Τσιτσιπάς: «Θα ήταν όμορφο να γίνουμε το Μαρόκο του τένις - Παράδειγμα για μένα ο Τζόκοβιτς»

Τσιτσιπάς: «Θα ήταν όμορφο να γίνουμε το Μαρόκο του τένις - Παράδειγμα για μένα ο Τζόκοβιτς»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε πως θα συνεχίσει να προσφέρει στην Εθνική Ελλάδας και θα ήταν ωραίο να κάνει ότι και το Μαρόκο στο Μουντιάλ του ποδοσφαίρου

stefg_1
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ανόδου στο World Group I, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είχε καταλυτικό ρόλο στη νίκη της  Ελλάδας, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το αν θα συνεχίσει να έχει στα πλάνα του την Εθνική ομάδα και στα επόμενα κρίσιμα ραντεβού, με το πρόγραμμά του φυσικά να είναι ήδη πολύ απαιτητικό (το επόμενο tie είναι αμέσως μετά το US Open).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqaow9pb2zq9)


«Σίγουρα είναι στα πλάνα μου. Και τώρα που βρέθηκα εδώ δεν ήμουν σίγουρος 100%, αλλά για μένα μετράει πολύ να έχω τη δυνατότητα να το κάνω αυτό για την ομάδα. Οπότε ανεξάρτητα με το πως ένιωθα, για μένα ήταν προτεραιότητα να βρεθώ εδώ. Είχα μόνο 2 μέρες ρεπό μετά το Αυστραλιανό και μπήκα κατευθείαν σε προπονήσεις. Το σώμα μου σίγουρα δεν ήταν στα καλύτερά του, αλλά κατάφερα με τη νοητική μου δύναμη να βρω ισορροπία και να βρω πάλι τον ρυθμό που είχα στην Αυστραλία, κάτι που δεν ήταν εύκολο γιατί υπήρξαν πράγματα που δεν περίμενα. Οι θεατές ήταν άψογοι, μ' άρεσε πάρα πολύ που βρέθηκαν εδώ και μας υποστήριξαν, γέμισαν ένα τόσο μεγάλο γήπεδο σχεδόν στο φουλ. Τα μοναδικά πράγματα για τα οποία δεν ήμουν χαρούμενος και θέλω να τα εκφράσω για την ανάπτυξη του αθλήματος σ' αυτή τη χώρα, ήταν τα φώτα και οι μπάλες. Τα φώτα ήταν κακής ποιότητας, με ενόχλησε και είμαι σίγουρος ότι ενόχλησε και τους αντιπάλους μου. Οι μπάλες δεν ταίριαξαν καθόλου με τη συγκεκριμένη επιφάνεια και με τις συνθήκες» είπε ο Τσιτσιπάς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqaorob7t321)


Για το τένις που έπαιξε στο Davis Cup: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα το καλύτερό μου τένις αυτές τις δυο μέρες. Έχω να παίξω πολύ καιρό σε τόσο μέτρια επίπεδα. Δεν ήμουν ικανοποιήμενος με την ποιότητα που έφερα στο γήπεδο, ειδικά στο 1ο σετ σήμερα. Απ' την άλλη είμαι χαρούμενος που κέρδισα αυτόν τον αγώνα και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να πάρει την πρόκριση, που στο τέλος της ημέρας είναι το πιο σημαντικό πράγμα απ' όλα».



Για την αγάπη που έλαβε από τον κόσμο και ειδικά τα μικρά παιδιά: «Είναι απ' τα καλύτερα συναισθήματα που μπορεί να φέρει αυτό το άθλημα, να εμπνέεις τα μικρά παιδιά. Μου φέρνει μεγάλη χαρά να βλέπω τα πρόσωπά τους και να βλέπω ότι μαθαίνουν απ' όλο αυτό. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία στη δική τους ηλικία να βλέπω τόσο υψηλού επιπέδου τένις στην Αθήνα. Είναι πολύ σημαντικό που φέραμε ένα τέτοιο tie σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα όχι μόνο στα μικρά παιδιά, αλλά και στα παιδιά που βρίσκονται τώρα σε ηλικίες 14-16 ετών και θέλουν να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το τένις, να τους δώσει αυτό μια ελπίδα ότι μπορούν να το κάνουν και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους».

Κλείσιμο
cup_1
cup_2


Για το τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του και τον έχει κάνει πιο επιθετικό αυτή τη σεζόν: «Προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση! Πάρα πολλή προπόνηση. Βιομηχανικά κάποια μικρά πράγματα που έχω αλλάξει και με βοηθούν να βρίσκω καλύτερα τις γωνίες του γηπέδου, κυρίως στην τοποθέτηση του σερβίς. Το έχω βελτιώσει πολύ και έρχεται από τους άξονες του χεριού, τον αγκώνα. Είναι μικρές τεχνικές αλλαγές που έκανα στην preseason και έχω αφοσιωθεί πολύ σ' αυτές για να φτάσω αν γίνεται στην τελειότητα, ή όσο πιο κοντά γίνεται σ' αυτή γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει τελειότητα. Παίρνω παράδειγμα από τον Τζόκοβιτς, που τα τελευταία χρόνια νομίζαμε ότι έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που έχει να προσφέρει το τένις και κάθε χρόνο δείχνει ότι είναι ακόμα καλύτερος από την προηγούμενη χρονιά. Αυτό με εμπνέει και τον έχω σαν πρότυπο αυτή την περίοδο».

Για το αν μπορεί η Ελλάδα να γίνει το "Μαρόκο του τένις" στο Davis Cup: «Θα ήταν σίγουρα όμορφο. Αυτή τη στιγμή είμαστε τα underdogs σ' αυτό που κάνουμε. Παίζουμε χωρίς φόβο. Δεν σκεφτόμαστε, απλώς παίζουμε. Είμαστε μια πολύ ενωμένη ομάδα και νέα (ηλικιακά) ομάδα. Για το πόσο μακριά είμαστε, έχουμε άλλες δυο συναντήσεις ώστε να δούμε που πραγματικά βρισκόμαστε. Οι επόμενες ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι χώρες με μεγάλη παράδοση στο τένις, εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Έχω πει και στα παιδιά πως με τα χρόνια και με τις συνεχείς εμφανίσεις σε Davis Cup ties θα μαθαίνουν όλο και περισσότερο και είμαι και γω πρόθυμος να βοηθήσω και να βοηθηθώ από την ομάδα».

Για τη νοοτροπία του και αν μπορέσει να την αναπτύσσει για το επόμενο βήμα, που είναι η κορυφή και τα Slams: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις ως τοπ παίκτης είναι να νομίσεις ότι το έχεις, ότι θα πας πάντα βαθιά στα τουρνουά. Να έχεις αυτή την υπερβολική αυτοπεποίθηση που δεν σε οδηγεί πουθενά. Σαφώς και είναι σημαντική η αυτοπεποίθηση για να μπορέσεις να παίξεις καλό τένις, αλλά αν υπάρχει υπερβολή μπορεί να σε βλάψει και να γίνει επικίνδυνη. Το πιο σημαντικό είναι να μείνεις προσγειωμένος, να σκύψεις το κεφάλι και να δουλεύεις συνέχεια, να προσθέτεις πράγματα στο οπλοστάσιό σου και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας φέτος. Έχω αυτοπεποίθηση ως παίκτης, ξέρω τι μπορώ να πετύχω, το έχω αποδείξει. Το Roland Garros παραμένει ένα από αγαπημένα μου Grand Slam, η Μελβούρνη έχει ένα διαφορετικό vibe. To RG είναι η επιφάνειά μου, μεγάλωσα παίζοντας στο χώμα και μου αρέσει να παίζω εκεί. Μου αρέσει που είναι σαν παρτίδα σκάκι. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμορφο όπως σε άλλες επιφάνειες. Ανυπομονώ για τη χωμάτινη σεζόν, αλλά και για τα Masters των ΗΠΑ, όπου δεν έχω κερδίσει πολλούς πόντους. Εκεί θα συγκεντρωθώ και πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω να προσθέτω πόντους και να κάνω την Ελλάδα περήφανη. Θέλω να το κάνω για τη χώρα μου και επίσης θέλω να υπογραμμίσω ότι στα ties του Davis Cup μπορεί να μην παίζεις πολύ δυνατά ματς, από άποψη ranking, αλλά φέρνουν μια διαφορετική ηρεμία για το τένις μου στο μέλλον. Το να μοιράζομαι τα γήπεδα με τους συμπαίκτες μου, στιγμές μαζί τους, ανεβάζει το τένις μου στο tour».


Πηγή: tennisnews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Χιονίζει στα βόρεια προάστια - Ποιες περιοχές «χτυπά» η Μπάρμπαρα

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική λόγω κακοκαιρίας - Επί ποδός οι αρχές για τον χιονιά

Χιονίζει στον Βόλο και στο Πήλιο - Απαγορευτικό απόπλου για Σποράδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης