Χρυσή Μπάλα: Τρεις παίκτριες της Αγγλίας, η κάτοχος Πουτέγιας, Χέγκερμπεργκ και Μίντεμα ανάμεσα στις 20 υποψηφιότητες

Χρυσή Μπάλα: Τρεις παίκτριες της Αγγλίας, η κάτοχος Πουτέγιας, Χέγκερμπεργκ και Μίντεμα ανάμεσα στις 20 υποψηφιότητες

Οι πρωταγωνίστριες των Lionesses Λούσι Μπρονζ, Μπεθ Μιντ, Μίλι Μπράιτ κέρδισαν μια υποψηφιότητα για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, μαζί με την αρχηγό της Λυών, Άντα Χέγκερμπεργκ, την κάτοχο Αλέξια Πουτέγιας και τα αστέρια της γυναικείας Premier League Βιβιάν Μίντεμα και Σαμ Κερ

s3-mpala
Τρεις παίκτριες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αγγλίας εντάσσονται στην περίφημη λίστα των 20 υποψηφίων για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας. Παρούσα η αρχηγός της Μπαρτσελόνα και κάτοχος του τροπαίου Αλέξια Πουτέγιας, η επιθετικός της Τσέλσι Σαμ Κερ, το μεγάλο αστέρι της Άρσεναλ Βιβιάν Μίντεμα.



Πιο αναλυτικά, η φιναλίστ του φετινού Champions League Μπαρτσελόνα μπορεί να υπερηφανεύεται για το 1/4 των υποψηφίων, με τους: Μπρονζ, Πουτέγιας να συνοδεύονται από τις Φριντολίνα Ρόλφε, Αϊτάνα Μπονμάτι και Ασισάτ Οσοάλα.

Η Νορβηγίδα αρχηγός της Λυών Άντα Χέγκερμπεργκ κέρδισε την πρώτη Χρυσή Μπάλα το 2018 και ήταν υποψήφια για το βραβείο για άλλη μια φορά φέτος. Η Πουτέγιας, η μεγάλη άτυχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κέρδισε το βραβείο το 2021 και διεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διατηρήσει το στέμμα.

Εκτός Ευρώπης, οι Αμερικανίδες διεθνείς Καταρίνα Μακάριο, Τρίνιτι Ρόντμαν και Άλεξ Μόργκαν -η μεγαλύτερη ηλικιακά παίκτρια στη λίστα, στα 33 της χρόνια, κατετάγη τρίτη στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα το 2019- έχουν προταθεί, μαζί με τη σταρ της Χιλής και της Λυών, Κριστιάν Εντλέρ.



Η Σελμά Μπασά -Νεαρή Παίκτρια της σεζόν στο Champions League Γυναικών-, η Λένα Όμπερντοφ, η Καντιντιατού Ντιανί, η Αλεξάντρα Ποπ -πρώτη σκόρερ της Εθνικής Γερμανίας στο πρόσφατο Euro- η Γουεντί Ρενέρ και η Μαρί Αντουανέτ Κατοτό συμπληρώνουν τη λίστα των 20 ατόμων.

Κλείσιμο
Η τελετή της Χρυσής Μπάλας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου στο Παρίσι, δύο μήνες νωρίτερα από την συμβατική ημερομηνία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του βραβείου, η Χρυσή Μπάλα θα απονεμηθεί με βάση τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της προηγούμενης σεζόν και όχι το τελευταίο ημερολογιακό έτος.

Οι πρώην νικήτριες του βραβείου είναι:

η πρώτη που το κατέκτησε Άντα Χέγκερμπεργκ (2018), η πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γυναικών των ΗΠΑ Μέγκαν Ραπίνο (2019) και η πρωταθλήτρια Ισπανίας Αλέξια Πουτέγιας (2021).

Οι 20 υποψηφιότητες για το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας:
Αλεξάντρα Ποπ (Βόλφσμπουργκ)
Αϊτάνα Μπονμάτι (Μπαρτσελόνα)
Γουεντί Ρενάρ (Λυών)
Άλεξ Μόργκαν (Όρλαντο Πράιντ - Σαν Ντιέγκο Γουέιβ)
Μπεθ Μιντ (Άρσεναλ)
Ασισάτ Οσοάλα (Μπαρτσελόνα)
Μαρί - Αντουανέτ Κατοτό (Παρί Σεν Ζερμέν)
Μίλι Μπράιτ (Τσέλσι)
Τρίνιτι Ρόντμαν (Ουάσινγκτον Σπίριτ)
Άντα Χέγκερμπεργκ (Λυών)
Σελμά Μπασά (Λυών)
Φριντολίνα Ρόλφε (Μπαρτσελόνα)
Βίβιαν Μίντεμα (Άρσεναλ)
Λούσι Μπρονζ (Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα)
Σαμ Κερ (Τσέλσι)
Κριστιάν Έντλερ (Λυών)
Λένα Όμπερντορφ (Βόλφσμπουργκ)
Καντιντιατού Ντιάνι(Παρί Σεν Ζερμέν)
Καταρίνα Μακάριο (Λυών)
Αλέξια Πουτέγιας (Μπαρτσελόνα)



Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης