Μάνατζερ στην Ισπανία αποκάλεσε «μαϊμού» τον Βινίσιους - Αντέδρασαν Πελέ και Νεϊμάρ

Μάνατζερ στην Ισπανία αποκάλεσε «μαϊμού» τον Βινίσιους - Αντέδρασαν Πελέ και Νεϊμάρ

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία το ρατσιστικό σχόλιο του προέδρου των ποδοσφαιρικών μάνατζερ της χώρας για τον πανηγυρισμό του Βινίσιους στο παιχνίδι της Ρεάλ με τη Μαγιόρκα

26085079
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε σε τηλεοπτική εκπομπή της Ισπανίας ο Βινίσιους

Δείτε ΕΔΩ το γκολ και τον πανηγυρισμό στο 3.20'

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης  πέτυχε ένα γκολ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας κόντρα στην Μαγιόρκα "έφαγε" πολύ ξύλο και όταν πέτυχε γκολ (2-1) το πανηγύρισε χορεύοντας ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και μέσα στο γήπεδο από οπαδούς και αντιπάλους παίκτες. 



Κλείσιμο
Λίγες ημέρες αργότερα στη  γνωστή ισπανική εκπομπή, El Chiringuito, ο πρόεδρος της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών μάνατζερ, Πέδρο Μπράβο, τον χαρακτήρισε "μαϊμού" λόγω του πανηγυρισμού του. 



Ο Κόκε που ήταν καλεσμένος σχολίασε τον πανηγυρισμό : «Αν βάλει ένα γκολ και αποφασίσει να χορέψει, θα υπήρχε σίγουρα πρόβλημα». Εν συνεχεία τόνισε πως θα ήταν προκλητικό για τους οπαδούς της αντιπάλου ομάδας. 



Τον λόγο πήρε ο Πέδρο Μπράβο και είπε: «Αν θέλεις να χορέψεις σάμπα, πηγαίνεις στο sambadrome, εδώ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς τους συναδέλφους σου και να σταματήσεις να φέρεσαι σαν μαϊμού». 

Αργότερα όταν κατάλαβε τι είχε πει και είδε τις αντιδράσεις ανασκέυασε στο Twitter:  «Θέλω να διευκρινίσω ότι η έκφραση "κάνω τη μαϊμού" που έχω χρησιμοποιήσει λανθασμένα για να περιγράψω τον χορό του Βινίσους ήταν μεταφορικά ("κάνω βλακείες"). Επειδή δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Συγγνώμη». 


Βέβαια ήταν ήδη αργά αφού κορυφαίοι Βραζιλιάνοι και μη είχαν βγει στα social media για να υπερασπιστούν τον Βινίσιους. Ο Νεϊμάρ έγραψε: «Baila, Βίνι» (Χόρεψε Βίνι).

Από την πλευρά του ο Πελέ θα γράψει στο Twitter: «Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Είναι ένας χορός. Είναι ένα πραγματικό πάρτι. Αν και ο ρατσισμός συνεχίζει να υπάρχει, δεν θα του επιτρέψουμε να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να χαμογελάμε. Και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό με αυτόν τον τρόπο: παλεύοντας για το δικαίωμά μας να είμαστε χαρούμενοι». 

Και όλα αυτά ενώ ακολουθεί το ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο και ο Βινίσιους έχει ξεκινήσει φανταστικά τη χρονιά (4 γκολ στη La Liga)  και είναι υποψήφιος σκόρερ. 


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ: Μεγάλη απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων με δόλωμα «ποινικές εκκρεμότητες»

Στεγαστικά δάνεια για νέους: 19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα κέρδη, το χρονοδιάγραμμα, τους δικαιούχους

Καλαμάτα: Αυτός είναι ο 62χρονος παρουσιαστής που ασελγούσε σε παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης