Τσιτσιπάς: «Όνειρο μου να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια το Davis Cup»

Τσιτσιπάς: «Όνειρο μου να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια το Davis Cup»

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε για το μεγάλο του όνειρο με την Εθνική αλλά και για τα παιχνίδια με τον Ισημερινό

5796279
Το Σάββατο (11:00, Cosmote Sport) στο ΟΑΚΑ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανοίγει την αυλαία των αγώνων του Davis Cup της Ελλάδας με τον Ισημερινό με στόχο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Όμως όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο Έλληνας τενίστας θέλει σε κάποια χρόνια η Εθνική ομάδα να κερδίσει την κούπα!

Κλήρωση Davis Cup | COSMOTE TV


«Aρχικά βρισκόμαστε εδώ και είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς. Στόχος μας είναι, όσο τρελό και αν ακούγεται, ο τίτλος του Davis Cup, σε 3-4 χρόνια από τώρα. Είναι κάτι που πιστεύω, ήταν το όνειρο μου από μικρός. Είναι ένα μεγάλο όνειρο που θα ήθελα να το μοιραστώ με τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, έχοντας την δυνατότητα να αγωνιστούν σε μεγάλες αναμετρήσεις Davis Cup αλλά και στο εξωτερικό, οπότε αυτό παραμένει ένα όνειρο και κάτι το οποίο εγώ προσωπικά χτίζω κάθε μέρα. Όταν πάω να κοιμηθώ το τοποθετώ μέσα στα 3 όνειρα που θέλω να πετύχω στην καριέρα μου» είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

5796324
Κλείσιμο


Εν συνεχεία ρωτήθηκε για την κατάσταση του μετά το AO: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι κουρασμένος, ίσα ίσα νιώθω πεινασμένος για περισσότερη δράση και τένις τις επόμενες μέρες. Είναι ένα συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται, διότι μπορεί να έκανα ένα μεγάλο τουρνουά στην Αυστραλία αλλά παραμένω προσηλωμένος σε έναν διαφορετικό στόχο αυτή τη στιγμή, στον οποίο θέλω να δώσω ένα τελευταίο 10% και έπειτα να μου δοθεί η ευκαιρία να ξεκουραστώ μια εβδομάδα με τον τρόπο που θέλω και να προετοιμαστώ ξανά για το tour που παίζω όλη την χρονιά. Οπότε για εμένα αυτό μου δίνει την ευκαιρία να προσφέρω κάτι καινούργιο σε μια ομάδα αντί στον εαυτό μου».

5796424
5796464


Ο Μιχάλης Περβολαράκης που τόνισε ότι κουβαλάει έναν τραυματισμό επεσήμανε: «Ναι είχα ένα αιμάτωμα στην Αυστραλία που ακόμα προσπαθώ να το ξεπεράσω. Θα δούμε και σήμερα μετά την προπόνηση σε τι κατάσταση θα είναι. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι πολύ δυνατά, μέχρι στιγμής θα αγωνιστώ κανονικά αύριο. Αν αλλάξει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ώρες».

Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Χατζηνικολάου σημείωσε: «Περιμένουμε πολύ κόσμο αύριο, δεν έχουμε αγωνιστεί ποτέ σε τόσο μεγάλο κοινό. Σαν ομάδα δεσμευόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα παλέψουμε για αυτή την πρόκριση. Πιστεύω πως ο κόσμος δεν θα δώσει μόνο ώθηση στην ομάδας μας, αλλά θα επηρεάσει και την ομάδα του Εκουαδόρ ώστε να παίξει πιο σφιχτά και με μεγαλύτερη πίεση. Πίεση από τη δικιά μας πλευρά και συγκεκριμένα όσον αφορά τον Στέφανο σίγουρα όχι. Είναι μαθημένος να παίζει μπροστά σε τόσο κόσμο, αλλά όσον αφορά και τον Μιχάλη, επίσης έχει εμπειρία μετά από τους αγώνες του στο ATP και United Cup. Θα είναι άνετος μπροστά στο κοινό και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πιστεύω».

5796533


Ο Αλέξανδρος Σκορίλας σημείωσε: «Η αλήθεια είναι πως εμείς για πρώτη φορά θα παίξουμε σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο indoor στην Ελλάδα και με τόσους πολλούς θεατές μέσα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο όταν μπήκαμε και αντικρίσαμε το γήπεδο, αλλά μας ήρθε τεράστια επιθυμία να μπούμε και να κάνουμε προπόνηση, πόσο μάλλον να αγωνιστούμε σε ένα κανονικό αγώνα».

Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης Θάνος επεσήμανε: «Είναι τιμή μου και πιστεύω και όλων που παίζουμε σε ένα τέτοιο event στην Ελλάδα και σε ένα τόσο ωραίο γήπεδο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, είτε παίξω, είτε παίξει κάποιο άλλο παιδί, μπροστά σε αυτή την ατμόσφαιρα και όλο αυτό που θα ακολουθήσει τις επόμενες 2 μέρες. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα. Eίναι πολύ καλή ομάδα και έχουμε ένα πολύ καλό ομαδικό πνεύμα, πιστεύω ότι θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε» ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς τόνισε: «Εγώ από πλευράς μου επίσης πιστεύω πως είναι κάτι πολύ μεγάλο αυτό που θα συμβεί τις επόμενες 2 μέρες για τη χώρα μας, και όσον αφορά το τένις αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Πιστεύω θα είναι ένα δύσκολο tie με τον Ισημερινό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο και εννοείται θα χρειαστούμε και την στήριξη του κόσμου, να είναι κοντά μας, δίπλα μας και περιμένουμε πως και πως να ξυπνήσουμε αύριο και να κερδίσουμε».


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom F-4: «Είσαι ο ήρωάς μας» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του αδελφού του σμηναγού Τσιτλακίδη

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Βίντεο: Η καταδίωξη των Τούρκων διακινητών που μετέφεραν μετανάστες έξω από την Κω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης