Μαρτίνς: «Είχα ανάγκη από ξεκούραση μετά από 4 έντονες σεζόν»
Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού συμμετέχει στο World Scouting Congress που διεξάγεται στο Πόρτο και μίλησε για τις εξελίξεις στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, αλλά και την ελληνική του εμπειρία
Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας από τους ομιλήτες στο World Scouting Congress που διοργανώνει η πορτογαλική λίγκα (ανάμεσα στους προσκεκλημένουςο πρώην άσος του ΠΑΟ Ζιλμπέρτο Σίλβα κι ο σκάουτερ του ΠΑΟΚ Φερνάντο Μάτος) στο Πόρτο.
Σ' ένα από τα πάνελ που συμμετείχε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τη σύγκριση Πορτογαλίας, Ελλάδα ως προς τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια...
«Υπάρχουν διαφορές και η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ότι στην Πορτογαλία. Νομίζω οτι είναι θέμα κουλτούρας. Όταν βγαίνουμε εκτός συνόρων για διεθνή παιχνίδια, εχουμε τη λογική να παρουσιάσουμε καλό θέαμα, χωρίς τη σκοπιμότητα και τις τακτικές που συνήθως εφαρμόζουν οι προπονητές...», είπε αρχικά ο Μαρτίνς και συνέχισε:
«Ο πρώτος καιρός μετά την αποχώρηση μου από τον Ολυμπιακό ήταν δύσκολος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια γεμάτα ένταση ήταν σημαντικό να ξεκουρστώ και να ανακτήσω τις δυνάμεις μου καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχα πάει διακοπές. Δεν έχει σημασία που θα είναι η επόμενη δουλειά μου, αλλά το να μπορώ να έχω ένα καλό πρότζεκτ που θα ταιριάζει με τις φιλοδοξίες μου. Δεν ξέρω ποια είναι η θέση μου στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να μιλήσω για μένα, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ένας προπονητής με αποδεδειγμένες ικανότητες. Σίγουρα έχω τεράστιες φιλοδοξίες και νομίζω ότι στην Πορτογαλία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να τις καλύψει γιατί οι κορυφαίοι σύλλογοι έχουν πολύ καλούς προπονητές που κάνουν εξαιρετική δουλειά».
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.