Παρέμβαση Μαυρωτά για hashtag εναντίον των Αντετοκούνμπο

Παρέμβαση Μαυρωτά για hashtag εναντίον των Αντετοκούνμπο

Ο ΓΓΑ κατέκρινε με ανάρτηση του στο Twitter  το  hashtag «Όχι η Εθνική ομάδα μου» που αναφέρονταν στους αδελφούς Αντετοκούνμπο

gianns
Μετά από τα ειρωνικά σχόλια της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Νιγηρίας κατά των Αντετοκούνμπο και την δημόσια συγνώμη, έπειτα από μια ημέρα, εμφανίστηκε στο Twitter  το hashtag «Όχι η Εθνική ομάδα μου» το οποίο ήταν εναντίον των Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για την ιστορία, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τα τρία αδέλφια του να φορούν όλοι τις νέες εμφανίσεις της εθνικής Ελλάδος, και είχε γράψει ότι είναι ευλογημένος που το ζουν αυτό όλοι μαζί. 



Εκτός από τους Νιγηριανούς, που ζήτησαν συγνώμη, ενοχλήθηκαν και κάποιοι στο Twitter οι οποίοι έφτιαξαν το hashtag «Όχι η εθνική μου ομάδα». Σαφώς και ήθελαν να πικάρουν τους Αντετοκούνμπο, η οικογένεια των οποίων ξεκίνησε από τη Νιγηρία, και δεν τους αποδέχονται ως Έλληνες. 

Υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις και ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν ήταν και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.  Στην ανάρτηση του υπενθύμισε την ιστορική ατάκα του Νέλσον Μαντέλα, ότι δηλαδή «ο αθλητισμός γελάει μπροστά σε κάθε είδους διάκριση», εξηγώντας πως ο αθλητισμός είναι το ιδανικότερο όχημα ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, ανοχής στη διαφορετικότητα και άρσης των διακρίσεων. Τι ντροπή αυτό το hashtag».

Κλείσιμο
To συγκεκριμένο trends είναι πάντως δεύτερο στο ελληνικό Twitter. 



Όλες οι ειδήσεις

Η Ταϊβάν «απαντά» με πλοία και αεροσκάφη στις ασκήσεις τις Κίνας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Κιμ Καρντάσιαν - Πιτ Ντέιβιντσον: Τα λόγια αγάπης, τα τατουάζ, ο Κάνιε Γουέστ και το «αντίο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης