Με δύο διαφορετικές δράσεις ξεκίνησε το αναπτυξιακό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το τόξο του Οδυσσέα» από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας
Στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας στον «Φώκιανο» και παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, η οποία ήταν μια από τις πρώτες τοξότριες του προγράμματος, ξεκίνησε χθες, Παρασκευή 30/9 η πρώτη δράση της ΕΟΤ. Ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα στο Ο.Α.Κ.Α. όπου παρουσία του νέου ομοσπονδιακού προπονητής JaekChoi από την Κορέα, μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Κερατέας μυήθηκαν στην τοξοβολία.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Τ., κ. Αθανάσιος Ρέρρας σημείωσε σχετικά:
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την ελληνική τοξοβολία. Ξεκινούμε το εκπαιδευτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Το τόξο του Οδυσσέα». Με επίμονες προσπάθειες καταφέραμε να επαναφέρουμε την Ελληνική Τοξοβολία στις σημαντικές συνεργασίες με το Υπουργείο Παιδείας και τις εγκαταστάσεις στον «Φωκιανό», όπως και να λάβουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τις επισκέψεις σχολικών μονάδων στο προπονητήριο του Ο.Α.Κ.Α.. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά την προσπάθεια για αναγέννηση της τοξοβολίας και την δημιουργία νέων αναπτυξιακών εργαλείων. Προσδοκούμε την συμμετοχή των σωματείων των αθλητών και των προπονητών στις προσπάθειες της διοίκησης».
Ενώ καταλήγοντας ανέφερε:
Κλείσιμο
«Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο υπουργείων για την συνεργασία».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.