European Super League: Επιμένει στην υλοποίηση του εγχειρήματος και ανακοίνωσε νέο γενικό διευθυντή

European Super League: Επιμένει στην υλοποίηση του εγχειρήματος και ανακοίνωσε νέο γενικό διευθυντή

Οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους εξακολουθούν να παλεύουν για τη δημιουργία της ESL, προσλαμβάνοντας τον Μπερντ Ράιχαρτ ως νέο CEO με τον Γερμανό τεχνοκράτη να θέτει ως στόχο τη λειτουργία της το 2025

florentino_pereth_esl_xr
Περίπου δύο μήνες πριν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφανθεί για την υπόθεση της European Super League (περιμένουμε τη μη δεσμευτική εισήγηση του για το αν η UEFA παραβιάζει τις αντιμονοπωλιακές πολιτιές της Ευρωπαϊκής Ένωσης) οι ομάδες που εξακολουθούν να στηρίζουν το εγχείρημα της ESL συνεχίζουν να στέλνουν... μηνύματα.

Παρόλο που η ανακοίνωση δημιουργίας της ESL είχε προκαλέσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων σε όλη τη Γηραιά ήπειρο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, εξακολουθούν να στηρίζουν το συγκεκριμένο project, ανακοινώνοντας μάλιστα και νέο τους οργανόγραμμα!

Για την ακρίβεια η εταιρία «A22», που είχε αναλάβει από το το 2021 την... προώθηση του συγκεκριμένου σχεδίου, ανακοίνωσε ότι νέος CEO ανέλαβε ο Μπερντ Ράιχαρτ, άλλοτε ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου RTL.

Ο Γερμανός τεχνοκράτης έχει ως βασικός στόχο το να επικοινωνήσει εκ νέου με όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα (ομάδες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, ΜΜΕ και χορηγούς) προκειμένου να τους πείσει για την ορθότητα του εγχειρήματος και στις πρώτες του δηλώσεις έθεσε ως στόχο το να ξεκινήσει η διοργάνωση σε δύο χρόνια!

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι αν πρόκειται να συμβεί μια εκ βάθρων αλλαγή στο ποδόσφαιρο μέσα από την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Στόχος είναι να εξυπηρετήσουμε την ανάπτυξη ενός βιώσιμου αθλητικού μοντέλου για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις που θα αντανακλά τα μακροχρόνια και κοινά συμφέροντα των φιλάθλων και της ευρύτερης ποδοσφαιρικής κοινότητας», αναφέρει στο μήνυμα του ο Ράιχαρτ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της «A22» και συνεχίζει:

«Το ποδοσφαιρικό οικοσύστημα δεν είναι πλέον βιώσιμο. Το σύστημα έχει γίνει ασταθές και δεν είναι πλέον αυτοχρηματοδοτούμενο. Και η πανδημία τα έχει επιταχύνει όλα αυτά. Δεν προσφέρουμε στους φιλάθλους μας τα καλύτερα παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Οι συνέπειες είναι δραματικές, ειδικά οι νέοι παρακολουθούν όλο και λιγότερο το ποδόσφαιρο. Θέλω πραγματικά να μάθω πώς σκέφτονται οι σύλλογοι και αν ο Αλεξάντερ Τσέφεριν (σ.σ. πρόεδρος UEFA) μιλάει για όλους τους συλλόγους στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζουμε ότι οι εννέα από τους δώδεκα συλλόγους-μέλη (Λίβερπουλ, Σίτι, Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι) μαζί με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν και Ίντερ) απαρνήθηκαν μέσα σε μερικά 24ωρα από την ίδρυση της την Super League και η UEFA απάντησε με νέο φορμάτ 36 ομάδων στο Champions League που θα ισχύσει από το 2024.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους

Αγρίνιο: Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τον εφιάλτη του 4χρονου - «Έβλεπε αγκαλιές και έτρεμε»

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στο ύψος της Υλίκης - Νεκρός ο πιλότος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης