Basket League: Ντέρμπι παραμονής στο Λαύριο, δοκιμασία του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Basket League: Ντέρμπι παραμονής στο Λαύριο, δοκιμασία του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις με το Λαύριο να υποδέχεται τον Ιωνικό και Προμηθέα τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται η δράση της Basket League

bacon3
Σε εορταστικό κλίμα μετά την Πρωτοχρονιά, η Basket League κάνει ποδαρικό στο 2023 με δύο εξ αναβολής παιχνίδια που θα διεξαχθούν το απόγευμα της Δευτέρας.

Η αρχή γίνεται στις 17:00 με το παιχνίδι που ενδιαφέρει αρκετά τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Το Λαύριο υποδέχεται τον Ιωνικό (ΕRT Sports 1) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής. Ένα ματς που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου αλλά τα κρούσματα κορονοϊού που ταλαιπώρησαν τον Ιωνικό το μετέφεραν στις 2 Ιανουαρίου.

Το Λαύριο θέλει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις και να ντουμπλάρει τις νίκες του μετά από αυτήν κόντρα στην Καρδίτσα. Ο Ιωνικός από την πλευρά του έχει να πατήσει και αυτός αρκετό καιρό παρκέ, αφού τελευταία φορά αγωνίστηκε με τον Άρη στις 11 Δεκεμβρίου, όταν και ηττήθηκε στην παράταση.

Η σκυτάλη από το Λαύριο θα παραδοθεί στην Πάτρα. Ο Προμηθέας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:15 - ΕΡΤ3, Live στο Gazzetta) που θέλει να αφήσει πίσω του την πολύ κακή εικόνα και την ήττα από τον Ολυμπιακό για την EuroLeague. Οι Πατρινοί από την πλευρά τους πιθανότατα δε θα έχουν στη 12άδα τους τον Τζο Γιανγκ, αλλά θέλουν πολύ να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα για να συνεχίσουν να ελπίζουν σε πρόκριση στο Final-8 του Κυπέλλου, σε μία αναμέτρηση που διεξάγεται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Κλείσιμο
Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους δε θα έχουν τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ένεκα των ενοχλήσεων στη μέση, ενώ εκτός των επιλογών της Basket League βρίσκεται ο Μάριους Γκριγκόνις.

Η Κατάταξη της Basket League

1) Ολυμπιακός 10-0
2) Παναθηναϊκός 7-2
3) Περιστέρι 7-3
4) ΠΑΟΚ 6-4
5) Άρης 6-4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης