Εθνική Ελλάδος: Τα δάκρυα δείχνουν το δέσιμο της Εθνικής - Οι επόμενοι στόχοι

Εθνική Ελλάδος: Τα δάκρυα δείχνουν το δέσιμο της Εθνικής - Οι επόμενοι στόχοι

Η Επίσημη Αγαπημένη βρέθηκε στο καναβάτσο της «Mercedes Benz Arena» από τα χτυπήματα της Γερμανίας, όμως επιβάλλεται και έχει τα ψυχικά αποθέματα για να σηκωθεί μιας και το μέλλον της προβλέπεται λαμπρό

ethniki_lare_xr
Για τους προληπτικούς, ήταν αρκετοί οι κακοί οιωνοί για την Εθνική Ελλάδος χθες. Κάτι η ημέρα (Τρίτη και 13) , κάτι η φάση των «8» που μας στοιχειώνει εδώ και χρόνια, κάτι οι Γερμανοί που ήθελαν εκδίκηση για το 2005. Όλα αυτά μαζί «ευθυγράμμισαν τους πλανήτες» ώστε η ομάδα του Ντένις Σρέντερ και της ποιοτικότατης παρέας του να βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι και να ευστοχεί σε τρίποντα σα να πετάει βότσαλα στη θάλασσα. 

Η Επίσημη Αγαπημένη έδειξε στο πρώτο ημίχρονο απίστευτα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που όσοι το παρακολουθούσαν έτριβαν τα μάτια τους για να πιστέψουν όσα συνέβαιναν. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μοιραίο με την Ελλάδα να μην έχει ψυχολογία για να ευστοχήσει σε διαδοχικά καλάθια και τις άμυνες απλά να μην βγαίνουν. Εκεί που τα... είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τα τσουβαλάτα με την αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος σε όλο το παιχνίδι πάλευε -κάποιες φορές με επιτυχίες και άλλες όχι- να ρίξει το «τείχος του Βερολίνου» που του έκανε άμυνα.

Εν συντομία, λοιπόν, κάπως έτσι συνετρίβη το όνειρο των Ελλήνων για διάκριση μετά από 13 χρόνια. Και τώρα τι γίνεται; Με σιγουριά δεν μπορεί να απαντήσει κανείς. Μπορούμε όμως να δουμε τα μηνύματα που έστειλαν οι Έλληνες διεθνείς μετά το τέλος του αγώνα. Οι μισοί έκλαιγαν σαν μικρά παιδιά και οι υπόλοιποι πάλευαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Η Εθνική ομάδα φαίνεται να είναι ξανά αυτό που θα έπρεπε να είναι χρόνια τώρα. Μια οικογένεια που είναι μαζί σε επιτυχίες και αποτυχίες.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmvki3fm35e1)
 

Καμία ήττα δεν έρχεται χωρίς λάθη. Όσο τυχεροί κι αν στάθηκαν οι Γερμανοί, η Επίσημη Αγαπημένη υπέπεσε σε λάθη που δεν μας είχε συνηθίσει ως τώρα στο τουρνουά, όμως άπαντες ευελπιστούν αυτό που χτίστηκε φέτος στη Γαλανόλευκη να έχει και επόμενα επεισόδια. 

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvkouko6k9d)


Η επιβεβλημένη πρόκριση στο Παγκόσμιο

Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς για να γίνεται λόγος για τις σκέψεις των παικτών, αναφορικά με την παρουσία της στα επόμενα μεγάλα τουρνουα. Πρώτα, ωστόσο, θα πρέπει να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής.

Οι δηλώσεις των παικτών, μετά τον αποκλεισμο από τη Γερμανία, δείχνουν ότι η ομάδα έχει μέλλον. Και μέλη για να το διασφαλίσουν. Ο Νικ Καλάθης, στην έναρξη της προετοιμασίας είχε μιλήσει για τη δεδομένη παρουσία του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ενώ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε μετά την ήττα ότι: «Ο Λαρεντζάκης, ο Λούντζης, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Κώστας και ο Γιάννης, ο Νικ, εγώ, ο Αγραβάνης και ο Ντόρσεϊ... Ο Παπαγιάννης. Όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ. Ο κόουτς Ιτούδης. Όλοι! Είναι μόνο η αρχή! Χτίζουμε κάτι πάρα πολύ ωραίο και θα 'ρθει».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvln6y45wrt)


Η αλήθεια είναι πως μπροστά από την Εθνική προβάλλει ένας μονόδρομος: Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είναι επιβεβλημένη. Όμως θα γίνει μέσα από τη διαδικασία των «παραθύρων» που απομένουν. Και εκεί είναι δεδομένo ότι δεν θα υπάρχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, όπως λογικά και όσοι αγωνίζονται στις ομάδες της EuroLeague.

Αυτό σημαίνει ότι μία ομάδα... ανάγκης, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα κληθεί να πάρει μία απαραίτητη πρόκριση. Μία εξέλιξη που θα δώσει ελπίδα στην Εθνική, αφού μέσα από το Παγκόσμιο κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 (προκρίνονται, εκτός από τη Γαλλία, οι δύο ομάδες της Ευρώπης που θα τερματίσουν ψηλότερα στην κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Αν για κάποιο λόγο η Εθνική δεν πάει στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας σε ένα χρόνο από τώρα, τότε η γαλανόλευκη θα πρέπει να ετοιμάζεται για ενα κενό τουλάχιστον δύο ετών.

Φάκελος «κόουτς Ιτούδης»

Δεν είναι λίγες οι φορές που τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την τιμή που αποτελεί για οποιονδήποτε να φορά το εθνόσημο. «Πριν απαντήσω στην ΕΟΚ, μου είπε κάποιος ''κοίταξε μη τυχόν και δεν πας, είναι ευλογία για κάθε γονιό να βλεπει το παιδί του στην Εθνική ομάδα». Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο για το μέλλον του στην Επίσημη Αγαπημένη.

Η ΕΟΚ θα πρέπει να λύσει και το θέμα του προπονητή. Η πρόσληψη του Δημήτρη Ιτουδη δεν ανέφερε χρονικό όριο και το μόνο δεδομένο ήταν ότι θα οδηγήσει την Εθνική στο EuroBasket 2022. Μένει να φανεί τι θα γίνει στο μέλλον για τον έμπειρο προπονητή που μετά από αρκετά χρόνια αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Φενέρμπαχτσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvkq6s7rb4h)


Τέλος, αν όχι αμελητέο, είναι η διατήρηση των καλών σχέσεων της ΕΟΚ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Προκειμένου να μπορεί να διασφαλιστεί η παρουσία του Giannis και τα επόμενα χρόνια, με τον δύο φορές MVP να είναι ανάμεσα στον κορμό της Εθνικής με τους παίκτες που απέχουν ακόμη από την ηλικία των 30 ετών.

Τα μηνύματα Ζήση και Παπαλουκά

Στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου  Νίκος Ζήσης ο οποίος γνωρίζει καλά τι πάει να πει επιτυχίες με την Εθνική ομάδα. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της Εθνικής ομαδας για την προσπάθεια, την αφοσίωση και την εργατικότητα που έδειξαν όλες αυτές τις μέρες. Ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η ομάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ενώ, ένας συμπαίκτης του Νίκου Ζήση που βρίσκονταν κοντά στην Εθνική, ο Θοδωρής Παπαλουκάς έγραψε στα social media: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, που γεμίσατε το ΟΑΚΑ πέντε φορές μέσα στον Αύγουστο, που βγάλατε τα παιδιά πάλι στις αλάνες προσπαθόντας σας μιμηθούν, που γεμίσατε τις ακαδημίες. Τα καλύτερα έρχονται».

Και η αλήθεια είναι πως αυτό που υπογράμμισε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2005, είναι η μεγαλύτερη νίκη αυτής της Εθνικής. Έκανε τον κόσμο να την αισθανθεί ξανά όπως τότε. Κι ας μην ήρθε η διάκριση.

Με τον Eθνικό Ύμνο η πρώτη αντίδραση του Γιάννη μετά την ήττα από τη Γερμανία

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Eurobasket 2022 προχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε αυτή ο Greek Freak επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα βίντεο με τον ίδιο και τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα, να τραγούδουν με πάθος τον Εθνικό Ύμνο όπως έκαναν σε κάθε έναν από τους αγώνες της Ελλάδας στο φετινό Eurobasket.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε, δε, στη λεζάντα τα αρχικά της Ελλάδας στα αγγλικά και μια μπλε καρδούλα για να δείξει ότι παρά το άσχημο αποτέλεσμα η αγάπη του για τη χώρα μας παραμένει μεγάλη.



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον αγώνα με τη Γερμανία πέτυχε 31 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής καθώς περίπου 5 λεπτά πριν το φινάλε αποβλήθηκε μετά το δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ που έκανε πάνω στον Τίμαν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvikxie1clt)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvjwo7qokzt)


Μετά την αποβολή του, δε, ο Giannis κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια με τον Έλληνα σταρ να μην αποκαλύπτει τα συναισθήματά του.

Αποχώρηση Γιάννη στα αποδυτήρια μετά το ντισκαλιφιέ με τη Γερμανία | Gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι χάνουν στο… νήμα τα 250 ευρώ - Πότε και σε ποιους θα δοθεί το έξτρα επίδομα παιδιού

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά

Δημήτρης Παντερμαλής: Πέθανε ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης