Ντρισμπιώτη μετά το δεύτερο χρυσό στο Μόναχο: Ο προπονητής μου χρωστάει μια μπύρα

Ντρισμπιώτη μετά το δεύτερο χρυσό στο Μόναχο: Ο προπονητής μου χρωστάει μια μπύρα

Η 38χρονη αθλήτρια από την Καρδίτσα που κατάφερε το απίστευτο στο Μόναχο μίλησε για την μπύρα που έχει ζητήσει από τον προπονητή της, αλλά και τον στόχο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ntrismpi-arthro
Μπορεί ακόμα και η ίδια να μην έχει καταλάβει ακόμα πόσο μεγάλο είναι αυτό που έχει καταφέρει, ωστόσο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία σήμερα στο Μόναχο κατακτώντας το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα σε πέντε ημέρες. 

Στις δηλώσεις της μετά το τέλος των 20 χιλιομέτρων που την βρήκαν να κόβει πρώτη το νήμα του τερματισμού, όπως ακριβώς και μετά τα 35χλμ. πριν λίγες ημέρες, δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά και την συγκίνησή της για το απίθανο κατόρθωμά της. Αναφέρθηκε στην... μπύρα που έχει ζητήσει από τον προπονήτη της, αλλά και τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελληνίδα αθλήτρια εξήγησε τι συνέβη στον σημερινό αγώνα των 20χλμ. βάδην σχετικά με την τακτική που ακολούθησε και την οδήγησε στη νίκη και το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της. Τόνισε πως δεν περίμενε με τίποτα πριν τον αγώνα να πετύχει κάτι τέτοιο ενώ ευχαρίστησε και όσους βρέθηκαν στο πλευρό της, τόσο από τα προσφιλή της πρόσωπα όσο και τους υπόλοιπους ανθρώπους της έστελναν μηνύματα και την παρακολουθούσαν από την τηλεόραση.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmari9i0cc29)
 

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη:

Για το πως εξηγεί τον νέο της αυτό θρίαμβο:

«Ήξερα πως είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα εγώ να μπω στα 20 χλμ από τον προπονητή μου, γιατί πίστευα σε μία γρήγορη κούρσα. Έκανα ατομικό ρεκόρ και μπορούσα και το πανελλήνιο, αλλά δεν κατάλαβα πόσο κοντά ήμουν».

Για την τακτική που ακολούθησε στον αγώνα:

«Οι κοπέλες οι άλλες ανέβαζαν ρυθμό συνεχώς και μετά από λίγο έπεφταν. Εγώ έμενα σταθερή, αυτή ήταν η διαφορά. Τις περίμενα. Ήξερα ότι θα μου έρθουν. Είναι θέμα τακτικής. Θέλουν υπομονή τα χιλιόμετρα. Εγώ την είχα. Έμεινα πίσω, δεν βιάστηκα. Είχαν τον ρυθμό μου και στο τέλος μπορούσα να ανεβάσω, γιατί ήμουν ξεκούραστη. Οπότε έκανα τα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου».

Για την απόφασή της να κατέβει στον αγώνα:

«Την δεύτερη μέρα ήμουν καλύτερα. Θα μπορούσα να ήμουν στην δεκάδα. Θα ήταν ότι είχα ονειρευτεί να είμαι στην δεκάδα σε τέτοιο αγώνα μετά από τέσσερις μέρες. Όταν ήμουν στην εφτάδα, ένιωθα ακόμα καλύτερα και ξεκούραστη. Κοιτούσα συνεχώς δεξιά, αριστερά, έβλεπα ότι άρχισαν να κουράζονται. Ήταν μεγάλη μου χαρά που ήταν σήμερα εδώ όλη η ομάδα μου».

Για τις αμφιβολίες στην απόφαση αυτή:

Κλείσιμο
«Και οι δύο είχαμε τις αμφιβολίες μας. Του είπα ότι θέλω να κατέβω και πως αισθάνομαι πως ήδη έχω επανέλθει. Όχι βέβαια στο 100%. Αλλά είναι 60-70% σίγουρα. Οπότε αν σήμερα είχα επανέλθει θα γινόταν κάτι παρόμοιο, αλλά δεν πίστευα πως θα είμαι στα μετάλλια».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmarw8ckdt3d)

Για τα συναισθήματά της μετά απ' όλα αυτά και την διαχείρισή τους:

«Είναι δύσκολη η διαχείριση. Έχω τα δικά μου συναισθήματα, του προπονητή μου και της οικογένειάς μου. Πρώτα θα κοιτάξω αυτά και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ τον κόσμο που με έβαλε στην καρδιά του. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα. Έλαβα πολλά μηνύματα, με έχουν συγκινήσει πάρα πολύ, έτρεξα για όλους όσους με πίστευαν. Να μην το βάζουν ποτέ μα ποτέ κάτω».

Για την βροχή που είχε στον σημερινό αγώνα:

«Αγάπω τους αγώνες με βροχή. Μόλις είδα τον καιρό χάρηκα πάρα πολύ, ήξερα πως είναι η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θέλει καλύτερη διαχείριση, άλλους ρυθμούς, περισσότερη συγκέντρωση, να ακούω τον κόουτς 100%. Σήμερα ξέκλεψα και λιγάκι. Πήραν την ευθύνη πάνω μου και ξεκίνησα λίγο πιο νωρίς την επίθεση. Μου έλεγε μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο έχεις ακόμη, αλλά εγώ ήθελα τη νίκη».

Για την μπύρα που της χρωστάει ο προπονητής της:

«Έχω ζητήσει μία μπύρα που μου χρωστάει ο προπονητής μου. Την έχω ζητήσει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη. Ο προπονητής μου είναι στήριγμά μου. Χαίρομαι πολύ που τον έχω πάντα δίπλα μου. Δεν μου έχει χαλάσει χατίρι. Όποτε του έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα με αφήνει. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο πολύ την αγαπώ. Για αποκατάσταση, όχι για τίποτε άλλο».

Για τους επόμενους στόχους της:

«Έχουμε στόχους. Πάμε έναν έναν. Πάμε πρώτα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας που τον θέλουμε και οι δύο παρά πολύ. Είναι στους στόχους μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τότε, αλλά θα τον κυνηγήσουμε».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο:

«Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη του κόσμου. Ήταν δίπλα σήμερα, με παρακολουθούσε από την τηλεόραση. Το ξέρω ότι ήταν εκεί. Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω, ακόμη και για να κερδίσω».

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέτυχε ένα ιστορικό νταμπλ, μετά τα 35 χλμ. θριάμβευσε και στα 20 χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Τερμάτισε σε 01:29:03, βαδίζοντας συγκινημένη στα τελευταία μέτρα.

Το video με τη βράβευση του δεύτερου χρυσού της:
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmas66vl5vep)

Η 38χρονη, στα τελευταία μέτρα, βλέποντας ότι η κορυφή απέχει μόλις λίγα μέτρα, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της όπως θα δείτε και στο παρακάτω video.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cmar9231brex)

O Πομάσκι και η εθνική ομάδα κάνουν βάδην για χάρη της Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει δημιουργήσει το δικό της ισχυρό ρεύμα στις τάξεις της εθνικής ομάδας στο Μόναχο. Αφορμή η νίκη της στα 35 χλμ,. βάδην, το πρώτο από τα τρία μέχρι τώρα χρυσά μετάλλια της ελληνικής ομάδας στίβου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μια επιτυχία που παρέσυρε τον Γιώργο Πομάσκι και τους άλλους προπονητές της εθνικής ομάδας να το ρίξουν στο βάδην έξω από το ξενοδοχείο της εθνικής ομάδας.

Η ομάδα έτοιμη για το βάδην #Munich2022 #segas #Athletics

Posted by Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων on Saturday, August 20, 2022
 

Η φωτογραφία ανέβηκε στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ στο facebook, το πρωί του Σαββάτου (20/8) πριν από τον τελικό της Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην, με την «ομάδα να είναι έτοιμη για το βάδην».


Ειδήσεις σήμερα

Τραγικό τροχαίο στο Γαλαξίδι: Τα δύο νέα παιδιά σκοτώθηκαν μόλις 70 μέτρα από το σπίτι του αγοριού!

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Δεύτερο χρυσό για την Ντρισμπιώτη και στα 20χλμ. βάδην!

Σάνα Μαρίν: Η ιστορία της πρωθυπουργού της Φινλανδίας και τα βίντεο της σε τρελά πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης