Euroleague, Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 75-77: Πρώτη νίκη σε αγώνα-θρίλερ στο Βελιγράδι

Ένας ψυχωμένος Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Euroleague, αλλά και στη σεζόν, δείχνοντας χαρακτήρα στο φινάλε - Εξαιρετικοί οι Γκριγκόνις, Γκουντάιτις, κομβικός ο Πονίτκα!

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι αλλά όχι τόσο καλά στο αμυντικό. Η άμυνα στο «ζωγραφιστό» αποτέλεσε και τον μεγαλύτερο «βραχνά» των «πρασίνων» οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα από τους Μπέντιλ και Μίτροβιτς στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο 3' ο Ερυθρός Αστέρας είχε προηγηθεί με 11-6 και έδειχνε να παίρνει το momentum του αγώνα, αλλά οι επιθετικές πρωτοβουλίες των Άντριους και Γκουντάιτις έδωσαν προβάδισμα για την ελληνική ομάδα (13-14) τρία λεπτά αργότερα. Αν δεν υπήρχαν και τα «φθηνά» λάθη ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη σε αυτό το διάστημα καθώς είδε τους γηπεδούχους να κλείνουν την α' περίοδο με 24-18.

Ένα διάστημα όπου οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν 7/17 εντός παιδιάς και 4 λάθη, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας 8/18 εκ των οποίων όμως και 3/7 τρίποντα. Η «πράσινη» δημιουργία ήταν αρκετά χαμηλή με μόλις 2 ασίστ έναντι 6 των Σέρβων, κάτι που φάνηκε να αλλάζει μετά την έναρξη της 2ης περιόδου. Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα για δεύτερη φορά έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 9-2 για το 26-27 αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν υπήρξε άμεση συνέχεια. Τα λάθη συνέχισαν από πλευράς της ελληνικής ομάδας και αίφνης ο Αστέρας βρήκε πόντους στο ανοικτό γήπεδο για νέα διαφορά (34-29) πέντε λεπτά πριν από το ημίχρονο.

Το τάιμ άουτ του Ράντονιτς άλλαξε άρδην την εικόνα του Παναθηναϊκού και στις δύο πλευρές του παρκέ και είναι χαρακτηριστικό το επιμέρους 13-4 για το +4 (38-42) με τη λήξη του α' μέρους. Ο Μάριους Γκριγκόνις είχε βρει ρυθμό (9π., 2/2δίπ., 1/1τρ., 2/2β.), ο Παπαγιάννης «γέμισε» τη ρακέτα (7π., 5ριμπ.) και κάπως έτσι κατάφερε να πάρει τα ηνία του ματς. Στην δεύτερη περίοδο το επιμέρους 24-14 υπέρ του «τριφυλλιού» αποτυπώνει και τα όσα είχαν συμβεί στο παρκέ, έχοντας στο πρώτο ημίχρονο 11/22 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 8/8 βολές, 19 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 8 λάθη. Την ίδια ώρα ο Αστέρας μετρούσε 10/20 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 6/7 βολές.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά και με +6 πόντους στην 3η περίοδο (38-44 και 40-46) ενώ θα μπορούσε να ανοίξει την «ψαλίδα» της διαφοράς εάν οι παίκτες της ομάδας ήταν πιο προσεκτικοί στην επίθεση. Μπορεί στην άμυνα να είχαν αναγκάσει τους γηπεδούχους σε τρία λάθη σε τέσσερις κατοχές ωστόσο δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν αυτήν την προσπάθεια. Αποτέλεσμα; Η διαφορά αντί να μεγαλώσει, έφτασε στο σημείο να γείρει υπέρ του Αστέρα (51-50) έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 11-4. Αν και ο Γκριγκόνις συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, οι χαμένες βολές στην 3η περίοδο σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό Μπέντιλ, είχαν φέρει εκ νέου τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος (53-52 στο 27'). Έκτοτε το ματς έγινε πολύ physical και οι βολές διαδέχονταν η μία την άλλη και για τις δύο ομάδες έως το 56-57 υπέρ των «πρασίνων» στη λήξη της 3ης περιόδου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το ματς συνέχισε να είναι «αίμα και άμμος» αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει θέση ισχύος. Όταν προηγήθηκε με 61-63 στο 32' ο Μάριους Γκριγκόνις αστόχησε σε τρίποντο για το +5 το οποίο θα έδινε άλλον αέρα στην ελληνική ομάδα. Η απάντηση των Σέρβων ήταν άμεση καθώς πήραν με... ευχαρίστηση τα «δωράκια» που τους έκαναν οι «πράσινοι». Τρία σερί λάθη ήταν αρκετά για να ένα 7-0 σερί του Αστέρα, με το οποίο προηγήθηκε με +5 πόντους (68-63) πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ματς. Το +5 διατηρούνταν (73-68) αλλά ένα «γκολ φάουλ» του Γκουντάιτις στο 38' έφερε τις δύο ομάδες στην μία κατοχή (73-71) και στη συνέχεια 2/2 βολές του Γουίλιαμς έφεραν το ματς στα ίσια (73-73) στο 1:27 για το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 38-42, 56-57, 75-77

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr