Australian Open: Ο Τζόκοβιτς έχει ειδική μεταχείριση, παίζει πάντα βράδυ

Australian Open: Ο Τζόκοβιτς έχει ειδική μεταχείριση, παίζει πάντα βράδυ

Ειδικοί του τένις επισημαίνουν ότι ο Σέρβος σταρ έχει περισσότερα προνόμια έναντι άλλων – Όταν ο Τζόκοβιτς είχε υπερασπιστεί δημόσια τον Φένετερ για το ίδιο θέμα

Novak_Australian_Open
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα (10:30 ώρα Ελλάδας) για τον τον 10ο τελικό του Australian Open ανάμεσα στον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς και τον δικό μας Στέφανο ΤσιτσιπάΣύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης mail το τουρνουά «κατηγορείται» ότι έχει δείξει «ακραία» εύνοια προς τον Σέρβο σταρ. Ο Τζόκοβιτς έφτασε στον 10ο τελικό του Australian Open στο απλό ανδρών χωρίς να παίξει ούτε έναν αγώνα κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Αήττητος και τα σχόλια στο Twitter
Ήταν ανίκητος στην 18η συμμετοχή του στο γκραν σλαμ της Μελβούρνης, χάνοντας μόνο ένα σετ καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του. Ωστόσο, ορισμένοι αμφισβήτησαν την ακεραιότητα του τουρνουά, με τον 21 φορές πρωταθλητή του γκραν σλαμ να αποκτά «ακραίο» ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ότι έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του αγώνα του.

Ο Τζόκοβιτς έχει δώσει επτά νυχτερινούς αγώνες στην Rod Laver Arena - κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο Australian Open, σύμφωνα με την αθλητικογράφο Catherine Whittaker.

«Οι κορυφαίοι παίκτες τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης όσον αφορά τον προγραμματισμό. Ένας Θεός ξέρει», δήλωσε η Whittaker στο The Tennis Podcast για να συνεχίσει: «Αυτό δεν είναι είδηση. Αυτό δεν αφορά μόνο τον Τζόκοβιτς σε καμία περίπτωση, αλλά είναι λίγο ακραίο. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιος που να έχει παίξει και τους επτά αγώνες του τη νύχτα στο Australian Open».


Η Whittaker δεν ήταν η μόνη που επεσήμανε τον ασυνήθιστο προγραμματισμό κατά τη διάρκεια του Australian Open. Την ίδια παρατήρηση έκαναν και φίλοι του τένις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ψάξτε τις τελευταίες 15 διοργανώσεις και πείτε μου αν κάποιος έλαβε ποτέ μια εύκολη κλήρωση όπως του Τζόκοβιτς το 2023. Ημερήσιοι/νυχτερινοί αγώνες, οροφή ανοιχτή/κλειστή κ.λπ. σύμφωνα με την επιθυμία του είναι απλά πρόσθετα προνόμια», σχολίασε κάποιος στο Twitter.

«7/7 νυχτερινά παιχνίδια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, την πιο απλή κλήρωση στον τελικό, ενώ υποτίθεται ότι είναι τραυματισμένος», είπε ένας άλλος.

«Ο Τζόκοβιτς παίζοντας και τα 7 ματς τη νύχτα είναι σίγουρα κάτι πολύ μοναδικό. Μπορείτε να διατρέξετε τις τελευταίες 15 διοργανώσεις, και δεν έχω δει ούτε έναν παίκτη/φιναλίστ να παίζει και τους 7 τη νύχτα. Έχω δει 6/7, αλλά ποτέ 7/7», δήλωσε ένας τρίτος.

Όταν ο Νόβακ υπερασπίστηκε τον Ρότζερ
Το 2018, ο Ρότζερ Φέντερερ κατηγορήθηκε για προνομιακή μεταχείριση στο Australian Open και στο ATP World Tour.

Κλείσιμο
Ο Γάλλος παίκτης Ζουλιέν Μπενετό προκάλεσε αναστάτωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης όταν είπε ότι οι υπεύθυνοι του τουρνουά ήταν πιο ευγενικοί με τον Φέντερερ δίνοντάς του νυχτερινά παιχνίδια και αφήνοντάς τον να αποφύγει τη ζέστη του Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

Ο Τζόκοβιτς «πετάχτηκε» τότε προς υπεράσπιση του Φέντερερ, λέγοντας ότι αξίζει να του συμπεριφέρονται διαφορετικά από λιγότερο διάσημους αστέρες.

«Στο τέλος της ημέρας, κατά κάποιο τρόπο του αξίζει η ειδική μεταχείριση, επειδή είναι έξι φορές πρωταθλητής του Australian Open και αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών», είχε πει ο Τζόκοβιτς.

«Αν δεν την έχει αυτός, ποιος θα την έχει; Ο κόσμος θέλει να τον δει να παίζει στο κεντρικό γήπεδο και θέλει να τον δει να παίζει στο showtime, τις καλύτερες ώρες, που είναι στις 7.30 το βράδυ στην Rod Laver Arena. Καταλαβαίνω την άποψη του Ζουλιέν επειδή μερικές φορές φαίνεται ότι ίσως ορισμένοι παίκτες ευνοούνται περισσότερο χρόνο με το χρόνο σε ορισμένα τουρνουά. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να καταλάβετε ότι ο Φέντερερ είναι η κινητήριος δύναμη του τένις όσον αφορά τα έσοδα, όσον αφορά την προσοχή».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στην Rod Laver Arena το βράδυ της Κυριακής και θα επιδιώξει να διεκδικήσει τον 22ο μεγάλο τίτλο του και το 10ο τρόπαιο του Australian Open.

Ειδήσεις σήμερα:

Έως και 3,5 δισ. βαρέλια οι δυνητικοί πόροι υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Έρχεται έξτρα μπόνους για τους συνταξιούχους πριν από το Πάσχα - Ποιες ομάδες θα επωφεληθούν

Ο ασυγκράτητος Παπαφλέσσας και η συνέλευση της Βοστίτσας στις 26 - 29 Ιανουαρίου 1821 που πυροδότησε την Επανάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης