Χάλκινο η Γκουντούρα, 5η η Γεωργιάδου στο γαλλικό κύπελλο σπάθης στο Στρασβούργο

Χάλκινο η Γκουντούρα, 5η η Γεωργιάδου στο γαλλικό κύπελλο σπάθης στο Στρασβούργο

Η Γκουντούρα, η Γεωργιάδου αλλά και η Παΐζη θα αγωνιστούν μαζί με όλα τα μεγάλα ονόματα της γυναικείας σπάθης στο γκραν πρι της Ορλεάνης (Γαλλία)  2-4 Δεκεμβρίου

Collage_Maker-27-Nov-2022-12_26-AM
Η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο γαλλικό κύπελλο σπάθης στο Στρασβούργο. Μάλιστα η ξιφάχος, μέλος της Team Future της Bwin, εξασφάλισε το μετάλλιο με νίκη κόντρα στην Ισπανίδα Λουσία Μάρτιν-Πορτουγκές, την αθλήτρια που της στέρησε την είσοδο στον τελικό του πρόσφατου παγκοσμίου κυπέλλου στο Αλγέρι.

Η Δώρα Γκουντούρα μαζί με την Δέσποινα Γεωργιάδου αγωνίστηκαν στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γαλλικό κύπελλο σπάθης, που λειτούργησε και για τις δύο ως προπονητικό τεστ ενόψει των σημαντικών αγωνιστικών ραντεβού που έρχονται, με την Γεωρεγιάδου να παίρνει την 5η θέση.

Αμφότερες πέρασαν με άνεση από τον προκριματικό γύρο, η Γκουντούρα με 5 νίκες/1 ήττα και η Γεωργιάδου με 6 νίκες ως το Νο2 του ταμπλό των 32.

Η Γεωργιάδου στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα απέκλεισε με ευκολία την Καναδέζα, Γκόρντον με 15-7 και στη συνέχεια έκανε το 2/2 κόντρα στην Γαλλίδα, Αϊμέ Aime με 15-11 για να μπει στην οκτάδα. Την νικηφόρα πορεία της σταμάτησε στον προημιτελικό η Γιαπωνέζα, (Νο25 του κόσμου) με 15-10. Στην τελική κατάταξη η αθλήτρια κατέκτησε την 5η θέση.

Η Γκουντούρα από την άλλη επικράτησε εύκολα στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα επί της Γαλλίδας, Φίντρι με 15-5 και στη συνέχεια απέκλεισε και την Ινδή, Χαλαβαλάντα με 15-12.

Κλείσιμο
Στην κρίσιμη μάχη για την εξασφάλιση μεταλλίου βρήκε μπροστά της την Ισπανίδα Μάρτιν-Πορτουγκές, η οποία λίγες εβδομάδες πριν την είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του παγκόσμιου κυπέλλου του Αλγερίου και είχε προχωρήσει μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αυτή τη φορά η Ελληνίδα μπόρεσε να της πάρει τον αέρα με σκορ 15-9 και να προχωρήσει εκείνη στον ημιτελικό. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τη Γαλλίδα, Μπαλζέ, η οποία πήρε τη νίκη με 15-11. Το χρυσό μετάλλιο όμως ξέφυγε τελικά από τα χέρια της Γαλλίδας, μιας και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022, η Γιαπωνέζα Εμούρα Μισάκι, ήταν η νικήτρια του με 15-12.

Μετάλλια:
1. Εμούρα Μισάκι (Ιαπωνία)
2. Μπάλζερ Σάρα (Γαλλία)
3. Γκουντούρα Δώρα (Ελλάδα)
3. Τακασίμα Ρίσα (Ιαπωνία)

Κατάταξη (top-6):
1. Εμούρα Μισάκι (Ιαπωνία)
2. Μπάλζερ Σάρα (Γαλλία)
3. Γκουντούρα Δώρα (Ελλάδα)
Τ3. Τακασίμα Ρίσα (Ιαπωνία)
5. Γεωργιάδου Δέσποινα (Ελλάδα)
6. Μαρτίν Λουσία (Ισπανία)

Η Δώρα Γκουντούρα, η Δέσποινα Γεωργιάδου αλλά και η Μαρίνα Παΐζη θα αγωνιστούν μαζί με όλα τα μεγάλα ονόματα της γυναικείας σπάθης στο φημισμένο γκραν πρι σπάθης της Ορλεάνης (Γαλλία) μεταξύ 2-4 Δεκεμβρίου.

goudoura1


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Το χτύπημα στην Ταξίμ μπορεί να είναι προβοκάτσια, λέει Τούρκος βουλευτής

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ενθουσιασμός και μεγάλες ουρές - Φωτογραφίες

Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι των αρχών στις χορηγίες και τις δωρέες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης