Ισπανία: Κόντρα La Liga, κυβέρνησης με φόντο την European Super League

Ισπανία: Κόντρα La Liga, κυβέρνησης με φόντο την European Super League

Ο πρόεδρος της La Liga αντιδρά στο νέο αθλητικό νόμο που επιτρέπει την παράλληλη ύπαρξη της ευρωπαϊκής Super League και απειλεί με προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος στις 28 Οκτωβρίου

Clasico
Σε λεπτό σχοινί κρέμεται η ομαλή συνέχεια της φετινής σεζόν στη La Liga. Ο πρόεδρος Χαβιέρ Τέμπας συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο στις 27 Οκτώβρη με όλες τις ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, στο οποίο μοιάζει όλο και πιο πιθανό να αποφασιστεί η προσωρινή διακοπή των πρωταθλημάτων σε αντίδραση για τον αθλητικό νόμο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το «COPE», έχει επέλθει ρήξη ανάμεσα στη Λίγκα και το Υπουργείο Αθλητισμού, το οποίο αθέτησε τα συμφωνηθέντα της συνάντησης που είχαν στις 17 Οκτωβρίου σχετικά με τον νόμο που αφορά την παράλληλη ισχύ διοργανώσεων εκτός UEFA, εν προκειμένω το project της European Super League που επανέρχεται στον χάρτη.

Ο Τέμπας και η La Liga βλέπουν με κακό μάτι για τη βιωσιμότητα της διοργανώτριας αρχής και του εθνικού πρωταθλήματος αυτό το «παραθυράκι» και είναι έτοιμοι να πάρουν ριζικά μέτρα, απειλώντας να κάνουν απεργία από τις 28 Οκτωβρίου. Κάτι που θα σημάνει τη ματαίωση της 12ης αγωνιστικής.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Έχουμε έναν γείτονα που έχει εκδώσει ρητά casus belli εναντίον μας

Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας - Νέος πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα

Βίντεο: Επεισόδια και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης