσωσαν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Λιντς άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι μόλις στο 1ο λεπτό. Ο ταχύτατος Γκνιόντο έκανε το 1-2 με τον Μπάμφορντ, ο οποίος καλυπτόταν οριακά και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Νταβίντ Ντε Χέα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ κόντρα στη σαστισμένη Γιουνάιτεντ στο 9' όταν ο Χάρισον κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Μπάμφορντ, ο οποίος μέσα στην περιοχή κόπηκε από τον Σο. Στο 11' Ο Χάρισον έβγαλε τη σέντρα, ο Βέμπερ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Στράικ έκανε τη δεύτερη αλλά απέκρουσε ο Ντε Χέα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άτυχοι καθώς έχασαν στο πρώτο μέρος τόσο τον Σινιστέρα (8') όσο και τον Στράικ (23'). Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 17'. Ο Βέμπερ έκανε λάθος στην άμυνα, ο Νταλότ έπαιξε γρήγορα για τον Μπρούνο, ο Πορτογάλος έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Γκαρνάτσο, ο νεαρός Αργεντινός κατέβασε μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε άστοχα. Στο 26' ο Γκαρνάτσο απείλησε ξανά όταν βγήκε τετ α τετ μετά από κάθετη μπαλιά του Μπρούνο Φερνάντες, πέρασε τον Μελιέ, άδειασε τον Άιλινγκ και σούταρε αλλά ο Βέμπερ απομάκρυνε με κεφαλιά. Σο 31' Ο Ζάμπιτσερ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ο Μελιέ έβγαλε με δυσκολία.

Στο δεύτερο μέρος τα Παγώνια μπήκαν πιο δυνατά και βρήκαν γρήγορα δεύτερο γκολ. Στο 49' ο Κοχ κέρδισε τη μπάλα στο κέντρο, ο Γερμανός την άνοιξε αριστερά στον Γκνιόντο, κάθετη του Ιταλού στον Σάμερβιλ, ο οποίος έκανε σέντρα - σουτ, η μπάλα βρήκε στον Βαράν και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κοχ οι γηπεδούχοι, όμως η φάση ελέγχθηκε και δεν υπήρχε παράβαση.

Η κίνηση κλειδί του Έρικ Τεν Χαγκ ήταν η αλλαγή του Βέγκχορστ και η μετακίνηση του Ράσφορντ στην κορυφή της επίθεσης. Στο 62' ο Ζάμπιτσερ έβγαλε την μπαλιά, ο Πελίστρι απέφυγε τον Φίρπο, «έσπασε» την μπάλα στον Σο, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Ράσφορντ έκανε φανταστικό άλμα και με άπιαστη κεφαλιά μείωσε το σκορ.

Η Λιντς ακούμπησε το τρίτο γκολ στο 65' όταν ο Άρονσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι. Στο 69' οι Κόκκινοι Διάβολοι... προειδοποίησαν με τον Μπρούνο και ένα λεπτό αργότερα (70') ο Σάντσο έφερε το ματς στα ίσα. Σο και Σάντσο έκαναν το 1-2, ο πρώτος έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή και ο δεύτερος με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2. Πρώτο γκολ του διεθνή Άγγλου εξτρέμ μετά την επανεργοποίηση του από τον Έρικ Τεν Χαγκ.

Κλείσιμο
H Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή στο 77' με την κεφαλιά του Βαράν αλλά ο Μελιέ είχε απάντηση με φανταστική απόκρουση. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα τους χάριζε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ (Μαλάτσια), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Φρεντ, Ζάμπιτσερ (82' Λίντελοφ), Γκαρνάτσο (59' Πελίστρι), Φερνάντες, Ράσφορντ, Βέγκχορστ (59' Σάντσο)

Λιντς: Μελιέ, Άιλινγκ, Κοχ, Βέμπερ, Στράικ (23' Φίρπο), Άνταμς, ΜακΚένι, Σινιστέρα (8' Σάμερβιλ), Χάρισον (63' Άρονσον), Γκνιόντο, Μπάμφορντ (63' Ρουτέρ).

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης