Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: «Ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: «Ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη

Η απίθανη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου αφήνοντας δεύτερη την Κατερίνα Στεφανίδη - Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια που κερδίζει τέταρτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

stefanidi-arthr
Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε και πάλι το θαύμα της!

Η σπουδαία αυτή πρωταθλήτρια για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ανεβαίνει στο βάθρο και αυτή τη φορά στο δεύτερο σκαλί.

Εκανε φετινό ρεκόρ με 4,75μ. και εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο, για να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (γυναίκα ή άνδρας) με τέσσερα μετάλλια στον στίβο σε μία διοργάνωση, αλλά και η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του επί κοντώ γενικότερα με τέσσερα μετάλλια στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο αγώνας
Η Κατερίνα ξεκίνησε από τα 4,40μ. και έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο άλμα, το οποίο βοήθησε και στην ψυχολογία της εν όψει της συνέχειας του τελικού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm8i6ugdjjm1)


Κλείσιμο
Σε αυτό το ύψος μόνο η Νορβηγή Ρέτζιους δεν τα κατάφερε και 11 συνέχισαν στα 4,55μ., με την Μοζέρ να... λαχταρά και να περνά με το τρίτο της άλμα.

Στα 4,55μ. η Στεφανίδη έκανε άλλο ένα εντυπωσιακό άλμα και με μόλις δύο άλματα πήγε ξεκούραστη στα 4,65μ., όπου θα γινόταν το μεγάλο ξεκαθάρισμα για τα μετάλλια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm8irckm3nop)


Συνολικά οκτώ αθλήτριες πέρασαν αυτό το άλμα και συνέχισαν στα 4,65μ. (Στεφανίδη, Σούτεϊ, Μοσέρ, Χολμ, Μούρτο, Μπονέν, Κόντερι, Μπρούνι).

Στα 4,65μ. η Στεφανίδη βρήκε τον πήχη, ωστόσο αυτός της έκανε το χατίρι και παρά την αναπήδησή του, έμεινε στη θέση του!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm8jnfq9hi1l)


Τεράστιας σημασίας πέρασμα με την πρώτη προσπάθεια που θα έπαιζε ρόλο σε αυτό το ύψος, για την διεκδίκηση των μεταλλίων. Μόνο η Σούτεϊ κατάφερε να περάσει (εκτός της Κατερίνας) με την πρώτη προσπάθεια.

Μόνο τρεις το πέρασαν (Κατερίνα, Σούτεϊ, Μουρτό) και η Κόντερι που αποφάσισε να πάει για ένα άλμα στα 4,70μ. Μόλις το έκανε, απέτυχε και η Στεφανίδη ήταν σίγουρα στο βάθρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm8jxpzqrgjt)


Στα 4,70μ. η Κατερίνα πέρασε άνετα με το πρώτο άλμα και ισοφάρισε την φετινή της επίδοση, έχοντας τη σιγουριά ενός μεταλλίου. Σούτεϊ και Μούρτο που ήταν σίγουρες στο βάθρο πλέον, έκαναν άκυρο το πρώτο άλμα και αποφάσισαν να πάνε για δύο στα 4,75μ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm8kfsox6zkx)


Η Κατερίνα πήρε... φόρα και πέρασε με την πρώτη και τα 4,75μ., όπως το ίδιο έκαναν και οι δύο αντίπαλές της, που ωστόσο εξακολουθούσαν να είναι πίσω της μιας και η Στεφανίδη δεν είχε άκυρο στον αγώνα.

Ετσι η μάχη για το χρυσό θα κρίνονταν στα 4,80μ. Εκεί η Κατερίνα έριξε τον πήχη στην πρώτη προσπάθεια, με την Μούρτο να κάνει την ανατροπή και να περνάει με την πρώτη τα 4,80μ. και να έχει το χρυσό στα χέρια της, κάνοντας εθνικό ρεκόρ Φινλανδίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm8kptxqlbch)


Η Σούτεϊ απέτυχε στα 4,80μ. και έμεινε στο χάλκινο μετάλλιο, με την Κατερίνα και την Φινλανδή να μένουν να παλεύουν για το χρυσό στα 4,85μ.

Καμία τελικά δεν το πέρασε και η Στεφανίδη πήρε το αργυρό μετάλλιο, με την Μούρτο να κάνει μία μίνι έκπληξη.

Η 12αδα του τελικού
Μούρτο (Φινλανδία) 4,80μ.
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ 4,75μ.
Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,75μ.
Χολμ (Δανία) 4,55μ.
Μόζερ (Ελβετία) 4,55μ.
Μπονέν (Γαλλία) 4,55μ.
Μπρούνι (Ιταλία) 4,55μ.
Κόντερι (Μ.Βρετανία) 4,55μ.
Κουκ (Μ.Βρετανία) 4,40μ.
Σεβριέ (Γαλλία) 4,40μ.
Λαμπέλα (Φινλανδία) 4,40μ.
Ρέτζιους (Νορβηγία) 4,25μ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τελικά μάθαμε να ζούμε με τον κορωνοϊό - «Εξαφανισμένοι» από τις ΜΕΘ οι ασθενείς 40-65 ετών

Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει «συνοριακό ζήτημα» στον Έβρο λέει το ΥΠΕΞ

Σπάρτη: Κατέληξε 5χρονο αγοράκι στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης