Η Βοσνία έκλεισε φιλικό με τη Ρωσία και οι Τζέκο, Πιάνιτς αντιδρούν
Η Βοσνία θα παίξει φιλικό κόντρα στη Ρωσία τον Νοέμβριο, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από Τζέκο και Πιάνιτς
Η Βοσνία παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις θα δώσει φιλικό με τη Ρωσία στις 19 Νοεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη, μια ημέρα πριν τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τον αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα της, αλλά ο Πιάνιτς, ένας εκ των ηγετών της ομάδας, έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, όπως συνέβη αργότερα και με τον Τζέκο.
«Η απόφαση δεν είναι σωστή. Είμαι άφωνος. Στην Ομοσπονδία, ξέρουν καλά τι σκέφτομαι».
Ο φορ της Ίντερ και νυν αρχηγός της εθνικής ομάδας, φαίνεται επίσης να έχει αποκλειστεί από τον αγώνα.
«Είμαι αντίθετος στο να γίνει αυτός ο αγώνας. Είμαι πάντα και μόνο υπέρ της ειρήνης. Εχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου, δεν πρόκειται να παίξω εφόσον υποφέρουν αθώοι άνθρωποι. Είμαι αλληλέγγυος με τον λαό της Ουκρανίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για αυτούς».
Η Ρωσία δεν έχει παίξει διεθνή αγώνα μετά την ήττα από την Κροατία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Νοέμβριο.
Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πρόσφατα φιλικά στο Κιργιστάν στις 24 Σεπτεμβρίου κι ένα εναντίον του Ιράν τον Νοέμβριο.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.