Australian Open, Τσιτσιπάς-Σίνερ 3-2: Νίκησε στο θρίλερ και προκρίθηκε στους «8»!

Australian Open, Τσιτσιπάς-Σίνερ 3-2: Νίκησε στο θρίλερ και προκρίθηκε στους «8»!

Μετά από αγώνα τεσσάρων ωρών, άντεξε στην πίεση του Ιταλού και επικρατώντας με 3-2  (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3), θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Γίρι Λεχέτσκα

tsitsipas_open_xr
Μέχρι σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε χάσει σετ στη Μελβούρνη, διαλύοντας όποιον αντίπαλο είχε βρεθεί μπροστά του.

Ήξερε όμως ότι στον αγώνα για τους «16» κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ θα είχε την πιο δύσκολη αποστολή (έως την επόμενη).

Stefanos Tsitsipas Fends Off Janik Sinner Comeback | Australian Open | Eurosport tennis



Ο ίδιος με την απόδοση του την έκανε να φαίνεται εύκολη όταν προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο ο Ιταλός έβγαλε αντίδραση, έφερε τούμπα το ματς κι ενώ φαινόταν να έχει το πλεονέκτημα, ο Έλληνας πρωταθλητής με την απίστευτη στήριξη των Ελλήνων ομογενών, ανασυντάχθηκε, πήρε το 5ο σετ και για 4η σερί φορά είναι στα προημιτελικά του Australian Open.

Εκεί όπου το πρωί της Τρίτης θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια ακόμη μεγάλη έκπληξη στη Μελβούρνη καθώς απέκλεισε τον Καναδό Αλιασίμ με 3-1 σετ. Τσιτσιπας και Λεχέτσκα έχουν βρεθεί μια φορά αντίπαλοι με τον Στέφανο να επικρατεί στον ημιτελικό του Ρότερνταμ το 2022.

Κλείσιμο


Το σημερινό ήταν το 8ο ματς του Τσιτσιπά μέσα στο 2023, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μετρά ισάριθμες νίκες, ενώ κέρδισε για 5η φορά τον Σίνερ, στις 6 αναμετρήσεις που έχουν οι δύο τους...

Το ματς
Ο Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά το ματς κάνοντας μπρέικ στο πρώτο μόλις γκέιμ, έχοντας εξαιρετικές επιστροφές στα σερβίς του Ιταλού, ο οποίος απείλησε άμεσα με ισοφάριση καθώς προηγήθηκε με 0-40. Ο Τσιτσιπάς όμως βρήκε εκεί το καλό σερβίς του, ισοφάρισε 40-40, έσβησε ένα ακόμη μπρέικ πόιντ και έφτασε στο 2-0.

Κι ενώ η εικόνα των δύο αθλητών έδειχνε ότι πιο πιθανό είναι ένα νέο μπρέικ του Στέφανου, στο 4-3 ο Σίνερ βρήκε τις μεγάλές επιστροφές στο σερβίς του Έλληνα και πήρε πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Πλέον το σετ ήταν στην απόλυτη ισορροοπία, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως κάνοντας μπρέικ στο μπρέικ (2/2 στο 1ο σετ) κι ανακτώντας το προβάδισμα, για να κρατήσει στο επόμενο γκέιμ το σερβίς του και να πάρει το πρώτο σετ.



Ο Σίνερ πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς καταφέρνοντας να πάρει το πρώτο γκέιμ στο 2ο σετ, ωστόσο ο Στέφανος ισοφάρισε και έχοντας 3/3 μπρέικ πόιντς προηγήθηκε με 2-1.

Μόνο που αυτή τη φορά ο Ιταλός βγάζοντας τρομερή ενέργεια στα χτυπήματα του κατάφερε να απαντήσει αμέσως κάνοντας αυτός μπρέικ στο μπρέικ.

Ο Ιταλός προηγήθηκε 2-3 και 3-4, ωστοσο όταν ο Στέφανος ισοφάρισε, ο Σίνερ λύγισε κι ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε νέο μπρέικ χωρίς να χάσει πόντο για να φτάσει στο 5-4!!! Στο σέρβις γκέιμ του ο Στέφανος «βιάστηκε» να τελειώσει το σετ και παραλίγο να το πληρώσει καθώς ο Σίνερ έφτασε σε μπρέικ πόιντ (30-40), όμως εκεί βρήκε τα μεγάλα σερβίς που του έδωσαν το πλεονέκτημα και με ένα ακόμη λάθος του νεαρού Ιταλού έφτασε στο 6-4 και στην κατάκτηση του 2ου σετ μετά από 1.5 ώρα αγώνα.



Ο Σίνερ πλέον ήταν με την πλάτη στον τοίχο και αφού πήρε το πρώτο γκέιμ στο τρίτο σετ, είχε διπλό μπρέικ πόιντ, είχε άλλα δύο όμως ο Στέφανος άντεξε και μετά από δέκα λεπτά ισοφάρισε σε 1-1.



Δεν μπόρεσε να κάνει όμως το ίδιο στο επόμενο σέρβις γκέιμ του, όπου πάλι έσβησε τρία μπρέικ πόιντς, ωστόσο ο Ιταλός πήρε το γκέιμ φτάνοντας στο 1-3 και κατάφερε να γλιτώσει το μπρέικ (πρώτη φορά έσβησε μπρέικ πόιντ του Στέφανου) για να φτάσει στο 1-4.



Κι αυτή τη φορά μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση, παρόλο που στο 2-5 ο Στέφανος έσβησε τρία σετ πόιντ και μείωσε, καθώς έκανε τρομερό σέρβις γκέιμ και πήρε το σετ.



Πλέον στην εξίσωση του αγώνα είχε μπει και ο παράγοντας κόπωση με τον Στέφανο στο τρίτο γκέιμ του 4ου σετ να προηγείται με 40-15 αλλά ο Σίνερ να κάνει το μπρέικ και να βάζει νέα δεδομένα στο ματς. Ειδικά από τη στιγμή που κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 1-3.

Η ποιότητα και η ένταση του σερβίς του Τσιτσιπά έπεσε κατακόρυφα, ο Σίνερ είχε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του έβαζε στο γήπεδο, ε τον Έλληνα πρωταθλητή να γλιτώνει ένα δεύτερο μπρέικ στο 1-3, σβήνοντας τρία μπρέικ πόιντς του Ιταλού.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν μπορούσε πλέον να απειλήσει στο σέρβις γκέιμ του Σίνερ κι αφού το 2-4 έγινε εύκολα ο Ιταλός έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ. Εκεί ο Στέφανος έβγαλε μια πρώτη αντίδραση και με πέντε αναπάντητους πόντους κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 3-4, κάτι που επανέλαβε λίγο αργότερα κάνοντας το 4-5. Δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει τον Ιταλό που κράτησε το σερβίς του και έστειλε το ματς σε 5ο σετ.



Μετά από 3.5 ώρες ο αγώνας άρχιζε ουσιαστικά άρχιζε από την αρχή με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 1-0 και 2-1 και να έχει τριπλό μπρέικ πόιντ σε μια τρομερή ευκαιρία για προβάδισμα πρόκρισης. Την οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε και ο Σίνερ με πέντε σερί πόντους κράτησε το σερβίς του ισοφαρίζοντας σε 2-2!



Ο Στέφανος, που έδειχνε να έχει ξαναβρεί την αυτοσυγκέντρωση του, αλλά έπαιρνε τεράστια ώθηση κι από την κερκίδα (η ιαχή «Τσιτσιπάς, Τσιτσιπάς» δονούσε το γήπεδο), προηγήθηκε 3-2 και έφτασε σε νέο τριπλό μπρέικ πόιντ με τον Σίνερ να σβήνει τα δύο πρώτα, όχι όμως και το τρίτο καθώς με αβίαστο λάθος έδωσε το γκέιμ και το προβάδισμα στον Στέφανο με 4-2.



Ο Σίνερ μπόρεσε να μειώσει σε 5-3, ωστόσο ο Στέφανος είχε μια δεύτερη ευκαιρία στο σερβίς του και δεν την άφησε να πάει χαμένη κατακτώντας το γκέιμ, το σετ και τη νίκη που τον έστειλε στους 8 του Australian Open.


Ειδήσεις σήμερα:

Ψευτογιατρός - Η πρώτη καταγγελία του 2016: «Μας έφαγε 135.000 ευρώ, χρέωνε 25.000 ευρώ τα βλαστοκύτταρα»

Καλαμάτα: Τρεις οι συλλήψεις για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού» - Το ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Βασιλιάς Κάρολος: Σπάει την παράδοση αιώνων, χωρίς κάλτσες και βράκες στην τελετή στέψης του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης