Premier League, Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Χάαλαντ, εσύ σούπερ σταρ

Premier League, Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Χάαλαντ, εσύ σούπερ σταρ

Ο Νορβηγός άσος πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη της Σίτι επί της Γουέστ Χαμ στην πρεμιέρα της Premier League

elring
Ιδανικό ντεμπούτο, ιδανική αρχή.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που κόστισε 60 εκατ. ευρώ (για τη μεταγραφή του από τη Ντόρτμουντ) συστήθηκε με τον δικό του μοναδικό τρόπο στον κόσμο της Premier League, «καθάρισε» με δυο γκολ τη Γουέστ Χαμ (0-2) και χάρισε στη Μάντσεστερ Σίτι μια τέλεια πρεμιέρα.



 Με δυο γκολ στο ντεμπούτο του στην Premier League απέναντι στη Γουέστ Χαμ, ο Νορβηγός... μιμήθηκε τον Σέρχιο Αγουέρο και χάρισε στη Σίτι μια ονειρική πρεμιέρα, παρέχοντας το πρώτο (ονειρικό) δείγμα για το μέλλει γενέσθαι.



Κλείσιμο
Η επιλογή του στο αρχικό σχήμα από τον Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει ενθουσιασμό στον κόσμο της Μάντσεστερ Σίτι και συγχρόνως... τρόμο στο κοινό του «London Stadium». Η ομάδα του Μόγιες ωστόσο προσπάθησε να μην επηρεαστεί από τα ονόματα που είχε απέναντί της και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους με γκολ από τα.... αποδυτήρια. Η καρφωτή κεφαλιά του Αντόνιο ωστόσο δεν βρήκε ποτέ εστία (2΄), με τους Λονδρέζους έτσι να σπαταλούν μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.

Στη συνέχεια το τέμπο άλλαξε, αφού η Σίτι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με έλεγχο του ρυθμού, όμως δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους προς την εστία των Hammers. Μια στιγμή όμως αρκούσε για να λύσει τον αμυντικό γρίφο των γηπεδούχων. Στο 35΄ο Χάαλαντ τρύπωσε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Αρεολά, έστησε ακολούθως τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ευστόχησε για να ανοίξει λογαριασμό στην Premier League.

Η Σίτι πλέον είχε αποβάλλει το όποιο άγχος και συνέχισε στους ίδιος ρυθμούς προκειμένου να «καθαρίσει» το ματς. Στο 62΄έριξε προειδοποιητική βολή με το... άχαστο στου Γκουντογκάν, όμως τρία λεπτά αργότερα βρήκε αυτό που ήθελε με τον... αναμενόμενο δράστη. Έπειτα από υπέροχη κάθετη του Ντε Μπρόινε, ο Χάαλαντ βγήκε τετ-α-τετ και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0 για να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Σίτι που πετυχαίνει ντοπιέτα στο ντεμπούτο του μετά τον Σέρχιο Αγουέρο πίσω στο 2011.

Η συνέχεια βρήκε τη Σίτι να κατεβάζει ρυθμούς, τους Άλβαρες και Φίλιπς να πραγματοποιούν με τη σειρά τους ντεμπούτο στην Premier League ως παίκτες της Σίτι και την ομάδα του Γκουαρδιόλα να κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα στη φετινή περίοδο, με νίκη και προπάντων με την υπόσχεση πως βρήκε τον παίκτη κλειδί που τόσο της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.


Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι (28΄Αρεολά), Κουφάλ, Ζουμά, Τζόνσον, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Λαντσίνι, Φορνάλς (56΄Μπενραχμά), Αντόνιο (56΄Σκαμάκα)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Κανσέλο, Ρόδρι (88΄Φίλιπς), Γκουντογκάν (78΄Μπερνάρντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε (88΄Πάλμερ), Φόντεν (88΄Μαχρέζ), Γκρίλις, Χάαλαντ (78΄Άλβαρεζ)


Πηγή: www.gazzetta.gr 

Όλες οι ειδήσεις

Η Ταϊβάν «απαντά» με πλοία και αεροσκάφη στις ασκήσεις τις Κίνας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Κιμ Καρντάσιαν - Πιτ Ντέιβιντσον: Τα λόγια αγάπης, τα τατουάζ, ο Κάνιε Γουέστ και το «αντίο»
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης