Super League 2: Επεισόδια και συλλήψεις πριν και μετά τον αγώνα Προοδευτική-Κηφισιά

Super League 2: Επεισόδια και συλλήψεις πριν και μετά τον αγώνα Προοδευτική-Κηφισιά

Τα επεισόδια δεν είχαν σχέση με τον αγώνα, καθώς διαδραματίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Νίκαιας

proodeytiki_epeisodia
Το μεσημέρι της Κυριακής η Προοδευτική υποδέχθηκε στο γήπεδο του Κερατσινίου (που χρησιμοποιεί ως έδρα) την πρωτοπόρο Κηφισιά η οποία νίκησε εύκολα με 4-0, ωστόσο ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δυο ημεδαπών (17 και 19 χρονών αντίστοιχα) για επιθέσεις σε βάρος φιλάθλων μετά τη λήξη και την κατάσχεση αρκετών... πολεμοφοδίων.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ «Πριν την έναρξη του αγώνα, (15) δίκυκλα φιλάθλων της Προοδευτικής μετέβαιναν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων προς το ανωτέρω γήπεδο, όταν ομάδα (30) ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εκδήλωσαν επίθεση με ρόπαλα, πέτρες και φωτοβολίδες στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Νικηταρά στη Νίκαια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μέσω έγκαιρων τακτικών κινήσεων και χρήση δημόσιων ειδών (χειροβομβίδες κρότου λάμψης) αποκλιμάκωσαν την ένταση με τους επιτιθέμενους να τρέπονται σε φυγή, διασφαλίζοντας τη σωματική ακεραιότητα των συνοδευόμενων.

Κατόπιν των ανωτέρω, εξασφαλίστηκε η ομαλή άφιξη της πορείας των φιλάθλων στη γήπεδο, καθώς και η ομαλή διεξαγωγή του ανωτέρω αγώνα.

Μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής εκδήλωσης, (40) οπαδοί της ίδιας ομάδας επιβιβάστηκαν σε (20) δίκυκλα με προορισμό το γήπεδο τους. Ενώ η μηχανοκίνητη πορεία διέρχονταν από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, ομάδα (8) ατόμων που ήταν κρυμμένοι στην πλατεία Σπάθα, επιτέθηκε εναντίον τους, εκτοξεύοντας πέτρες και ξύλα.

Κλείσιμο
Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της ΔΡΑΣΗ ακολούθησαν τους επιτιθέμενους που τράπηκαν σε φυγή προς διάφορες κατευθύνσεις και ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς άνδρες (17 και 19 ετών) που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, στην οποία οδηγήθηκαν τα άτομα, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην ανωτέρω επίθεση και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διατάραξη της οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Στο σημείο της επίθεσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πτυσσόμενο γκλοπ,
πτυοσκάπανο,
ξύλινο κοντάρι,
-5- ξύλινες σπασμένες τάβλες και
τεμάχιο από μάρμαρο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.»

Ειδήσεις σήμερα:

Νατάσσα Μποφίλιου: Το backstage της φωτογράφισης στο Λονδίνο και ο διχασμός στο Twitter

Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι, συνεχίζω» είπε στη Χριστοπούλου για τον χαμό με τη φωτογράφιση στο Λονδίνο

Σεισμοί: Τα άγνωστα ρήγματα και ο μόνιμος εφιάλτης από τις Αλκυονίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης