Ιστιοπλοΐα: Κυριάρχησε η Ελλάδα στην «31η Athens International Sailing Week»

Ιστιοπλοΐα: Κυριάρχησε η Ελλάδα στην «31η Athens International Sailing Week»

Έλληνες ιστιοπλόοι κέρδισαν σε όλες τις κατηγορείες, με εξαίρεση τα 470 mixed - Στους αγώνες συμμετέχουν συνολικά 400 σκάφη από επτά χώρες

313026193_503264435189354_2622608256222027783_n
Με τον Medal Race στα ILCA 6 και ILCA 7 ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη στον Φαληρικό όρμο η πρώτη φάση της «31ης Athens International Sailing Week» που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με πέντε ναυτικούς ομίλους και τη συμμετοχή 400 σκαφών από επτά χώρες.

Σήμερα Τρίτη δεν έγιναν ιστιοδρομίες στα ILCA 6 και ILCA 7, όμως ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στις άλλες ολυμπιακές κατηγορίες που για τα ελληνικά σκάφη αποτέλεσαν και αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Σε όλες τις κατηγορίες κέρδισαν οι Ελληνες ιστιοπλόοι, με εξαίρεση ένα μετάλλιο στα 470 mixed!

Στα 470 mixed, λοιπόν, τα έξι σκάφη έτρεξαν 10 ιστιοδρομίες και την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Β. Παπουτσόγλου – Α. Τσουλφά με 14 βαθμούς. Δεύτερο τερμάτισε το σκάφος από τη Μαλαισία με τους Κ.Σ. Μοχαμάντ Φάουζι- Ν.Τ.Τζ. Καρεμάχ οι οποίοι συγκέντρωσαν 18β. και τρίτο αυτό των Λ. Γιαννούλη – Ε. Γιαννούλη με 31 βαθμούς.

Στα iQFOiL ανδρών τα 6 σκάφη αγωνίστηκαν σε 10 ιστιοδρομίες και πρώτος τερμάτισε ο Λ. Τσορτανίδης με 9 βαθμούς. Ακολούθησε ο Β. Κοκκαλάνης με 18β. και τρίτος ήταν ο Α. Καλπογιαννάκης με 29 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών συμμετείχαν τρία σκάφη και μετά από 10 κούρσες κέρδισε η Δ. Ποντίφηξ η οποία χρεώθηκε με 12 βαθμούς ποινής. Δεύτερη τερμάτισε η Κ. Δίβαρη με 15β. και τρίτη η Μ. Χερουβείμ με 25 βαθμούς.

Στα 49er τα τρία σκάφη έτρεξαν οκτώ ιστιοδρομίες και νικητές ήταν οι Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός με 9 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Ε. Δολιανίτης – Ν. Γιωτόπουλος με 11β. και την τρίτη οι Γ. Τσουλφάς – Ν. Ροδουσάκης με 23 βαθμούς.

Στα ILCA 7 συμμετέχουν 29 σκάφη κι έχουν γίνει έξι ιστιοδρομίες. Πρώτος είναι ο Δ. Παπαδημητρίου με 11β. και ακολουθούν ο Α. Μπουγιούρης με 15β. και ο Α. Παναγιωτίδης με 18 βαθμούς.

Ισάριθμες κούρσες έχουν κάνει και τα ILCA 6 που συμμετέχουν 20 σκάφη. Στην πρώτη θέση είναι η Α. Κουράβελου με 12β, δεύτερη είναι η Ε. Καραγεώργου με 13 β. και τρίτη η Μ. Χ. Μένη με 209 βαθμούς.

Από την αρχή της διοργάνωσης, ο αγώνας μεταδίδεται σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook.

YouΤube: https://www.youtube.com/c/HELLENICSAILINGFEDERATION
Facebook: https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation

Ειδήσεις σήμερα:

Με τον Κέρι τα είπε ο Μητσοτάκης στην Αίγυπτο - Παρέμβαση για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Ελπίδες ότι βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας

Παρατείνονται οι κυρώσεις κατά Τούρκων για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης