Ο πρόεδρος της La Liga έκανε «επίθεση» στην Premier League

Ο πρόεδρος της La Liga έκανε «επίθεση» στην Premier League

Ο Χαβιέρ Τέμπας μετά το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ξεσπάθωσε κατά των αγγλικών ομάδων με αφορμή τα ποσά που δαπάνησαν για την απόκτηση παικτών

21672585
Ο Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρος της La Liga είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παράγοντα ο οποίος ποτέ δεν έχει φοβηθεί να πει τη γνώμη του... Συνήθως αυτόή έχει να κάνει με καυστικά σχόλια για τα κακώς κείμενα στα οικονομικά των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα αλλά και τη γενικότερη πολιτική των μεγάλων κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους, λεχει κατακρίνει πολλές φορές την Παρί Σεν Ζερμέν (λόγω της ιδιοκτησίας της), ενώ τώρα τα έβαλε με την αγγλική Premier League με αφορμή και πάλι τα χρήματα που δαπανούν οι ομάδες.

Μετά τα ποσά-ρεκόρ που δαπανήθηκαν από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Γηραιάς Αλβιώνας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προεξαρχούσης της Τσέλσι, ο Τέμπας έβαλε στο στόχαστρο την οικονομική διαχείριση εταιρειών των αγγλικών ομάδων.

«Διαβάζουμε για τη δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν είναι έτσι: είναι μια διοργάνωση που βασίζεται στις απώλειες εκατομμυρίων των συλλόγων (τα συνηθισμένα έσοδα δεν τους αρκούν), οι περισσότεροι σύλλογοι είναι οικονομικά "ντοπαρισμένοι"», έγραψε ο νούμερο ένα της Ιβηρικής Λίγκας στον λογαριασμό του, στο Twitter.

Ο Τέμπας πρόσθεσε επίσης ένα βίντεο με τον Χαβιέ Γκόμεθ, εταιρικό διευθυντή της La Liga, ο οποίος εξηγεί για την κατάσταση των αγγλικών εταιρειών:

«Είναι αλήθεια ότι οι μέτοχοι επιτρέπεται να υποστηρίζουν τον σύλλογο με ορισμένα όρια, να βάζουν χρήματα για να μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορεί να δημιουργήσει ο ίδιος ο σύλλογος. Το αντίθετο συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ: ούτε λίγο ούτε πολύ, οι σύλλογοι κάνουν "ντόπινγκ", κάνουν ενέσεις χρήματα που ο σύλλογος δεν παράγει για να ξοδέψει. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση ενός συλλόγου όταν αυτός ο μέτοχος φεύγει και κατά τη γνώμη μας εξαπατά, γιατί παρασύρει τα υπόλοιπα πρωταθλήματα».


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του - Ήταν μπροστά και η γιαγιά του παιδιού

Κηφισιά: Διαρρήκτες εισβάλλουν σε φούρνο και φεύγουν με το χρηματοκιβώτιο - Βίντεο ντοκουμέντο

Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό μέτωπο: Η ιστορία της ταινίας που πάει για 9 Οσκαρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης