Αντετοκούνμπο: «Έχω ακόμα 10 χρόνια μπάσκετ - Θα ήταν ευλογία να είμαι ένας από τους καλύτερους»

Αντετοκούνμπο: «Έχω ακόμα 10 χρόνια μπάσκετ - Θα ήταν ευλογία να είμαι ένας από τους καλύτερους»

Το διάσημο αθλητικό περιοδικό «Sports Illustrated» βάζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη συζήτηση για τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών

giannis_antetokunbo
«Πρέπει να διαλέγεις τα λόγια σου προσεκτικά!». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιδρά που τον αναφέρουν στις συζητήσεις για τον GOAT (Greatest Of All Time), τον κορυφαίο όλων των εποχών, «υποβαθμίζει» τον ενθουσιασμό που υπάρχει γύρω από το όνομά του και προσεγγίζει το θέμα με ταπεινότητα.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι στις μέρες μας. Η άνοδός του ήταν εκπληκτική, και ήδη γίνεται λόγος για έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το διάσημο αθλητικό περιοδικό «Sports Illustrated».

Μετά τον αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Γιάννης Αντετοκούμπο ρωτήθηκε τι θα χρειαζόταν για να συμμετάσχει στη συζήτηση για τον τίτλο του «Greatest Of All Time»: «Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Η μαμά μου, μου είπε ότι πρέπει να διαλέγεις τα λόγια σου προσεκτικά. Ελπίζω μια μέρα, αν δουλέψω εξαιρετικά σκληρά, αν συνεχίσω να κάνω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου επιτυχημένους. Αν ο Θεός με έχει καλά και έχω την ευκαιρία να είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι, θα ήταν σίγουρα μια ευλογία».

Ο Giannis αναγνώρισε ότι υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που είχαν εμφανιστεί πριν από αυτόν και εξήγησε ότι είχαν καταφέρει πολύ περισσότερα από αυτόν.

Είπε ότι του απομένουν περίπου 10 χρόνια στα παρκέ και περίπου 8 χρόνια ακμής, ελπίζοντας ότι μια μέρα, όταν τελειώσει, ο κόσμος θα μιλήσει για αυτόν ως έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Ο Γιάννης είναι ακριβώς εκεί που ήταν οι συνομήλικοί του όταν ήταν 28 ετών. Τόσο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς όσο και ο Μάικλ Τζόρνταν είχαν έναν τίτλο και έναν MVP τελικών όταν ήταν 28 ετών. Ο Τζόρνταν είχε 2 MVP της κανονικής περιόδου, ενώ ο ΛεΜπρόν είχε 3 στο όνομά του. Έτσι μπορεί κάποιος να δει ότι ο Αντετοκούνμπο είναι στο ίδιο επίπεδο με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του ΝΒΑ.

«Ο Γιάννης έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει μέχρι να μπει σε οποιοδήποτε GOAT debate, αλλά βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Με την ταπεινή του νοοτροπία και το κυρίαρχο στυλ παιχνιδιού του, το να αναφέρεται στην ίδια συζήτηση με άλλους μεγάλους όλων των εποχών φαίνεται αναπόφευκτο», καταλήγει το «Sports Illustrated».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κάλεσμα Πλεύρη προς τον ΕΟΦ: Να δηλώσουν οι αποθήκες τα αποθέματά τους σε φάρμακα

«Ξεσκονίζουν» τρεις λογαριασμούς του πατρός Αντωνίου σε δολάρια με μυστηριώδεις συνδικαιούχους

Βίντεο: Αυτοψία της οικογένειας του 16χρονου Ρομά εκεί που έγινε η καταδίωξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης