Σάκκαρη: Με το «δεξί» στην πρεμιέρα της στο WTA Finals, νίκησε με 2-0 την Πεκγούλα - Δείτε βίντεο

Σάκκαρη: Με το «δεξί» στην πρεμιέρα της στο WTA Finals, νίκησε με 2-0 την Πεκγούλα - Δείτε βίντεο

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε την Αμερικανίδα (No3) με 7-6(6), 7-6(4) στο εναρκτήριο παιχνίδι του μονού στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν και πήρε μια άτυπη ρεβάνς για τον προ ημερών χαμένο τελικό στη Γουαδαλαχάρα

Collage_Maker-01-Nov-2022-02_51-AM
Ιδανική πρεμιέρα πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στο WΤΑ Finals στο Φορτ Γουόθ του Τέξας, νικώντας την Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα με 7-6(6), 7-6(4) στο εναρκτήριο παιχνίδι του μονού στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν.

Με περισσότερη ενέργεια και με το 1ο σερβίς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να αποτελεί το μεγάλο όπλο της, η Μαρία Σάκκαρη έφθασε στο ζητούμενο έπειτα από δύο ώρες και 11 λεπτά στην «Dickies Arena», στη νίκη με 2-0 σετ, βάζοντας υποψηφιότητα να βρεθεί στη μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου «Nancy Richey», όπου συμμετέχουν ακόμα η Τυνήσια, Ονς Ζαμπέρ και η Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία.


Κλείσιμο
Παράλληλα, η Σάκκαρη πήρε και μια άτυπη ρεβάνς από την Πεγκούλα για τον χαμένο τελικό πριν από εννέα ημέρες στη Γουδαλαχάρα, εκεί όπου η Ελληνίδα παίκτρια κλήθηκε να παίξει τον ημιτελικό και τον τελικό με διαφορά 16 ωρών.



Αλλοπρόσαλλο πρώτο σετ, με συνεχείς ανατροπές
Η έλλειψη σταθερότητας χαρακτήρισε το παιχνίδι των παικτριών στο 1ο σετ. Η Σάκκαρη άρχισε τον αγώνα με break στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε και κρατώντας με δυσκολία το δικό της service game, προηγήθηκε 2-0.

Η Πεγκούλα παρότι στη διάρκεια του σετ είχε πρόβλημα στο 1ο σερβίς (ποσοστό κάτω από το 50%), βρήκε τις λύσεις να αντιδράσει. Με τρεις winners έφθασε στο 0-40 και στο πρώτο δικό της break για το 2-2, έσωσε δύο πόντους για break της Σάκκαρη και προηγήθηκε 3-2.

Η Σάκκαρη στο 6ο game βρέθηκε ξανά σε κίνδυνο 0-30, όμως με βάση το 1ο σερβίς (ήταν σταθερά πάνω από το 70%) και με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 3-3.

Μετά η Πεγκούλα άρχισε τα δώρα, με τα διπλά λάθη, τέσσερα συνολικά στο 1ο σετ. Τα δύο από αυτά ήρθαν μαζεμένα στο 7ο game, η Σάκκαρη πήγε στο 15-40 και τελείωσε το game με break, παίρνοντας ξανά κεφάλι 4-3.

Όμως η Πέγκουλα «έσπασε» το σερβίς της με love game 4-4 και κρατώντας το σερβίς της προσπέρασε εκ νέου με 5-4.

Η Σάκκαρη ισοφάρισε 5-5, στο 30-40 του 11ου game η Πεγκούλα με διπλό λάθος δώρισε το break στη Σάκκαρη, που πήγε στο 6-5, αλλά στο δικό της service game δεν έκλεισε το σετ. Με το 6ο συνολικά break στο σετ (από τρία κάθε παίκτρια) το σετ πήγε στο 6-6 και στο tie break.

Eκεί η Σάκκαρη προηγήθηκε 3-0 και 5-2 και 6-4, η Πεγκούλα έσωσε τα δύο πρώτα set points, όχι όμως και το 3ο στο 6-7, με τη Σάκκαρη να κατακτά τη διαδικασία και το σετ με 7-6(6) ύστερα από 71 λεπτά.




Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα μέσα Νοεμβρίου το νέο κύμα στην Ελλάδα, λένε οι επιστήμονες

Πόλεμος στην Ουκρανία - Αντιπερισπασμός Πούτιν για τις ήττες στο πεδίο των μαχών - Τι σημαίνει για την... τσέπη μας η κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Αδιανόητες εικόνες στο Βελιγράδι: Πατέρας - προπονητής τένις ξυλοκόπησε την 14χρονη κόρη του στην προπόνηση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης