Κύπελλο ποδοσφαίρο, Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Στα ημιτελικά με ήρωα τον Τζολάκη

Κύπελλο ποδοσφαίρο, Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Στα ημιτελικά με ήρωα τον Τζολάκη

Στο 84' ο Τζολάκης απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι και κράτησε το μηδέν - Το γκολ της νίκης ο Ελ Αραμπί στο 88'  - Με δέκα παίκτες από το 82' οι Πειραιώτες

5789081
Με γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 88' ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και με 2 νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ήρωας του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε συνολικά 8 αποκρούσεις στο παιχνίδι με την σπουδαιότερη να είναι εκείνη στο 84' στο πέναλτι του Γκρέι ενώ το ματς ήταν στο 0-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1ip9z38fyp)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1iseivooo1)



Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες από το 82' λόγω της αποβολής του Ντόη (στο πέναλτι).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1j7m7l768p)


Η ομάδα του Πειραιά θα παίξει με την ΑΕΚ σε διπλό ημιτελικό για μια θέση στον τελικό. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στην OPAP Arena (7-9 Φεβρουαρίου) και η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» (28/2 - 2/3).

Aρης - Ολύμπιακός: Έτσι έπαιξαν…
Με τελευταίο «θύμα» των τραυματισμών τον Μόουζες Οντουμπάτζο, ο Άλαν Πάρντιου υποχρεωτικά «βάφτισε» δεξιό οπισθοφύλακα τον Μπράντλεϊ Μαζικού καθώς δεν είχε άλλη επιλογή. Αυτό έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρβιν Πίρσμαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1gcl64876h)



Η βασική τομή του Βρετανού τεχνικού ήταν η χρησιμοποίηση τριών εσωτερικών μέσων (Ετέμπο, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία), απόφαση η οποία έστειλε τον Νταρίντα στη δεξιά πτέρυγα. Στον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ δεν χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Χουάνγκ εκτιμώντας ότι είναι επιβαρυμένος κι έτσι παρτενέρ του Εμβικά ήταν ο Σαμασέκου, ενώ η έκπληξη ήρθε από την επιλογή του Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο, απόφαση η οποία άφησε στον πάγκο τους Χάμες, Φορτούνη Ο Παπασταθόπουλος ήταν ο «στυλοβάτης» της άμυνας με τους Ροντινέι, Ρέαπτσιουκ στα άκρα και οι Μασούρας, Μπιέλ, Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1iyfy3d9sx)


Ο Άρης είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο να χαλιναγωγήσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων οι οποίοι απείλησαν με τους Ετέμπο και Μάνου Γκαρθία. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι από το 15λεπτο και μετά, έχοντας όμως πρόβλημα στο να ελέγξουν τις κινήσεις του Άντρε Γκρέι στην πλάτη της άμυνας, ασχέτως του ότι δεν βγήκαν οι φάσεις στον Τζαμαϊκανό σαν αυτή του 18ου λεπτού όπου έκανε… τσαφ από πλάγια θέση εντός της περιοχής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1h994l52bt)


Οι αποκρούσεις που έμειναν
Στο 29’ ο Μπράντλεϊ Μαζικού υπέπεσε σε σοβαρό λάθος αλλά δεν αποδείχθηκε ολέθριο για την ομάδα του καθώς ο ίδιος παίκτης φρόντισε να απομακρύνει την μπάλα (με διπλή προσπάθεια) σχεδόν επί της γραμμής της εστίας της ομάδας του μετά από γύρισμα του Μπέιλ. Είχε προηγηθεί η εξαιρετική απόκρουση του Χουλιάν Κουέστα σε κεφαλιά του Βαλμπουενά στ 20ο λεπτό. Ο Άρης άρχισε να ανακτά τον έλεγχο του αγώνα από το ημίωρο και μετά και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ όπως στη φάση του 34’ όπου ο Γκρέι προσπάθησε να νικήσει τον Τζολάκη από εξαιρετικά πλάγια θέση. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πιστώνεται την απόκρουση σε σουτ του 30χρονου φορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1gxqh8b06p)


Αντεπίθεση για… σεμινάριο
Το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως σκορ (0-0) γιατί ο Άρης δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του, ο δε Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια τη σπουδαιότερη στιγμή του. Αυτή έλαβε χώρα στο 43’ όταν μετά από κακή εκτέλεση κόρνερ του Άρη, πέντε παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν στην κόντρα επίθεση έχοντας απέναντί τους μόνο τον Μαζικού! Η επιλογή των Πειραιωτών είναι για να διδάσκεται σε σεμινάριο ως προς το τι δεν πρέπει να κάνει μια ομάδα στην κόντρα επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο τρόπος που τελείωσε η φάση (μια προβολή του Μπακαμπού όπου η μπάλα κατέληξε έξω από την εστία) ήταν τουλάχιστον απογοητευτικός σε σχέση με τις προϋποθέσεις που δημιουργήθηκαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1i2a3z42e9)


Το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους δεν πρόσφερε το παραμικρό καθώς ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε τις στατικές φάσεις που κέρδισε περιμετρικά της περιοχής του Ολυμπιακού, ούτε οι Πειραιώτες έκαναν κάτι αξιοσημείωτο στο γήπεδο. Στο 59’ οι «κίτρινοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Εμβιλά εντός της περιοχής, διαιτητής και VAR είχαν αντίθετη άποψη και απειλήθηκε σύρραξη καθώς όλος ο πάγκος του Άρη περικύκλωσε τον 4ο διαιτητή. Ο Ούγγρος διαιτητής μοίρασε κίτρινες κάρτες αλλά δεν υπέδειξε τίποτε. Έξι λεπτά αργότερα (65’) ο Τζολάκης έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ του Μάρβιν Πίρσμαν από πλάγια θέση. Είχε προηγηθεί η είσοδος του Χάμες Ροντρίγκες από την πλευρά του Μίτσελ με σκοπό να αποκτήσει η ομάδα του τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1jar7ys3ch)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1jar7qj04p)


Βλέποντας την ομάδα του να μη δημιουργεί και να κλείνεται, ο Μίτσελ έριξε στο παιχνίδι τους Ελ Αραμπί, Γκάρι Ροντρίγκες για να δώσει πνοή στην επιθετική γραμμή του. Ο Άλαν Πάρντιου απάντησε με την είσοδο του Λούις Πάλμα στο παιχνίδι αντί του Μάνου Γκαρθία ο οποίος έδειξε ότι είχε πρόβλημα.

Ο Γκρέι πέταξε την ευκαιρία και ο Τζολάκης κράτησε τον Ολυμπιακό
Στο 84’ ο Άντρε Γκρέι είχε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Σε μια φάση όπου ο Τζαμαϊκανός ξέφυγε από τον Ντόι ο στόπερ του Ολυμπιακού τον ανέτρεψε εντός περιοχής και ο Βαντ καταλόγισε πέναλτι αποβάλλοντας μάλιστα και τον Ντόιμε απευθείας κόκκινη. Ο Τζολάκης διάβασε τη σκέψη του Γκρέι, απέκρουσε και διατήρησε το προβάδισμα πρόκρισης για την ομάδα του.

5789357
5789354


Ο Ελ Αραμπί «κλείδωσε» την πρόκριση

Πέντε λεπτά μετά τη σπουδαιότερη στιγμή του Άρη, ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σε μια φάση όπου ο Σαμασέκου είτε ήθελε να διώξει την μπάλα είτε είδε τον Ελ Αραμπί ανενόχλητο στην αριστερή πλευρά. Ο έμπειρος επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (89’) κάνοντας το 0-1. Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα καθώς ο Άρης δεν είχε την ψυχολογία για να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άνετα το σκορ.

Την κόκκινη κάρτα είδε ο Ντόι του Ολυμπιακού και την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο (Άρης), Μπιέλ (Ολυμπιακός)

Ο MVP: Ο Ολυμπιακός οφείλει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στον Τζολάκη ο οποίος έκανε τρομερές επεμβάσεις και φυσικά έπιασε και το πέναλτι στο 84’.

Στο ύψος του: Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μια φορά απέναντι στον Κουέστα και δεν έκανε λάθος ενώ ο Σαμασέκου έκανε εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή. Το ίδιο ισχύει για τους Ετέμπο, Νταρίντα αλλά δίχως αντίκρισμα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άντρε Γκρέι πέταξε στα σκουπίδια τη σπουδαιότερη ευκαιρία του Άρη για να ανοίξει το σκορ κι εκεί ουσιαστικά άλλαξαν όλα.

Η «γκάφα»: Η εκτέλεση πέναλτι του Γκρέι ήταν τουλάχιστον απογοητευτική, όπως και η αντίδραση του Ντόι η οποία έφερε το πέναλτι.


Το «στραγάλι»: Ο Ούγγρος Βαντ άφησε το physical παιχνίδι και αρκετά μαρκαρίσματα. Ελέγχεται για τη φάση του 59ου λεπτού όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε ξεκάθαρο χέρι του Εμβιλά στην περιοχή και σωστά καταλόγισε (παίρνοντας check από το VAR) το πέναλτι στο 84ο λεπτό

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, είχε τον έλεγχο του αγώνα στη συντριπτική διάρκειά του αλλά το χαμένο πέναλτι του Γκρέι ουσιαστικά άλλαξε τα πάντα. Οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα στο γήπεδο αλλά έχουν παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Ελ Αραμπί ο οποίος μια φορά βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα και την αξιοποίησε.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ντουκουρέ Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία(75’ Λούις Πάλμα),, Ιτούρμπε (80’ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (70’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (89’ Σισέ), Μπακαμπού (70’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (61’ Χάμες Ροντρίγκες)

Πηγη: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το μπλόκο του Ερντογάν στη Σουηδία για το ΝΑΤΟ

Ξεκινά η δίκη για τον βιασμό της baby sitter - Η ζωή της 18χρονης σήμερα

Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Κίνδυνος για πλημμύρες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης