Σαμουέλ Ετό: «Ο Τιερί Ανρί δεν ήταν στο επίπεδό μου...»

Σαμουέλ Ετό: «Ο Τιερί Ανρί δεν ήταν στο επίπεδό μου...»

Ο Σαμουέλ Ετό ισχυρίστηκε ότι ο θρύλος της Άρσεναλ,Τιερί Ανρί, «δεν ήταν στο επίπεδό μου» και μάλιστα τόνισε ότι ο Νικολά Ανέλκα ήταν καλύτερος παίκτης

samuel_etoo
Ο πρώην διεθνής Καμερουνέζος επιθετικός, Σαμουέλ Ετό, έπαιξε δίπλα στον Τιερί Ανρί για δύο σεζόν στη Μπαρτσελόνα, αλλά πιστεύει ότι ο Γάλλος δεν ήταν στο «επίπεδό μου». Υποστήριξε επίσης ότι ο πρώτος σκόρερ της Γαλλίας και της Άρσεναλ, Ανρί - που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών- δεν ήταν καν τόσο καλός όσο ο συμπατριώτης του Νικολά Ανέλκα.

Η «επίθεση» του Ετό στον Ανρί εμφανίστηκε μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που διέρρευσε από το Footballogue και κανένας Γάλλος επιθετικός δεν απάντησε στους περίεργους ισχυρισμούς του 41χρονου. «Νομίζω ότι ο Τιερί Ανρί δεν ήταν στο επίπεδο του Ανελκά. Ο Τίτι ήταν καλός, αλλά ήξερα παίκτες. Προτίμησα άλλους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν στο δικό μου επίπεδο. Η τύχη ή η κακή τύχη που είχα, ήταν να μην παίξω για τη Γαλλία. Όσοι έπαιξαν στη Γαλλία είχαν συν 70%. Δεν είναι επειδή ήταν δυνατοί, αλλά επειδή η Γαλλία τους πουλάει καλύτερα. Μας τους πούλησαν και τους ανέβασαν στο επίπεδό μας».


Ο Ετό και ο Ανρί πέρασαν δύο σεζόν μαζί υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα σε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Μπαρτσελόνα στην ιστορία, κερδίζοντας ένα τρεμπλ το 2008-09. Επιπλέον, το ζευγάρι συνδυάστηκε για 11 γκολ σε 57 παιχνίδια στους καταλανικούς γίγαντες, αν και αμφότεροι έπαιζαν σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο βιολί έναντι ενός νεαρού και ανερχόμενου τότε Λιονέλ Μέσι.

Ο Καμερουνέζος και ο Ανέλκα πέρασαν επίσης χρόνο μαζί στον μεγάλο αντίπαλο της Μπάρτσα, Ρεάλ Μαδρίτης, αν και με αμφότερους κοντά στην αρχή της καριέρας τους, δεν κατάφεραν να μοιραστούν μαζί τον αγωνιστικό χώρο για τους Los Blancos.

Πριν από την άφιξη του Ανρί στην Μπαρτσελόνα, ο πλέον πρώην επιθετικός της Έβερτον, της Τσέλσι και της Ίντερ υποβάθμιζε τις συζητήσεις ότι ο Γάλλος επιθετικός θα μπορούσε να του πάρει τη θέση στους «μπλαουγκράνα», επιμένοντας ότι οι δύο θα μπορούσαν να παίξουν μαζί.

«Κάποιοι δημοσιογράφοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ του Τίτι και εμένα. Γελάω. Έχω τον Τίτι στο τηλέφωνο όλη την ώρα. Αν έρθει στην Μπάρτσα, νομίζοντας ότι θα βάλει τον Σαμουέλ Ετό στον πάγκο, λέω «όχι». Θα παίξουμε μαζί. Θα είμαστε συμπαίκτες. Δεν μπαίνω σε καμία διαμάχη. Θα ήθελα ο προπονητής να υπογράψει τον Τίτι. Είναι φίλος μου»

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/


Ειδήσεις σήμερα:

Στην ανακρίτρια για ν' απολογηθεί η 38χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον 36χρονο - Δείτε φωτογραφίες

«Ψεύτη», «ληστή», «ανισόρροπε»: Πρωτοφανής σύγκρουση Μπολσονάρου – Λούλα στο τελευταίο debate

Η «εποχή Μασκ» αλλάζει ριζικά το Twitter - Υπάλληλοι στην πόρτα της εξόδου, αγωνία για το μέλλον της πλατφόρμας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης