Nations League, Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Πρώτη και καλύτερη - Δείτε τα γκολ

Nations League, Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Πρώτη και καλύτερη - Δείτε τα γκολ

Απολαυστική στο Β' ημίχρονο η Εθνική έκλεισε νικηφόρα τον όμιλο του Nations League χάρις στα γκολ των Πέλκα, Μασούρα, Μάνταλου

5688750
Η Εθνική μας ομάδα αν και ζορίστηκε στο πρώτο 45λεπτο - στο φινάλε του ομίλου της στο Nations League - στην επανάληψη βρήκε τα... πατήματά της και επικράτησε με σκορ 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας στη Ριζούπολη. Σκόρερ οι Πέλκας και Μασούρας αλλά και ο Μάνταλος με ένα τρομερό σουτ για το τελικό σκορ.

Πως ξεκίνησαν τον αγώνα οι Ελλάδα και Βόρεια Ιρλανδία
Ο Γκουστάβο Πογιέτ ξεκίνησε το ματς με αλλαγές συγκριτικά με την Κύπρο. Κάτω από τα δοκάρια ο Βλαχοδήμος, άμυνα με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ. Στο κέντρο οι Μάνταλος, Κουρμπέλης και Μπακασέτας και τριάδα μπροστά με Πέλκα, Μασούρα και Ιωαννίδη.

Η Βόρεια Ιρλανδία με βάση την αρχική διάταξη της UEFA είχε διάταξη με γκολκίπερ τον Πίκοκ, άμυνα με Λιούς, Έβανς, Φλάναγκαν και Μπράντλεϊ. Κέντρο με Τόμπσον και ΜακΝερ στα άκρα και εσωτερικούς τους ΜακΚαν και Ντέιβι και μπροστά τους Μαγκένις και Λέιβερι. Ωστόσο όπως φάνηκε στο γήπεδο από το α' μέρος προσέγγισε το ματς και με 3-5-2.

Δύο φάσεις η Ελλάδα και γρήγορο γκολ στο 14' για να ισοφαριστεί στο 18'
Στο 3ο λεπτό ο Μασούρας έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε λίγο έξω. Στο 13' ο Μπακασέτας είχε ένα σουτ που κόπηκε. Στο 14ο λεπτό η Ελλάδα βρήκε γκολ από μπαλιά του Μπάλντοκ μετά από συνεργασία του με Μπακασέτα, λανθασμένη έξοδος του Πίκοκ που έπεσε πάνω σε συμπαίκτη του και εξαιρετική κεφαλιά από κοντά του Πέλκα. Έτσι έγινε το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn7eudrodl2p)


Κλείσιμο
Η Βόρεια Ιρλανδία ωστόσο μετά από μία σέντρα του Ντέιβις έπιασε στον... ύπνο την ελληνική άμυνα και από κοντά ο Λέιβερι έκανε το 1-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn7f0q8poxux)


Στο 21' ο Μασούρας είχε μεγάλη φάση με δοκάρι και στη συνέχεια ο Πέλκας είχε σουτ λίγο έξω. Στο 22ο λεπτό ο Μαγκένις είδε χώρο μπροστά του και έκανε ένα σουτ από το κέντρο για να... κρεμάσει τον Βλαχοδήμο με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Η Βόρεια Ιρλανδία στη ροή του ματς αντιμετώπισε τον σχηματισμό της Ελλάδας με 3-5-2 και όχι το 4-4-2, όπως είχε δοθεί την UEFA. Γενικότερα αφότου σκόραρε παρουσίασε μία πολυπρόσωπη άμυνα ώστε να κρατήσει την ισοπαλία. Η Ελλάδα πήρε κατοχή και πρωτοβουλία χωρίς να έχει τόσο καλή εικόνα και έβγαλε φάσεις όπως το σουτ του Μπακασέτα που πήγε έξω στο 37'. Μέχρι το τέλος του α' μέρους δεν άλλαξε κάτι δραστικά και έμεινε το 1-1.

Έμεινε ψηλά η Ελλάδα και σκόραρε με τον Μασούρα στο 55'
Η Εθνική μας ομάδα βελτίωσε την εικόνα της στο ξεκίνημα του β' μέρους με πίεση ψηλά και επιβραβεύτηκε.

Ο Μάνταλος έκλεψε και έβγαλε στον Μπακασέτα και εκείνος με τη μία στον Μασούρα που από κοντά στο 55' έκανε το 2-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn7g4v1ay0zd)


Στο 58' ο Τσιμίκας είχε ευκαιρία με σουτ που κόπηκε. Στη συνέχεια είχε ευκαιρία με σουτ και ο Μπάλντοκ. Ο ρυθμός του ματς από ένα σημείο και έπειτα έπεσε κάπως με την Ελλάδα να έχει βελτιωμένη πάντως εικόνα στο β' συγκριτικά με το α' μέρος.

Στο 80ό λεπτό ο Μάνταλος έκανε κίνηση, βρήκε χώρο και έκανε ένα πολύ καλό σουτ με τον Πίκοκ να βρίσκει τη μπάλα αλλά να μην μπορεί να τη σταματήσει και έτσι να γίνεται το σκορ 3-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn7gi7mqew2h)


Προς το τέλος του αγώνα η Ελλάδα είχε και διπλή ευκαιρία με τον Τσιμίκα. Η Βόρεια Ιρλανδία πάντως αν και ηττημένη είχαν μία ωραία εξέδρα με πάνω από 1.000 άτομα.


MVP: Οι Μπακασέτας και Μάνταλος. Για τον Μπακασέτα μόνο και μόνο που είχε συμμετοχή στη φάση του 1-0 και ασίστ στον Μασούρα με ωραίο τρόπο στο 2-1. Ο Μάνταλος είχε και συμβολή σε φάση για γκολ (στο 2-1 με το κλέψιμό του) και το πολύ όμορφο τέρμα του στο 3-1.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι άλλοι σκόρερ της Ελλάδας Μασούρας και Πέλκας. Βρήκαν δίχτυα και εκείνοι με ωραίο τρόπο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο γκολκίπερ της Βόρειας Ιρλανδίας. Κυρίως για τη στιγμή του 1-0 για την Ελλάδα.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο γκολκίπερ Πίκοκ στο 1-0 της Ελλάδας. Και με την έξοδό του και με το γεγονός ότι ρίχνει κάτω συμπαίκτη του που θα μπορούσε να περιορίσει τον σκόρερ Πέλκα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ενδεχομένως ο Σλοβάκος Γκλόβα να είχε ορισμένα θέματα με τον πειθαρχικό τομέα και τα φάουλ. Δεν έχει κάνει το μεγάλο λάθος στο ματς.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Εθνική μας ομάδα ήταν ανώτερη στο 2ο ημίχρονο σε σχέση με το 1ο, ήταν σε σημαντικά διαστήματα σαφώς ανώτερη των Ιρλανδών, έβαλε ωραία γκολ και τελειώνει τον όμιλό της στο Nations League πρώτη και με μόλις μία ήττα. Η Ελλάδα τελείωσε τον όμιλό της με 15 βαθμούς και έτσι ανεβαίνει κατηγορία στο Nations League.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Κουρμπέλης, Μασούρας (76' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67' Φούντας), Μπακασέτας (76' Μπουχαλάκης), Χατζηδιάκος, Μάνταλος (92' Γούτας), Τσιμίκας και Ιωαννίδης (67' Δουβίκας).

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ, Μπράντλεϊ (68' Τσαρλς), Λούις, Φλάναγκαν, Έβανς, Ντέιβις, Λέιβερι (67' Γουάιτ), Τόμπσον (9' λ.τρ. Σαβίλ), ΜακΚαν, ΜακΝερ και Μαγκένις.
Βόρεια Ιρλανδία 2
Κύπρος 2.


Ειδήσεις σήμερα

Ένας χρόνος απ’ τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι - Εγκαίνια του Ναού του Προφήτη Ηλία που είχε καταρρεύσει

Σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση οφείλεται τελικά ο θάνατος του 52χρονου στο Γκάζι

Η NASA εμβόλισε αστεροειδή και έγραψε διαστημική ιστορία - Πότε θα φανεί αν πέτυχε η αποστολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης