Κύπελλο ποδοσφαίρου, Κηφισιά-ΑΕΚ 0-2: Προβάδισμα πρόκρισης

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Κηφισιά-ΑΕΚ 0-2: Προβάδισμα πρόκρισης

Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου στην ΑΕΚ - Κόκκινη κάρτα ο Μπαρπόσα για την Κηφισιά

5758412
Η επανέναρξη της σεζόν βρήκε την ΑΕΚ με πολλές απουσίες στο πρώτο ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας  με αντίπαλο την Κηφισιά στη Ριζούπολη. Ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Ένωση ώστε να πάρει καθαρό σκορ πρόκρισης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp2pshsx92g9)


Οι κιτρινόμαυροι χωρίς να φορτσάρουν επικράτησαν με 2-0 με μια γκολάρα του Λιβάι Γκαρσία στο 34' και ένα εύστοχο πέναλτι του Φαν Βέερτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, απλοποιώντας έτσι τη ζωή τους ενόψει της ρεβάνς στην OPAP Arena για την πρόκριση στα προημιτελικά. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η Κηφισιά λόγω αποβολής του Μπαρμπόσα με δεύτερη κίτρινη στο 79'.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp2l3d1b4kbd)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp2o9f6e2wmx)


Κηφισιά – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Πετράκης
Το ενδιαφέρον των επιλογών του Ματίας Αλμέιδα για το πρώτο ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet επικεντρωνόταν κυρίως στις πτέρυγες δεδομένων των πολλών απουσιών που έχουν προκύψει. Τελικώς ο τεχνικός της ΑΕΚ μετέφερε στη δεξιά πλευρά τον Λιβάι Γκαρσία και ξεκίνησε τον Φαν Βέερτ μαζί με τον Αραούχο στην κορυφή, ενώ από αριστερά έπαιζε ο Μάνταλος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp2psht6m5hd)


Ο Στάνκοβιτς επανήλθε στην εστία, οι Χατζισαφί και Σιντιμπέ ήταν αριστερά και δεξιά στην άμυνα αντίστοιχα, ενώ όπως αναμενόταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Μουκουντί και Μήτογλου. Στον άξονα ξεκίνησε ο Γιόνσον στο «έξι» με τον Φράνσον μπροστά του. Για την Κηφισιά ο Γιώργος Πετράκης ξεκίνησε με σχηματισμό 3-5-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp2pky0k9bpd)


Ο Αναγνωστόπουλος στο τέρμα, οι Βαφέας, Μπαρμπόσα και Μαζουλουξής τριάδα στην άμυνα, οι Πέιος και Παπασάββας στον άξονα, με τους Ποζατζίδη αριστερά και Παναγιώτου δεξιά, ο Ταλάλ σε ρόλο επιτελικού μέσου και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουϊρουκίδης με τον Τετέι.

Γκολάρα ο Λιβάι, πρώτο τέρμα για Φαν Βέερτ για την ΑΕΚ στο... ρελαντί
Η ΑΕΚ έψαχνε τα πατήματά της στα πρώτα λεπτά, ωστόσο παρά το γεγονός ότι δεν έβγαζε συνδυαστικό παιχνίδι δημιούργησε δύο σχετικά καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο. Μία στο 10' όταν η κεφαλιά του Μουκουντί μετά από εκτέλεση φάουλ κόντραρε και πέρασε πάνω από το οριζότιο και μία στο 15' όταν ο Μάνταλος έβγαλε μια παράλληλη μπαλιά, αλλά κανείς δεν κατάφερε να βάλει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp2pd576clm1)


Η Κηφισιά, όμως, που στεκόταν καλά ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, όταν στο 18' μετά από γλίστρημα του Μουκουντί, ο Κουϊρουκίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς σε τετ-α-τετ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ταλάλ σταμάτησε πάνω στον Χατζισαφί.


Ο Λιβάι Γκαρσία παρότι έπαιζε στα άκρα, όποτε μπορούσε συνέκλινε προς τα μέσα και μάλιστα στο 22' δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο, με την ΑΕΚ όσο περνούσαν τα λεπτά να φτάνει πιο απειλητικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την περιοχή της Κηφισιάς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp2o0x1l7461)


Και στο 34' με τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε ο Λιβάι σκόραρε μια γκολάρα για το 0-1 της ΑΕΚ. Μετά από προωθημένη πάσα του Σιντιμπέ, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο από πλάγια θέση στην κίνηση έπιασε μια σουτάρα στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι «παράθυρο» του Αναγνωστόπουλου!

Μάλιστα ο Λιβάι τρία λεπτά αργότερα μέσα από την περιοχή βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η ΑΕΚ πριν βγει το ημίχρονο κατάφερε να βάλει πλέον στέρεες βάσεις πρόκρισης, καθώς στις καθυστερήσεις μετά από ανατροπή του Αραούχο από τον Μαζουλουξή μέσα στην περιοχή, ο Φαν Βέερτ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έγραψε το 0-2 σκοράροντας το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα και ουσιαστικά... καθάρισε
Το προβάδισμα δύο τερμάτων είχε απελευθερώσει την ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους στο 50' να αγγίζουν και ένα τρίτο τέρμα, όταν μετά από ωραία κίνηση και πάσα του εξαιρετικού Λιβάι από τα δεξιά, ο Αραούχο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από την εστία. Από την πλευρά της η Κηφισιά βρήκε μια καλή στιγμή στο 61' να μειώσει στην αντεπίθεση, αλλά ο Να'α που μόλις είχε περάσει στο ματς πλάσαρε δίπλα από το κάθετο του Στάνκοβιτς.


Λίγο αργότερα ο Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Ρότα να αντικαθιστά τον Σιντιμπέ και τον Σιμάνσκι να παίρνει τη θέση του Φράνσον, με την ΑΕΚ την ίδια στιγμή να δίνει δικαιώματα στα μετόπισθεν, αλλά την Κηφισιά να μην καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί.

Μπροστά, βέβαια, η ΑΕΚ αν ανέβαζε στροφές έβγαζε ωραίες συνεργασίες, όπως αυτή στο 73' με τους κιτρινόμαυρους να κρύβουν την μπάλα, αλλά το πλασέ του Μάνταλου, μετά από τακουνάκι του Φαν Βέερτ, να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Στο 79' η Κηφισιά έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μπαρμπόσα με δεύτερη κίτρινη. Ο Αλμέιδα στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε και τον Πινέδα στη θέση του Μάνταλου, αλλά και τους νεαρούς Ε. Χριστόπουλο και Σκόνδρα με την Ένωση να διατηρεί το προβάδισμα των δύο τερμάτων και να... καθαρίζει ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στους «8» του θεσμού.


Οι συνθέσεις:


Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Πέιος (81' Ιατρούδης), Παπασάββας, Ποζατζίδης (58' Να'α), Παναγιώτου (92' Σμπώκος), Ταλάλ (81' Γκίνη), Κουϊρουκίδης (58' Καλλέργης), Τετέι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Σιντιμπέ (66' Ρότα), Γιόνσον, Φράνσον (66' Σιμάνσκι), Μάνταλος (82' Πινέδα), Λιβάι Γκαρσία (87' Σκόνδρας), Αραούχο (87' Ε. Χριστόπουλος), Φαν Βέερτ.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Qatargate: Η Ευρωβουλή «παγώνει» όλες τις ρυθμίσεις για το Κατάρ - Σχέδιο 10 σημείων κατά της διαφθοράς

Κόρινθος: Το χρονικό της ομαδικής απόπειρας βιασμού μαθήτριας: «Μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, μετά ήλθαν και οι υπόλοιποι...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης