Αργεντινή: Μεγάλα επεισόδια στο Χιμνάσια - Μπόκα, ένας νεκρός στο γήπεδο

Αργεντινή: Μεγάλα επεισόδια στο Χιμνάσια - Μπόκα, ένας νεκρός στο γήπεδο

H αστυνομία λέει ότι χιλιάδες άτομα προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, αν και οι οπαδοί των Λόμπος υποστηρίζουν πως απλά δεν τους επετράπη η είσοδος μετά την έναρξη του αγώνα

FebbRj1WQAAE6O7
Λίγες μέρες μετά την εκατόμβη νεκρών στην Ινδονησία, η Αργεντινή είναι το επόμενο θύμα στη λίστα των γηπεδικών επεισοδίων, με απολογισμό έναν νεκρό έπειτα από την αναταραχή που προκλήθηκε στο ματς της Χιμνάσια Λα Πλάτα κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όλα άρχισαν στο όγδοο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών της Χιμνάσια και της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις αρχές, χιλιάδες άτομα προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, αν και οι οπαδοί των Λόμπος υποστηρίζουν πως απλά δεν τους επετράπη η είσοδος μετά την έναρξη του αγώνα.
Gimnasia vs. Boca se suspende por incidentes dentro y fuera del estadio | El Espectador


Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ανεξέλεγκτη ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική κι εντός γηπέδου, καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση του αγώνα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.
Κλείσιμο
 

Αρκετοί φίλαθλοι αποχώρησαν εγκαίρως, αλλά πολύ περισσότεροι έμειναν ουσιαστικά εγκλωβισμένοι και μεταφέρθηκαν στο χορτάρι δίχως να μπορούν να αναπνεύσουν και να δουν καλά. Μικρά παιδιά, γονείς και άτομα κάθε ηλικιών απαθανατίστηκαν πεσμένα στο έδαφος να προσπαθούν να πάρουν ανάσα καλύπτοντας τα μάτια τους. Ο αμυντικός της Μπόκα, μάλιστα, Μάρκος Ρόχο, έσπευσε να βοηθήσει τους φιλάθλους που έμειναν στις εξέδρες μοιράζοντας μπουκάλια με νερό.
 

Περίπου μισή ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα, σημειώθηκε και ο θάνατος ενός 57χρονου άνδρα, ονόματι Σέζαρ ''Λόλο'' Ρεγκέιρο, υπαλλήλου του γηπέδου της Χιμνάσια και γνωστής φιγούρας στις τάξεις των Αργεντινών οπαδών με προηγούμενη θητεία σε ομάδες μικρότερης κατηγορίας της Λα Πλάτα. Όπως αναφέρουν τα τοπικά δημοσιεύματα, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή.
 

Οι αναταράξεις μεταξύ οπαδών και αστυνομίας συνεχίστηκαν αφού μετά από ένα σημείο το πνεύματα οξύνθηκαν κι άλλο, ενώ οι μάρτυρες των επεισοδίων έκαναν λόγο για ρίψη πλαστικών σφαιρών εκτός από χημικά από πλευράς των Αρχών.
INCIDENTES EN GIMNASIA VS. BOCA I Habló Sergio Berni. Hay una persona muerta y cientos de heridos
 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής περιφέρειας, Εδουάρδο Απαρίσιο, περίπου 10.000 οπαδοί ήταν εκτός γηπέδου προσπαθώντας να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο, ενώ διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει έρευνα για τη δράση της αστυνομίας.

Ανάμεσα στο «χάος», ο καμεραμάν του τηλεοπτικού Μέσου «TyC Sports» δέχθηκε τρεις πλαστικές σφαίρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εν ώρα εργασίας και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Βάσει της μαρτυρίας του παίκτη της Χιμνάσια, Λεονάρντο Μοράλες, ένα εφτάχρονο αγόρι έχασε την όρασή του.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης