Μουντιάλ 2022: «Ο Ντιέγκο από τον ουρανό ενθαρρύνει τον Λιονέλ» - Πάρτι με Μαραντόνα και... νησιά Φώκλαντ στα αποδυτήρια της Αργεντινής

Μουντιάλ 2022: «Ο Ντιέγκο από τον ουρανό ενθαρρύνει τον Λιονέλ» - Πάρτι με Μαραντόνα και... νησιά Φώκλαντ στα αποδυτήρια της Αργεντινής

Με μπροστάρη τον Μέσι, στήθηκε ξέφρενο πανηγύρι στα αποδυτήρια για τη νίκη επί του Μεξικού

argentini-xr
Ο τρομερός Λιονέλ Μέσι ηγήθηκε της χορωδίας στο τραγούδι της Αργεντινής το οποίο αναφερόταν στον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον ίδιο και τα νησιά... Φώκλαντ.

Το εξαιρετικό εναρκτήριο γκολ του Μέσι έριξε την ένταση και έβαλε την ομάδα σε τροχιά νίκης με 2-0 επί του Μεξικού. Στα αποδυτήρια οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι έστησαν γλέντι.

Με τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, να χοροπηδά πάνω σε ένα τραπέζι στη μέση της αίθουσας, ο Μέσι και η υπόλοιπη ομάδα τραγουδούσαν το νέο άσμα.

Το τραγούδι, το οποίο αναφέρεται στις πιο σπαρακτικές ήττες και τους μεγαλύτερους θριάμβους της Αργεντινής, ξεκίνησε: «Γεννήθηκα στην Αργεντινή, τη χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ, των παιδιών από τις Μαλβίνες (νησιά Φόκλαντ) που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Το τραγούδι τελείωνε με τους στίχους: «Παιδιά, τώρα είμαστε και πάλι ενθουσιασμένοι, θέλω να κερδίσω το τρίτο, θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Και μπορούμε να δούμε τον Ντιέγκο, στον παράδεισο να ενθαρρύνει τον Λιονέλ».

Κλείσιμο


Ανάσταση μετά την ήττα σοκ από τη Σαουδική Αραβία

Η χαρά στα αποδυτήρια ξεχείλιζε με τους Λαουτάρο Μαρτίνεθ, Πάουλο Ντιμπάλα και τον προπονητή Λιονέλ Σκαλόνι, να δείχνουν ανακουφισμένοι μετά την ήττα-σοκ της πρεμιέρας από τη Σαουδική Αραβία.

Οι παίκτες του Σκαλόνι είχαν εκνευριστεί από τις αντιδράσεις που λάμβαναν από την πατρίδα τους. Ο Μέσι βρέθηκε στη γραμμή του πυρός και αισθανόταν μεγάλη πίεση καθώς το χθεσινοβραδινό παιχνίδι συνέπεσε με τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του Μαραντόνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-comzrjkykhyh)

Ο Μέσι έδειξε την μεγάλη του κλάση βάζοντας το πρώτο γκολ. Ισοφάρισε σε τέρματα τον Κριστιάνο Ρονάλντο με οκτώ γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όσα δηλαδή είχε πετύχει και ο Μαραντόνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-comi4w4o6phd)


Ο Μέσι δήλωσε: «Οι μέρες μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία ήταν πολύ μεγάλες για εμάς - περιμέναμε απεγνωσμένα την ευκαιρία να ανατρέψουμε τα πράγματα. Όλοι ξέραμε ότι ήμασταν εκτός αν δεν κερδίζαμε, αλλά τώρα ένα βάρος έφυγε από τους ώμους μας. Είμαστε χαρούμενοι και ήρεμοι επειδή όλα εξαρτώνται και πάλι από εμάς».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-con0cuap6ln5)


Αυτή η χαρά και η ηρεμία ήταν εμφανής από το γλέντι μετά τον αγώνα, αλλά όλα έδειχναν πολύ διαφορετικά πριν βάλει ο Μέσι το πρώτο γκολ της ομάδας 20 λεπτά πριν από τη λήξη.

Επέστρεψε η ηρεμία

Ο ίδιος παραδέχθηκε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο λόγω του πόσο πολύ χρειαζόμασταν τη νίκη. Δεν μπορούσαμε να βρούμε χώρο και δεν κινούσαμε την μπάλα. Βιαζόμασταν πάρα πολύ και κάναμε πολλά λάθη. Το κλειδί ήταν να παραμείνουμε ήρεμοι».

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άνχελ Ντι Μαρία παραδέχθηκε ότι η λύση στην κρίση της Αργεντινής ήταν, όπως πάντα, αρκετά προφανής. Ο ίδιος είπε: «Ο Μαρία δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Το σημαντικό είναι να βοηθάμε πάντα τον Μέσι. Όταν το κάνουμε, λύνει τα προβλήματα. Πριν από το γκολ μου είπε να τον ψάξω και έκανε αυτό που χρειαζόμασταν. Ξέραμε ότι θα έπεφταν λόγω του τρόπου που έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο και συνέβη όπως περιμέναμε. Ο Σκαλόνι είπε ότι οι χώροι θα αρχίσουν να εμφανίζονται όταν κουραστούν και είχε δίκιο».

Το σοκ για τους φιλάθλους της Αργεντινής μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία ήταν μεγάλο και είχε επιδεινωθεί λόγω του προηγούμενου αήττητου σερί 36 αγώνων της Αργεντινής, το οποίο ξεκινούσε πριν την πανδημία και έφτανε μέχρι το 2019. Οι αντιδράσεις είχαν εξοργίσει και τους παίκτες, με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ να ξεσπάει λέγοντας: «Κάποιοι ξεχνούν για 30 λεπτά τι έχει συμβεί τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Καλούμε όσους δεν ήταν στο καράβι μαζί μας να ξαναμπούν σε αυτό».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η 21χρονη που παρέσυρε ο 26χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη

«Κάτω ο Σι» φώναξαν Κινέζοι διαμαρτυρόμενοι για το lockdown λόγω Covid

Νέα εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του μπροστά από διηπειρωτικό πύραυλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης