Σάκκαρη - Κόβινιτς 2-0: Στον τελικό του Όπεν της Πάρμα

Σάκκαρη - Κόβινιτς 2-0: Στον τελικό του Όπεν της Πάρμα

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Ντάνκα Κόβινιτς με 2-0 σετ και πέρασε στον απογευματινό τελικό στο 250άρι τουρνουά της Πάρμα

sakkari
Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα μέσα στην ημέρα για να κατακτήσει τον τίτλο στο 250άρι τουρνουά στην Πάρμα, νίκησε τη Μαυροβούνια Ντάνκα Κόβινιτς με 7-5, 6-2 και πέρασε στον τελικό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (1/10).

Η 27χρονη Ελληνίδα θα παίξει στον 3ο τελικό μέσα στο 2022 και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας της, μετά το 250άρι στο Ραμπάτ το 2019. Η αντίπαλός της θα βγει από τον ημιτελικό που ακολουθεί ανάμεσα στη Ρουμάνα, Άνα Μπογκντάν (Νο.53) και την Αιγύπτια, Μαγιάρ Σερίφ (Νο.74),.

Η κακοκαιρία της Παρασκευής στην Πάρμα έφερε την αναβολή των ημιτελικών σε μονό και διπλό γυναικών, με τους αγώνες να στριμώχνονται στο Σάββατο (1/10).

Σύμφωνα με ανάρτηση της WTA στο twitter o τελικός του απλού γυναικών θα γίνει στις 19:00 ώρα Ελλάδας, θα προηγηθεί ο αντίστοιχος στο διπλό (17:00).

Όπως και να έχει η Μαρία Σάκκαρη έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το 2ο τίτλο της καριέρας της. Φέτος ήταν φιναλίστ τον Φεβρουάριο στην Αγία Πετρούπολη, όπου ηττήθηκε από την Κονταβέιτ με 2-1, ενώ τον Μάρτιο έπεσε πάνω στην Ιγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells και ήρθε η ήττα στα δύο σετ.

Δυσκολεύτηκε στο 1ο σετ, κυριάρχησε στο 2ο

Απέναντι στην Ντάνκα Κόβινιτς η Σάκκαρη αντιμετώπισε προβλήματα στο 1ο σετ. Η Ελληνίδα παίκτρια μπήκε φουριόζα στον ημιτελικό, μέσα σε εννέα λετπά είχε πετύχει δύο break, κάνοντας το 3-0 και έχοντας πάρει τους 12 από τους 15 πόντους που παίχθηκαν.

Μετά άρχισαν τα λάθη, ήρθε και η αντίδραση της Κόβινιτς, που πήρε τέσσερα διαδοχικά games 4-3, κατακτώντας τους 16 από τους 22 πόντους που παίχθηκαν σε αυτά.

Όμως στο κρίσιμο σημείο του σετ, η Σάκκαρη ήταν καλύτερη. Ισοφάρισε σε 4-4 και 5-5, με break προηγήθηκε 6-5, σερβίροντας στο 12ο game πήγε στο 40-15 και τελείωσε το σετ με άσο, 7-5, σε 53 λεπτά.

Κλείσιμο
Η Κόβινιτς γλίτωσε break στο 1ο game του 2ου σετ, οι παίκτριες πήγαν στο 2-2 και εκεί η Σάκκαρη... πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Mε break έκανε το 3-2, με love game το 4-2, με την απογοητευμένη Κόβινιτς να μην έχει αντίδραση.

Το 5ο συνολικά break σε επτά ευκαιρίες, έφερε τη Σάκκαρη στο 5-2 και με νέο love game, πήρε το σετ 6-2, τη νίκη σε 90 λεπτά και πήγε να ξεκουραστεί εν όψει του τελικού.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης