Για τον 34χρονο Γάλλο στόπερ είχε εκφράσει ενδιαφέρον και την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ
Σε αναζήτηση ενός δεύτερου κεντρικού αμυντικού βρίσκεται η ΑΕΚμετά την απόκτηση του Ντομαγκόι Βίντα με τις επαφές να είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την Equipe η ΑΕΚ έχει εκφράσει νέο ενδιαφέρον για τον 34χρονο Γάλλο στόπερ της Λυών,Νταμιάν Ντα Σίλβα.
Ο Ντα Σίλβα απασχόλησε έντονα την Ένωση πέρυσι όταν έμενε ελεύθερος από τη Ρεν, αλλά τελικά ο παίκτης προτίμησε να συνεχίσει στη Λυών. Εκεί τη σεζόν που μας πέρασε ο έμπειρος στόπερ πραγματοποίησε 20 συμμετοχές και δεν αποτελούσε βασική επιλογή στο κέντρο της άμυνας.
Σύμφωνα λοιπόν με τη γαλλική εφημερίδα ο Ντα Σίλβα εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ενώ για τον παίκτη κρούση είχε κάνει πρόσφατα και η Κλερμόν, ωστόσο δεν κατάφερε να ικανοποιήσει οικονομικά τη Λυών.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.