Από τη Eurovision, στον ΟΦΗ - Όταν ο Τοράρινσον ήθελε να εκπροσωπήσει την Ισλανδία το 2018

Από τη Eurovision, στον ΟΦΗ - Όταν ο Τοράρινσον ήθελε να εκπροσωπήσει την Ισλανδία το 2018

Ο 30χρονος παίκτης έχει αγωνιστεί κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ωστόσο στην Ισλανδία είναι εξίσου γνωστός ως τραγουδιστής - Δείτε βίντεο

TORARINSON-OFI-1
Παίκτης του ΟΦΗ και με τη βούλα, είναι ο Γκούντμουντουρ Τοράρινσον, ωστόσο ο 30χρονος διεθνής από την Ισλανδία δεν έχει ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά και με τη μουσική, έχοντας συμμετάσχει στη... Eurovision.

Χθες, έπεσαν οι υπογραφές και ο «Gudi» που παίζει στη θέση του αριστερού μπακ, δήλωσε «περήφανος που βρίσκεται εδώ».

Thorarinsson: "Περήφανος και χαρούμενος που είμαι στον ΟΦΗ" (10/8/22)



Η συμμετοχή του Τοράρινσον στη Eurovision 2018

Ο 30χρονος παίκτης, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει αγωνιστεί κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες. Όμως, στην Ισλανδία είναι εξίσου γνωστός ως τραγουδιστής!

Συγκεκριμένα, ο Τοράρινσον είχε συμμετάσχει το 2018 στον εθνικό τελικό της Ισλανδίας, Söngvakeppnin, διεκδικώντας την εκπροσώπηση της χώρας του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Κλείσιμο
Και παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν βασικός και αναντικατάστατος με τη φανέλα της Νόρσεπινγκ, στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας, ο 26χρονος τότε Τοράρινσον αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον ισλανδικό εθνικό τελικό.

Έτσι, ο διεθνής Ισλανδός ποδοσφαιριστής συμμετείχε στο Söngvakeppnin 2018 με το τραγούδι «Litir», ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα για την εκπροσώπηση της χώρας του.

Guðmundur Þórarinsson - Litir (Söngvakeppnin 2018- Semi Final 1)



Ο Τοράρινσον πάντως, έχει δηλώσει ότι η μουσική τον ενδιαφέρει πολύ σοβαρά, αφού δεν περιμένει η αθλητική του καριέρα να διαρκέσει για πάντα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ έχοντας συμβόλαιο με την ομάδα της New York City, βρήκε ευκαιρία να αφοσιωθεί στη σύνθεση τραγουδιών

Υπενθυμίζεται πως ο σύλλογος του Ηρακλείου ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Τοράρινσον η οποία έχει διάρκεια δύο ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Gudmundur Thórarinsson, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας, διάρκειας δύο ετών.

Ο 30χρονος αμυντικός, γεννήθηκε στην πόλη Selfoss της Ισλανδίας στις 15 Απριλίου 1992. Προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της UMF Selfoss, εντάχθηκε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας τον Μάιο του 2010, μετρώντας 16 εμφανίσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2011 αποκτήθηκε από την ÍBV (46 αναμετρήσεις, δυο γκολ), ενώ δυο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Νορβηγία για λογαριασμό της Sarpsborg 08, με την οποία μέτρησε συνολικά 68 εμφανίσεις, 10 γκολ και 14 ασίστ).

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Δανία και η Nordsjaelland (36 αγώνες, 1 γκολ, 4 ασίστ). Τον Μάρτιο του 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της Rosenborg, στην οποία παρέμεινε για ένα έτος, διάστημα κατά το οποίο αγωνίστηκε σε 30 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας δυο γκολ.

Τον Φεβρουάριο του 2017 επέστρεψε στην Σουηδία για την IFK Norrköping, τα χρώματα της οποίας φόρεσε σε 98 αγώνες, μετρώντας τέσσερα γκολ και 16 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2020 αποκτήθηκε από την New York City, αγωνιζόμενος σε 49 αναμετρήσεις, με δυο γκολ και πέντε ασίστ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο ανήκε στην Aalborg BK, με την οποία αγωνίστηκε έξι φορές.

Ο Gudmundur Thórarinsson έχει χριστεί διεθνής με τις ομάδες U17 (5 συμμετοχές), U19 (13 συμμετοχές, 3 γκολ), U21 (13 συμμετοχές) αλλά και την εθνική ανδρών της Ισλανδίας (12 συμμετοχές).

Gudi, καλώς ήρθες στον ΟΦΗ!»

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσσήνη: Ο 50χρονος παραμόνευε τη γυναίκα στο σκοτάδι για να της πετάξει υδροχλωρικό οξύ

Εθνική Δημιουργία: Στα «μαχαίρια» Μπογδάνος με Τζήμερο και Κρανιδιώτη μετά την διαγραφή του από το κόμμα

Καιρός: Άστατος το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου - Έρχεται νέο κύμα ζέστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης