Η Ουκρανία συμπράτει με Ισπανία, Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2030

Η Ουκρανία συμπράτει με Ισπανία, Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2030

Η ευρισκόμενη σε πόλεμο Ουκρανία, φέρεται να έχει συμφωνήσει με Ισπανία, Πορτογαλία προκειμένου να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030

Times1
Η σχετική αποκάλυψη έγινε από τους «Times» με την αγγλική εφημερίδα να δίνει άλλη διάσταση στην όλη διαδικασία καθώς μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι Ισπανία και Πορτογαλία είχαν «συμμαχήσει» για το συγκεκριμένο τουρνουά.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν μεταξύ των τριών κυβερνήσεων και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των Βρετανών, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε το οκ για την εμπλοκή της χώρας του στη διαδικασία διεκδίκησης του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο η Ουκρανία θα φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους του τουρνουά, ενώ ανοικτό παραμένει το αν θα πάρει και κάποιο από τα νοκ άουτ ματς.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξη του ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν αποκάλυψε ότι στην πρόσφατη επικοινωνία τους, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι του είχε πει: «Μου αρέσει το ποδόσφαιρο γιατί δίνει στους ανθρώπους ελπίδα. Βοηθήστε μας να παίξουμε. Για να νιώσουν οι άνθρωποι ότι η κανονικότητα είναι δυνατή».

Κι αυτή η συνεργασία των τριών χωρών θέλει ουσιαστικά να στείλει το μήνυμα της ειρήνης (αλλά και της στήριξης προς την Ουκρανία). Παρόλο που απαιτούνται εγγυήσεις ασφαλείας, οι διοργανωτές αναμένουν ότι έως το 2030, η ρωσική εισβολή θα έχει τερματισθεί και η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα.

Αυτή η υποψηφιότητα πάντως έρχεται να προστεθεί στην φημολογούμενη τριπλή υποψηφιότητα Σαουδικής Αραβίας, Αιγύπτου και Ελλάδας για το Μουντιάλ 2030.

Ωστόσο ένα δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο τον χειμώνα (λόγω των θερμοκρασιών στη Σαουδική Αραβία), τόσο σύντομα μετά από αυτό στο Κατάρ, θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις από τις ευρωπαϊκές λίγκες που δεν θέλουν να σκέφτονται ότι και πάλι θα έχουν μια μεγάλη χειμερινή διακοπή.

Υποψήφια είναι και η Νότια Αμερική, η οποία επιθυμεί να τιμήσει τα εκατό χρόνια από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, που παίχτηκε στην Ουρουγουάη το 1930. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις χώρες, την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Χιλή.

Όμως η UEFA πιστεύει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να διεξαχθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη το 2030, με το τουρνουά να διεξάγεται φέτος στο Κατάρ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό το 2026. Ο οικοδεσπότης του αγώνα αναμένεται να επιλεγεί στο Συνέδριο της FIFA του 2024.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκή συμφωνία για έναν έναν κοινό φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

Στα δικαστήρια Χρηστίδου και Μαραντίνης - Ο τραγουδιστής δεν πληρώνει διατροφή στα παιδιά του

Λιποθύμησε η Νόνη Δούνια στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης