Ο Μπαράκ Ομπάμα εμπλέκεται στην αγορά των Φοίνιξ Σανς

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συμμετέχει σε γκρουπ επενδυτών που ενδιαφέρονται για την αγορά των Σανς

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας δεν είχε κρύψει την αγάπη του για τον αθλητισμό και ειδικά για το μπάσκετ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αν και οπαδός των Σικάγο Μπουλς, εμπλέκεται συμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, στην αγοραπωλησία των Φοίνιξ Σανς.

Στην ομάδα της Αριζόνα, η οποία πρόπερσι είχε φτάσει μέχρι τους τελικούς του NBA (για να ηττηθεί από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο) έχει μπει πωλητήριο από τον ιδιοκτήτη της, Ρόμπερτ Σάρβερ, μετά από την τιμωρία που του επιβληθηκε από τη λίγκα.

Ο Σάρβερ τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό από τις δραστηριότητες της ομάδες για ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά, κι όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Μπιλ Σίμονς, σ' ένα από τα επενδυτικά γκρουπ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εμπλέκεται και ο Ομπάμα.

«Οι εποχές όπου ένας άνθρωπος μπορούσε να βάλει λίγα χρήματα και να 'τρέξει' μια ομάδα έχουν περάσει...», ανέφερε αρχικά ο Σίμονς και στη συνέχεια μιλώντας για τα επενδυτικά σχήματα που έχουν πλησιάσει τον Σάρβερ αποκάλυψε ότι «σ' ένα από αυτά έχει ρόλο κι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ουσιαστικά είναι το δημόσιο πρόσωπο, αυτός που θα βγει μπροστά εκπροσωπώντας τους επενδυτές»

Η πρώτη τοποθέτηση σε ενδεχόμενη εμπλοκή του Ομπάμα στους Σανς ήρθε από τον Τσάρλς Μπάρκλεϊ ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος σ' αυτήν την προοπτική και όπως είπε χαρακτηριστικά: «αν με καλέσει θα πάω αμέσως γιατί έχω μεγάλη αγάπη και θαυμασμό γι' αυτόν τον τύπο».

Να σημειώσουμε ότι οι εκτιμήσεις στις ΗΠΑ για την αγοραπωλησία των Σανς κάνουν λόγο για ποσό που μπορεί να φτάσει έως και τα 4 δις δολάρια, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 2.4 δις που πλήρωσε ο Τζο Τσάι το 2019 για να αγοράσει τους Νετς.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί έβγαλαν σηκωτό από το συνέδριο τον Χου Τζιντάο - Τι ετοιμαζόταν να κάνει

Η 38χρονη έριξε το οξύ στον 36χρονο ενώ αυτός κοιμόταν, αποκάλυψε ο Κούγιας

Θάλεια Παπακώστα: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και από Έλληνες σκηνοθέτες και από ξένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr